Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dramatickou derniéru Motor vyhrál. Vyřazovací boje začne doma s týmem z předkola

Utkání 52. kola hokejové první ligy uzavřelo základní část ročníku 2014/2015. Duel mezi ČEZ Motorem a Stadionem Litoměřice nabídl dramatickou zápletku se šťastným koncem pro Jihočechy. A protože se dalším rivalům Budějčáků v boji o stříbrnou příčku nedařilo, na poslední chvíli se vrátili tam, kde se drželi prakticky celou sezonu - na druhé místo!

Studenou sprchu přichystal domácím hokejistům po dvaačtyřiceti sekundách hry nejlepší litoměřický střelec Vítězslav Bílek, který se ve vlastním pásmu ujal puku a po individuální akci dva na jednoho po pravém křídle přesně zakončil mimo dosah Bláhy - 0:1.

Urputný boj o puk s minimem střeleckých pokusů ukončila 14. minuta, kdy Vráblík neudržel na útočné modré čáře kotouč, David Dvořáček vyrazil dopředu a bráněný Punčochářem nezakončil ideálně. Rozhodčí Hrubý, i přes protesty hráčů i diváků, ale nařídil trestné střílení, které hostující forvard bekhendovým blafákem proměnil. Farma pražské Sparty vedla po první třetině 2:0.

Nepříliš ideálním výkonem se prezentovali domácí hokejisté i během druhé třetiny, Litoměřice však na tom byly ještě hůř. Pouze Procházka dokázal na začátku prostřední části hry trefit horní tyčku. Trpělivým Jihočechům se tak povedlo nepříznivé skóre korigovat dvěma přesnými zásahy.

O snížení na 1:2 se postaral v čase 26:51 kanonýr Tomáš Nouza, jenž se společně s Punčochářem natlačil před litoměřickou svatyni a gólmana Krále střelou mezi betony překvapil. Vyrovnáno bylo v 34. minutě. Po faulu Švagrovského na unikajícího Jánu Muchu sudí signalizoval už druhé trestné střílení středečního večera, budějcký bek touto možností nepohrdnul a znovu se trefil Královi mezi nohy.

Obrovskou šanci poslat Motor do vedení měl ve 38. minutě Marek, který se ocitl sám před brankou, Král jeho pokus zblízka však reflexivním zákrokem lapačkou vychytal.

Přestávka Budějčákům prospěla a po návratu z kabin se na ledě představil úplně jiný tým. Domácí se rozehráli a dařilo se jim dostávat Litoměřice pod tlak. Ten gradoval v přesilovce pět na tři, kdy se Josef Straka dostal k odražené bombě Vráblíka a z levého kruhu rozvlnil síťku potřetí. Důležitý okamžik!

Dlouhou početní výhodu si zahrál také Stadion, solidně bránící motoráci v čele s výtečným Bláhou však odolali. Hosté v závěru zkoušeli hrát i bez brankáře, sami ale nebyli disciplinovaní a na srovnání skóre se už nezmohli. Motor tak vyhrál v poměru 3:2 a díky výsledkům z ostatních zimáků se dostal na konečné druhé místo.

Nyní čeká motoráky dvoutýdenní přestávka, během které se budou připravovat na klíčovou čtvrtfinálovou sérii, střetnout se však můžou s třemi různými celky, navíc farmami extraligových týmů - Litoměřicemi, Kadaní a Benátkami nad Jizerou. První duel odehrají na domácím ledě ve středu 18. února od 17:30, o den později se bude začínat ve stejný čas. Do dalších bojů postoupí tým, který vyhraje čtyři utkání.

Nadcházející víkend ale hokejisté stráví ve Frymburku společnou regenerací, utužováním kolektivu a také léčením všem šrámů. Například Lukáš Chmelíř odjel po zápase rovnou do nemocnice na rentgen s palcem pravé ruky.

„Připravovali jsme se na Kallu s Bílkem, hned na začátku jsme však propadli a hosté akci dva na jednoho vyřešili parádně. Docela jsme se hledali, třetí branka ale naštěstí nepadla a povedlo se nám vyrovnat. Ve třetí třetině bylo štěstí, že nám to tam spadlo. Byl to hezký zápas, který se musel divákům líbit. Jsme rádi, že jsme uvařili vítězství. O víkendu si jedeme vyčistit hlavy do Frymburku, žádný přátelák před play-off nebude,“ uvedl po zápase kouč Motoru Petr Rosol.

„Rozhodla druhá třetina, kdy jsme vedli 2:0, byli aktivnější než domácí, ale zahodili jsme dvě nebo tři gólovky, nastřelili tyčky, ale Budějovice naše chyby potrestaly a vrátily se do zápasu. Potom navíc využily přesilovku pět na tři. Bod, který jsme potřebovali k uhájení šestého místa, nemáme. Je to velké zklamání,“ řekl asistent trenéra Litoměřic Daniel Tvrzník.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Stadion Litoměřice 3:2 (0:2, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 27. Nouza (Punčochář, Straka), 34. Mucha (TS), 47. Straka (Vráblík, Nouza) - 1. V. Bílek, 14. Dvořáček (TS). Rozhodčí: Hrubý - Jílek, Šperl. Vyloučení: 6:6, navíc Šulc (LTM) 5 minut + OK. Využití: 1:0. Diváci: 4733.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Punčochář, Vráblík, Mucha, Žovinec, Bohunický, Chmelíř, Suchánek, Škopek - Nouza, Straka, Heřman - Marek, Rob, Švihálek - Kuchejda, Bárta, Vaniš - Pašek, Přibyl, Boháč. Trenér Petr Rosol.

HC Stadion Litoměřice: Král (Přikryl) - Šulc, Šafář, D. Bílek, Míka, Kolář, Špelda, Málek - Rys, Kalla, V. Bílek - Doležal, Švagrovský, Novák - Procházka, Chlapík, Dvořáček - Ondráček, Doležal, Gorčík. Trenér Jiří Doležal.

Pořadí 1. ligy ČR 2014/2015 po základní části: 1. Chomutov (119 bodů), 2. MOTOR (95), 3. Třebíč (94), 4. Jihlava (93), 5. Kladno (92), 6. Havířov (82), 7. Kadaň (81), 8. Litoměřice (81), 9. Benátky nad Jizerou (78), 10. Ústí nad Labem (75), 11. Šumperk (70), 12. Most (52), 13. Prostějov (40), 14. Havlíčkův Brod (40).

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, HC Stadion Litoměřice, 1. liga ČR, 52. kolo, Madeta Motor České Budějovice, Vítězslav Bílek, ČEZ, Josef Straka, Tomáš Nouza, David Dvořáček, hokejista, Ján Mucha, Jiří Doležal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dramatickou derniéru Motor vyhrál. Vyřazovací boje začne doma s týmem z předkola  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.