Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Fantastické utkání rozhodl Mountfield ve třetí třetině

Neuvěřitelný zápas plný obratů, kvalitního hokeje a výborné divácké kulisy nabídlo druhé čtvrtfinále v Liberci. Nakonec byli šťastnější Jihočeši, kterým vítěství vystřelil v závěrečné části Rudolf Červený. V závěru ještě pojistil výhru svým druhým gólem Jiří Šimánek. Za Mountfield se ještě trefili Langhammer, Podlešák a Kašpařík. Série se tak za stavu 1:1 stěhuje na jih Čech.

Jihočeši měli v úvodu druhého čtvrtfinále možnost hrát přesilovou hru, ale jedinou vážnější příležitost po dorážce Martynka si Pinc pohlídal. Za domácí to zkoušel z pravého křídla Nedvěd, ale ani on neuspěl. Úvod utkání byl oboustranně hodně opatrný a žádný tým nechtěl udělat chybu.

První zaváhaní vyrobili Jihočeši v polovině první části, kdy se nedohodl Šimánek s Vydareným, volný kotouč sebral Vantuch, ale jeho střelu pozorný Kovář vyrazil do bezpečí. Ve 13. minutě při oslabení Milan Gulaš zbytečně tvrdě dohrál u mantinelu Bulíře a dostal trest na pět minut plus do konce utkání. Následovala přesilovka Tygrů pět na tři, kterou zkrátilo Kudrnovo držení hole a dvouminutový trest.

Kudrna se však hned po svém návratu zapojil od přesilovky, která skončila pro Mountfield tragicky. Od modré čáry vystřelil obránce Roth a Lukáš Vantuch tečoval kotouč mimo dosah Kováře - 1:0. Zbytek přesilovky již přežili svěřenci trenéra Výborného bez úhony, a tak 46 minut dlouhá první třetina skončila těsným vedením Liberce.

Na startu druhé třetiny měl jedinečnou možnost navýšit vedení svého týmu Bartovič, ale svůj sólový nájezd po přihrávce od Nedvěda zakončil střelou, kterou Kovář kryl. Jihočeši hrozili v přesilovce. Nekrytý Aleš Kotalík střílel z mezikruží přímo do náruče Pince. V téže přesilové hře si hosté vytvořili před libereckým brankářem obrovský tlak, ale kotouč za Pince nedostali.

Mnoho sporných zákroků přidalo utkání na náboji a bylo to znát. Obzvláště Českobudějovičtí přidali na důrazu a aktivitě a svého soka ve druhé části tlačili. Ale vstřelit vyrovnávací branku se jim dlouho nedařilo. Zaslouženého vyrovnání se hosté dočkali ve 37. minutě. Pavel Kašpařík od mantinelu nahodil kotouč na branku, kdy ho mezi Pincovy betony přesně tečoval Jiří Šimánek – 1:1.

Jihočeši se však neradovali dlouho. Při hře čtyři na čtyři se do přečíslení dostala dvojice Špaček - Trončinský. Špaček ještě vylepšil svou pozici rozjetému bekovi Tygrů, který trefil přesně roh Kovářovy klece a určil tím stav po čtyřiceti minutách na 2:1.

HC Mountfield hrál v úvodu třetí části přesilovku, ale místo vyrovnání přišla zcela opačná situace. Aleš Kotalík dvakrát chyboval v rozehrávce a druhá chyba už se stala osudnou. Jeho přihrávku na paty Šimánka sebral Lukáš Vantuch a nadvakrát dostal kotouč za Kováře - 3:1.

Pak se ovšem začaly v Tipsport aréně dít věci. V téže přesilovce vystřelil od modré čáry Ptáček a jeho pokus jemně tečoval za Pince Martin Podlešák. Jenže to nebylo vše. Uběhlo dalších 42 sekund a bylo srovnáno po podobné akci jako při druhé trefě. Peter Mikuš od modré nahodil kotouč na branku a Pavel Kašpařík přesnou tečí vyrovnal - 3:3.

Tou dobou svěřenci trenéra Výborného dominovali na hřišti a svého soka nepouštěli do vážnějších příležitostí. Výjimkou byla akce Vaka, který na Kováře nadvakrát nepřekonal. Obrat dokonali Jihočeši v 49. minutě. Aleš Krajnc nahodil kotouč směrem na branku, tam ho zpracoval Jakub Langhammer, obtočil se kolem obránce Holuba a překonal Pince - 3:4.

Fantastické představení pokračovalo. Domácí z ničeho nic vyrovnali, když se po rychlém brejku prosadil důrazný Tomáš Urban a znovu vyrovnal stav - 4:4. Na koně se znovu dostali domácí, což vycítili i výborní diváci. Jenže udeřilo zase na druhé straně. Přečíslení dva na jednoho zakončil po přesné nahrávce od Mertla Rudolf Červený – 4:5.

Liberec mohl v přesilovce znovu vyrovnat, ale při velkém závaru stáli při hostech všichni svatí. Liberec zkusil hru bez brankáře, a ta se mu vymstila, jelikož se trefil Jiří Šimánek a pojistil výhru svého týmu. Série se stěhuje na jih za stavu 1:1.

Bílí Tygři Liberec - HC Mountfield 4:6 (1:0, 1:1, 2:5)

Branky a nahrávky: 17. Vantuch (Roth, Trončinský), 39. Trončinský (Špaček, Bárta), 44. Vantuch (Víšek), 50. Urban (Vantuch) – 37. Šimánek (Kašpařík, Martynek), 45. Podlešák (Ptáček, Novák), 46. Kašpařík (Mikuš, Šimánek), 49. Langhammer (Krajnc), 53. Červený (Mertl), 58. Šimánek (Mertl). Rozhodčí: Homola, Šindler - Bádal, Bláha. Vyloučení: 6:5, navíc Gulaš (Č. Budějovice) 5 minut + do konce. Využití: 1:0. Diváci: 7254. Stav čtvrtfinálové série: 1:1.

Bílí Tygři Liberec: Pinc – Trončinský, Derner, Roth, Moravec, Čakajík, Výtisk, Holub, od 29. navíc Štich – Kudrna, P. Nedvěd, Klimenta – Bulíř, Urban, Vantuch - Špaček, Vak, Kica – Víšek, Bárta, Bartovič. Trenér Jiří Kalous.

HC Mountfield: Jakub Kovář – Ptáček, Krajnc, Novák, Vydarený, Němeček, Mikuš – Šimánek, Kašpařík, Martynek – Gulaš (25. Sailer), Langhammer, Kotalík – Kuchejda, Mertl, Podlešák – Horna, Červený, Burian.Trenér František Výborný.

Napsal Pavel Kortus ml., www.hokejcb.cz

Štítky Mountfield Hradec Králové, Jiří Šimánek, Bílí Tygři Liberec, Pavel Kašpařík, Rudolf Červený, Jakub Langhammer, Lukáš Vantuch, Jakub Kovář, Česko, Milan Gulaš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fantastické utkání rozhodl Mountfield ve třetí třetině  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.