Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Finálový debut servismanům nevyšel, navíc přišli o Vomelu

Úvodní zápas finálové série hokejové krajské ligy na ledové ploše Budvar Arény mezi David Servisem a Veselím nad Lužnicí vyhráli hosté. Vyrovnaný duel rozhodla druhá třetina, kdy Lokomotiva dala Budějčákům gól do šatny a kromě toho nejspíš vyřadila ze zbytku sezony tahouna Lukáše Vomelu.

Do vedení šel David Servis po necelých dvou minutách hry zásluhou kapitána Luboše Roba. Přestože hostující celek současně s návratem vyloučeného Štěrby na led stihl v 9. minutě Zdeňkem Sekerou vyrovnat, za minutu vedli Budějčáci po gólu Vladimíra Mizery 2:1. Ještě do přestávky se ale stihl prosadit kapitán Lokomotivy Stanislav Bůžek, a tak po první periodě byl stav vyrovnaný.

V prostřední dvacetiminutovce sice padly tři branky, tím nejdůležitějším momentem, který možná ovlivnil zbytek zápasu, ale byl nešetrný zákrok hostujícího hráče na jednu z klíčových opor David Servisu Lukáše Vomelu. Bývalý hráč extraligových Českých Budějovic a Slavie Praha musel být svými spoluhráči s poraněným kolenem odveden na střídačku a do hry se už nezapojil.

Kontrastem s tímto faulem, který rozhodčí nepotrestali žádným trestem, byly další mnohdy dost přísná vyloučení domácích hokejistů. Jedno z nich Veselští, konkrétně mladík David Janda, ve 28. minutě využili a dali branku na 2:3.

Do zápasu vrátil Budějčáky po sedmi minutách díky skvělé souhře s Robem a Suchánkem útočník Daniel Mikeš, necelou minutu a půl před druhým odchodem do kabin však šli díky šťastné brance Martina Klimeše znovu do vedení hráči Lokomotivy. Na kostce tedy po dvou třetinách svítil stav 3:4.

Ještě větší horko bylo servismanům před početnou diváckou kulisou v 52. minutě po vydařeném sólu Josefa Mikesky, který obešel Kučeru a zvýšil stav na 5:3 z pohledu hostů. O tři branky to mohlo být zanedlouho, když se ocitl v další stoprocentní gólovce Vlach.

Šestá branka přesto nakonec padla, a to v čase 58:17, kdy už hrál David Servis bez gólmana Kučery. Martin Čáp vystihl přihrávku domácích zadáků a šťastným šťouchnutím dopravil puk od obranné modré čáry přes celé hřiště až do brány.

Šestatřicet vteřin před koncem se ještě podařilo nejlepšímu týmu základní části jihočeské krajské ligy dát čestný gól Lukášem Moudrým na 4:6, vteřinu před sirénou se ale puk objevil ještě jednou před prázdnou brankou David Servisu, kam ho bezpečně dopravil a výsledek na 4:7 uzavřel David Janda.

„Před každým zápasem si říkáme, že musíme hrát disciplinovaněji. Souhlasím, že některé naše zákroky fauly byly, ale když už rozhodčí něco zapíská nám, musí to udělat i na druhé straně. Třeba likvidační zákrok na Vomelu, který si už nejspíš v téhle sezoně nezahraje, zůstal bez odezvy, přitom sudí stál hned vedle. Už je to opravdu na pováženou...“ kroutil po zápase hlavou kouč David Servisu Jiří Fedur.

Podle něj ale první finálové utkání rozhodlo něco jiného. „U nás dneska hrála velkou roli určitá přemotivovanost. Chtěli jsme až moc, a proto je možná dobře, že jsme dostali. Do druhého zápasu půjdeme naplno. Musíme se pokusit mít co nejmíň vyloučených a hrát zase hokej. Veselí není oproti tomu, co máme za sebou, nehratelným soupeřem. O to víc mě tahle porážka mrzí,“ uzavřel své hodnocení trenér Českobudějovických.

Odveta se bude hrát v pátek 22. února od 19 hodin ve Veselí nad Lužnicí. Případný třetí zápas by se hrál opět v Budvar Aréně příští neděli.

HC David Servis ČB - Lokomotiva Veselí nad Lužnicí 4:7 (2:2, 1:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 2. Rob (Suchánek), 10. Mizera, 35. Dan. Mikeš (Rob, Suchánek), 60. Moudrý (Chaloupka, Mizera) - 9. Sekera (Míchal), 14. Bůžek (Liška), 28. Janda (Drs, Mikeska), 39. Klimeš (Mikeska), 52. Mikeska, 59. Čáp, 60. Janda. Rozhodčí: Dvořák, Hamr - Němec, Knor. Vyloučení: 10:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 800.

David Servis: Kučera - Cikán, Chaloupka, Vomela, Zíka, Štěrba, Říha - Rob, Suchánek, Dan. Mikeš - Dal. Mikeš, Lonsmín, Cibulka - Mizera, Moudrý, Fousek. Trenér Jiří Fedur.

Veselí nad Lužnicí:  Dvořák - Chlaň, M. Drs, Malecha, L. Míchal, Kypta, Krampl - Sekera, Mikeska, Čáp - Vlach, Janda, Klimeš - Bůžek, Liška, Dušák. Trenér Michal Špička.

Štítky hokej, HC David Servis České Budějovice, TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí, krajská liga, play off, finále, Lukáš Vomela, Veselí nad Lužnicí, Budvar aréna, Luboš Rob, Zdeněk Sekera, SK Dynamo České Budějovice, HC Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Eliška Dušáková

aby jste se všichni z toho davidservisu nepo......

Neděle, 17. února 2013, 23:04Odpovědět

Finálový debut servismanům nevyšel, navíc přišli o Vomelu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.