Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Gagarinův pohár představí Filip Novák už v sobotu

Jedinečnou příležitost vidět trofej pro vítěze ruské Kontinentální hokejové ligy budou mít Budějčáci již o tomto víkendu. Gagarinův pohár ukáže ve Fitness 14 svým fanouškům obránce mistrovského Dynama Moskva Filip Novák. Trofej bude k vidění v sobotu od 11 do 20 hodin.

Jelikož další čeští hráči Marek Kvapil a Jakub Klepiš, působící v uplynulé sezoně 2011/2012 rovněž v dresu Dynama Moskva, zatím z časových důvodů nevyužili možnost představit Gagarinův pohár domácím příznivcům, uvidět cennou trofej druhé nejprestižnější hokejové soutěže na světě můžou Češi jen díky českobudějovickému bekovi Filipu Novákovi.

„Gagarinův pohár přiletí do Prahy už v pátek kolem oběda. Na letišti ho však vyzvedne Dominik Graňák, který s ním pojede do Trenčína. Na Slovensko proto posílám řidiče, jenž ho v sobotu dopoledne dopraví do Budějovic,“ popisuje Filip Novák.

Naplánovat přepravu cenné trofeje z Ruska však nebylo nijak jednoduché. „Všechno jsme si museli docela složitě zařizovat sami. Kromě toho, že pohár musí mít svou vlastní letenku, aby se v zavazadlovém prostoru nešetrným zacházením nějak nepoškodil, jsme ještě vyřizovali víza pro dvoučlennou ochranku a jednoho kameramana,“ říká budějcký obránce.

„Znamenalo to každý druhý den být na telefonu a neustále se ujišťovat, jestli je všechno v pořádku. Moje ruština navíc pořád není stoprocentní. Nakonec se to ale všechno zvládlo a pohár se tady určitě objeví,“ směje se řízný zadák.

Gagarinův pohár bude vystaven v sále číslo 1 Fitness 14 v Českých Budějovicích, které se nachází v prvním patře budovy společnosti E.ON sousedící s Budvar arénou. Přijít si na pohár sáhnout, nechat se s ním vyfotit a prohodit pár slov i se samotným Filipem Novákem můžou fanoušci tuto sobotu od 11 do 20 hodin.

„Na místě navíc bude kromě mne připraven fotograf, kterému když návštěvníci nechají svou e-mailovou adresu, snímky jim pošleme,“ dodává Filip Novák, jenž se už moc těší na všechny příznivce hokeje.

Foto: archiv Filipa Nováka

Štítky Filip Novák, OHK Dynamo Moskva, Kontinentální hokejová liga, Madeta Motor České Budějovice, Jakub Klepiš, Marek Kvapil, Dominik Graňák, Praha, Slovensko, Rusko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gagarinův pohár představí Filip Novák už v sobotu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.