Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

HC Motor České Budějovice bude hrát první ligu!

V Budějcích se mohou hokejoví fanoušci od příští sezony těšit na 1. ligu! Právě dnes dopoledne byla mezi kluby Královští lvi Hradec Králové a HC Motor České Budějovice uzavřena dohoda ohledně převodu práv účasti v druhé nejvyšší tuzemské soutěži z východu na jih Čech.

Prvoligovou licenci Jihočeši získávají z města, kam v závěru června z Budějc zamířila i se společností Mountfield extraliga. Zároveň již byla zaplacena část ceny za převedení. Zástupci obou oddílů budou během příštích dnů dotahovat navazující legislativu a další předběžné dohody.

Královéhradečtí se při závěrečných jednáních, komu právo účasti v první lize odprodat, rozhodovali mezi Českými Budějovicemi a Kolínem. Třetí adept - ostravská Poruba - svůj zájem o nákup licence před několika dny stáhla.

„S oběma zájemci jsme vedli velmi korektní jednání. Pečlivě jsme zvažovali výhody i nevýhody obou variant. Pro Kolín zcela jednoznačně hrála dojezdová vzdálenost, pro České Budějovice zase možnost zapojení většího počtu našich hráčů včetně hráčů z již nového extraligového týmu a další aspekty, které budeme ještě řešit v příštím týdnu v rámci dalších navazujících dohod,“ řekl generální manažer extraligového Mountfieldu HK Aleš Kmoníček.

Jak vzápětí potvrdil, po zralé úvaze se Východočeši rozhodli převést práva účasti v soutěži do Budějc. „Teď mě čeká seznámit s tímto výsledkem hokejový klub v Kolíně a hráče, kterých se bude v první fázi týkat přesun do Českých Budějovic,“ dodal.

Motor České Budějovice momentálně oficiálně zastupuje bývalý budějcký útočník Jaroslav Brabec, kterého oslovil podnikatel Zdeněk Caska, jenž je předsedou představenstva akciové společnosti.

„Je to stejně jako já rodilý Českobudějovičák a oslovil mě, jestli bychom do toho nešli a nepomohli tamnímu hokeji. Zkusili jsme to, oslovili jsme, co jsme mohli, a našli jsme společnou řeč s občanským sdružením, se kterým máme uzavřenou smlouvu o spolupráci. Teď už jen doladíme smlouvu s městem, což si myslím, že je kosmetická záležitost, a devětadvacátého jdeme na led,“ řekl Jaroslav Brabec agentuře ČTK. Mančaft by měl trénovat bývalý písecký kormidelník Josef Řeháček.

Po předložení dokladu o nákupu licence na první ligu rovněž správní rada občanského sdružení HC České Budějovice na základě jednání s akciovou společností HC Motor České Budějovice odsouhlasila podpis rámcové smlouvy o spolupráci mezi oběma subjekty.

Občanské sdružení HC České Budějovice, organizace zastřešující mládežnický hokej v jihočeské metropoli, se tak definitivně oddělí od HC Mountfield. Do nynější doby totiž vedle společných webových stránek a jiného propojení mělo občanské sdružení a Mountfield a.s. stejné registrační číslo u Českého svazu ledního hokeje.

Nový vlastní web by mělo občanské sdružení spustit v příštím týdnu. V případě uzavření dohody mezi HC Motor České Budějovice a Městem České Budějovice o spolupráci a podpoře seniorského hokeje ve městě by v budoucnu oba subjekty měly také jednotnou internetovou prezentaci.

Štítky hokej, HC Motor České Budějovice, první liga, nákup licence, Madeta Motor České Budějovice, České Budějovice, Mountfield Hradec Králové, právo, občanské sdružení, TJ SC Kolín, Česko, Jaroslav Brabec, HC RT Torax Poruba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

HC Motor České Budějovice bude hrát první ligu!  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.