Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hokejisté Motoru v premiéře play-off selhali. Benátky jdou ve čtvrtfinálové sérii do vedení

Začátek vyřazovacích bojů hokejové první ligy ČEZ Motoru České Budějovice rozhodně nevyšel podle představ. Nepříjemný soupeř z Benátek nad Jizerou byl od úvodních minut aktivnějším týmem, přesto byl stav ještě tři minuty před koncem vyrovnaný. Závěr se ale hostům povedl a zejména díky dvěma gólům do prázdné branky vyhráli nakonec 4:1.

Dvoutýdenní herní pauza byla na motorácích znát a dlouho jim trvalo, než se rozehráli. Pověst nejtrestanějšího celku soutěže hosté potvrzovali od samého začátku, domácí si ale nenechali tvrdé zákroky líbit a opláceli Středočechům stejnou mincí.

Benátečtí od úvodních minut duelu nepříjemně kousali, a tak Bláha měl daleko víc práce než Vaněček. Nepříliš rozchytaný gólman liberecké farmy však proti první vážnější šanci neměl nárok. Mucha naznačil v čase 9:46 střelu, nahrál Tomáši Nouzovi a ten se nezmýlil - 1:0.

Vyrovnání měl na holi v 19. minutě před brankou zapomenutý Jonák, domácí brankář si ale včas vyjel z brankoviště, zmenšil mladému útočníkovi Benátek střelecký úhel a udržel tak svému týmu těsné, zato nesmírně důležité vedení.

Kromě zahozené tutovky Roba, který mohl hned na začátku druhé třetiny zvýšit vedení Motoru, si Jihočeši ve druhé periodě prakticky neškrtli. Benátky byly díky skoro minutové dvojnásobné přesilovce na koni a ještě při hře pět na tři dokázaly vyrovnat tečovanou střelou kapitána Jana Víška, kterou za záda Bláhy srazil clonící obránce Punčochář.

Ideální příležitost znovu odskočit svému soupeři měli ospalí svěřenci Petra Rosola v závěru prostřední části hry, kdy hráli dvakrát za sebou v početní výhodě, těžkopádná kombinace a téměř žádná střelba ale k dalšímu gólu nevedly.

Ani ve třetí třetině se domácí celek neprobudil z letargie, zato benátečtí hokejisté byli stále aktivní a po zásluze zápas otočili ve svůj prospěch. Vedoucí a zároveň rozhodující branku na 2:1 vstřelil v 58. minutě Marek Pabiška. A když motoráci odvolali gólmana, do prázdné branky inkasovali ve zbylém čase ještě dvakrát z holí Adama Dlouhého a Koby Jasse.

Benátky tak vyhrály zaslouženě 4:1 a ujímají se ve čtvrtfinálové sérii vedení. Špatnou zprávou pro domácí je zranění Tomáše Nouzy, jenž se po jednom z tvrdých zákroků těžko zvedal z ledu. Podle informací z kabiny má oteklé koleno a teprve noc ukáže, zda bude schopen ve čtvrtek hrát.

„Soupeř byl od začátku nastartovaný, hrál důrazněji a častěji střílel na branku. Do hry jsme se dostali až v desáté minutě, pak následovala naše lepší část, od druhé třetiny jsme ale nedokázali dotlačit puk k brance. Za dvě třetiny jsme měli jedenáct střel. V tom nás hosté předčili a byli lepší,“ řekl budějcký kouč Radek Bělohlav.

„Jsme spokojeni, bereme další vítězství v naší dlouhé sérii. V úvodu jsme měli dvě zranění a hráči to za ty kluky odehráli srdíčkem. Dobrá práce,“ hodnotil zápas asistent benáteckého kouče Antonín Nečas.

Odveta na jihu Čech se bude hrát hned zítra - ve čtvrtek 19. února rovněž od 17:30 v Budvar Aréně.

ČEZ Motor Č. Budějovice - HC Benátky nad Jizerou 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 10. Nouza (Mucha, Straka) - 24. Víšek (Říha), 58. Pabiška (Špaček), 59. Dlouhý, 60. Jass (Víšek). Rozhodčí: Jílek, Bejček - Stofa, Beneš. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:2. Střely na branku: 23:38. Diváci: 6082. Stav čtvrtfinálové série: 0:1.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Punčochář, Žovinec, Bohunický, Vráblík, Mucha, Suchánek, Semrád, Škopek - Kuchejda, Pajič, Švihálek - Nouza, Straka, Heřman - Vaniš, Rob, Boháč - Pašek, Trummer, Přibyl. Trenér Petr Rosol.

HC Benátky nad Jizerou: Vaněček (Fučík) - Kolmann, Říha, Pabiška, Havlín, Pálek, Jandejsek, Beránek - Špaček, Skořepa, Dlouhý - Víšek, Miškovský, Jass - Jonák, Mikyska, Skalický - Bittner, Kalfiřt, Hrníčko - Vařecha. Trenér Milan Černý.

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, HC Benátky nad Jizerou, 1. liga ČR, play-off, čtvrtfinále, Benátky, Madeta Motor České Budějovice, SK Dynamo České Budějovice, Tomáš Nouza, Adam Dlouhý, Jan Víšek, Petr Rosol, hokejista, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Motoru v premiéře play-off selhali. Benátky jdou ve čtvrtfinálové sérii do vedení  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.