Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Budějcký Mountfield je od teď jako Barcelona

I když kalendář ještě neukazuje ani konec července, tudíž letní prázdniny jsou v plném proudu, budějčtí hokejisté HC Mountfield už vyjeli na domácí kluziště. A to poprvé ve středu 25. července. Čekal je totiž první, navíc ještě plně přístupný veřejnosti, trénink na ledě po letní přípravě a dovolené. A myslíte si, mohla na něm Budějcká Drbna snad chybět? Ne, nemohla!

„Ty bláho, to je jak na Barcelonu. Víc lidí přijde akorát na Messiho,“ culil se při prvním letošním kontaktu s ledem velezkušený útočník Jiří Šimánek, když viděl v ochozech Budvar arény několik desítek diváků. Trénink mohl začít. Nechyběla trojice trenérů Draisaitl, Bělohlav, Turek či čtveřice gólmanů ve složení Kovář, Sáblík, Kantor a Bláha.

Pak už jen hlavní trenér vydával pokyny a hráči je plnili. Před diváky v hledišti. „Na hokej do Budějc chodím od svých pěti let pravidelně. Jdu na každý domácí zápas a občas jezdím i ven. Hlavně mě dnes zajímalo, v jakém tempu probíhá trénink. V jaké intenzitě trénují hokejisté, protože já hraji fotbal, což je zase trochu něco jiného. A jak letos dopadneme? Mužstvo máme zase nové, jsou tu hlavně mladí klucí, takže bude podle mě úspěch play-off. Tam se už může stát cokoliv,“ říkal v hledišti na prvním tréninku Lukáš Tauber z Budějc, který už má doma připravenou permanentní vstupenku na nadcházející sezonu 2012/2013.

Po náročné a dlouhé sezoně, která ale byla okořeněná krásnou bronzovou medailí z mistrovství světa, se na domácí led podíval v masce i Jakub Kovář. Bez pochyb jedna z největších hvězd Jihočechů.

„Popravdě, já jsem si spíše užíval volno. Protože za poslední sezony jsem ho moc neměl, každá mi končila až někdy okolo dvacátého května, což je hodně pozdě. I když jsem pokaždé dostal tři týdny volna po mistrovství, tak to není zase tak moc, abych ze sebe pořádně dokázal setřást únavu. Připadá mi to tak, že pořád jedu v jednom kole. Což je teď možná lepší, protože jsem nebyl na ledě jen dva měsíce. Klucí čtyři,“ říkal při tréninkové přestávce odpočívající Jakub Kovář.

„Bude mi stačit asi jen pár tréninků a do zápasů už budu připraven. Klukům to asi opravdu může trvat o něco déle. Jinak, dovču jsem si užil moc. I když, měl jsem tři týdny volno a z toho jsem byl čtrnáct dní pryč, na dovolené. Takže toho volna pak nebylo tolik. Teď řeším všechno na rychlo, jsem v kvapíku. Těším se tedy, až se věci zase pořádně zajedou do programu a já si budu moci naplánovat pár dní zase pro sebe a pro rodinu,“ pousmál se Kovář, nasadil masku a zamířil na led pochytat pár pořádných ran od modré čáry.

Zdroj fotogalerie: www.hokejcb.cz

Štítky Mountfield Hradec Králové, Barcelona, trénink, Jakub Kovář, Drbna.cz, Budvar aréna, Jiří Šimánek, České Budějovice, Mistrovství světa v ledním hokeji

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcký Mountfield je od teď jako Barcelona  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.