Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

David Servis je krůček od druholigové baráže!

I ve druhém vzájemném utkání dokázali Servismani přehrát svého kvalifikačního soupeře z Rakovníka a jsou jedinou výhru od postupu do baráže o 2. ligu. Na stadionu vítěze středočeské krajské ligy zvládli divokou přestřelku poměrem 8:5 a v cestě jim stojí už jen Lomnice nad Popelkou.

Jihočeši nechali za zády nezdar v Lomnici nad Popelkou a do Rakovníka přijeli pozitivně naladěni. To se projevilo hned na začátku první třetiny, kdy se během sto sedmi sekund trefili Roman Šulčík a Lukáš Vomela. Na druhou branku ale domácí bleskurychle reagovali. Již za sedm vteřin snížil Petr Kounovský a ten samý hráč v 16. minutě vyrovnal vývoj utkání.

Jenže Budějčáci nechtěli pustit skvěle rozehranou úvodní část. Za jedenáct sekund po vyrovnávací brance se poprvé v duelu trefil Jiří Hanzal a vrátil Servismanům vedení. Že patřily slepené branky ke koloritu zápasu, potvrdil o dalších dvacet sedm sekund později svou druhou trefou v souboji Roman Šulčík. David Servis tak mohl jít právem do kabiny spokojenější.

Druhá třetina takovou přestřelku nenabídla. Šance sice byly na obou stranách, ale svým výkonem ke kvalitě utkání přispěli i oba gólmani. Rakovník bojoval o další kontaktní trefu, Kučera však na brankovišti vystavěl pevnou hráz. Nakonec ale bez gólu v prostřední části nezůstalo. V 37. minutě přispěl do zápisu utkání svým druhým přesným zásahem Jiří Hanzal a poslal Servismany do tříbrankového trháku.

Náskok Budějčáky uklidnil natolik, že nestihli zachytit nástup Rakovníka do poslední třetiny. Hned po třiadvaceti sekundách se trefil Daniel Mikeš a vlil domácím krev do žil. Když za necelou minutu přidal čtvrtý gól Filip Ságner, byl stav 4:5 a hosté museli bít na poplach. Nedařilo se jim to ale dostatečně. Přesně o dvě minuty později vyrovnal Michal Kotál a rázem se hrálo od nuly.

„Bylo to divoké utkání. Do zápasu jsme vstoupili velice dobře, vedli jsme 2:0, ale poté jsme dostali po hrubé chybě v obraně gól. Záhy přišlo vyrovnání, ale pak jsme výsledek vytáhli až na 4:2. Ve druhé třetině se nám ještě povedlo skóre navýšit, takže jsme šli do kabin s pocitem, že máme zápas pevně ve svých rukou. To se nám šeredně vymstilo, protože během tří a půl minuty bylo srovnáno a začalo to celé od začátku,“ hodnotil vývoj střetnutí trenér Jihočechů Jiří Fedur.

Nepříjemnou deku z David Servisu oklepal ve 46. minutě svou ranou Jakub Říha a vrátil týmu vedení. Rakovník musel hru znovu otevřít, což byla voda na mlýn pro Servismany. Jiřímu Hanzalovi se povedlo ve 54. minutě zkompletovat hattrick a nasměrovat tak Jihočechy k důležité výhře. Domácí ještě zkoušeli s výsledkem něco udělat, ale měli více smůly než štěstí. O konečné podobně rozhodl tři sekundy před koncem čtvrtou trefou Jiří Hanzal, který byl v pátečním utkání klíčem v úspěchu.

Budějčáci tak mají jedinečnou možnost postoupit do baráže. Stačit jim k tomu bude, aby dnes od 18 hodin vrátili na ledě Hokejového Centra Pouzar porážku Lomnici nad Popelkou, čímž se stanou nejlepším týmem v kvalifikační skupině. Nepůjde sice o nic lehkého, ale David Servis má osud na svých hokejkách. A hnát ho bude dozajista plná aréna.

„Já věřím tomu, že jsme na Lomnici dobře připraveni, protože po problémech v týmu už jsme znovu kompletní. Celý týden totiž netrénoval Jirka Hanzal, ale pak patřil k nejlepším hráčům v Rakovníku. Marodil i Franta Bombic,“ dodal kouč Fedur.

HC Rakovník - HC David Servis České Budějovice 5:8 (2:4, 0:1, 3:3)

Branky a nahrávky: 8. Kounovský, 16. Kounovský (Vyskočil), 41. Mikeš (Douda), 42. Ságner (Kozák), 44. Kotál (Gebhart) - 6. Šulčík (Chaloupka), 8. Vomela (Šulčík), 16. Hanzal (Říha, Bombic), 16. Šulčík (Suchánek), 37. Hanzal (Šulčík, Vomela), 46. Říha (Mikeš, Heindl), 54. Hanzal (Šulčík, Rob), 60. Hanzal (Janda).

Štítky hokej, HC Rakovník, HC David Servis České Budějovice, kvalifikace o baráž o 2. ligu, baráž, Rakovník, Jiří Hanzal, Lomnice nad Popelkou, SK Dynamo České Budějovice, Lukáš Vomela, Jakub Říha, TJ HC Rakovník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Servis je krůček od druholigové baráže!  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.