Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Bratři Kovářovi zazářili, Němci odjeli s nepořízenou

Odvetné utkání českého národního týmu proti Německu skončilo stejným výsledkem jako v pátek – 3:2. O vítězi dalšího dílu Euro Hockey Challenge se však ani tentokrát nerozhodlo v základní hrací době. V Budvar aréně došlo až na samostatné nájezdy, v nichž se blýskli bratři Jakub a Jan Kovářovi, a to i přesto, že celý zápas odchytal Tomáš Pöpperle.

Sobotní duel České republiky a Německa měl velmi podobný průběh jako první zápas. Němci začali aktivně a do vedení málem šli už v 5. minutě, kdy Schubertovu tvrdou střelu vytěsnil Pöpperle nad sebe, kotouč spadl za něj, ale místo do brány se odrazil od tyčky ven.

Sparťanský gólman si do přestávky připsal dalších dvanáct úspěšných zákroků, na jeden přesně mířený projektil však byl krátký. Němci hráli velmi dobře, a tak nebylo žádným překvapením, že v čase 18:46 šli gólem Martina Buchwiesera zaslouženě do vedení.

„I když jsme opět čekali od Němců agresivní hru, nepřipravili jsme se na to a v první třetině nás stejně jako včera přehráli ve všech směrech. Potom jsme ale zabrali a dvěma góly se nám povedlo stav otočit,“ řekl po zápase Jiří Novotný, kapitán českého výběru a odchovanec jindřichohradeckého hokeje.

V průběhu druhé periody se skutečně podařilo našemu mančaftu srovnat s důraznými německými hráči krok a díky gólům Kamila Krepse, který před Endrasem našel vyražený kotouč po střele Čáslavy a zasunul ho za záda brankáře Německa, a Petra Tenkráta vedli 2:1.

Zvláště druhá branka, respektive souhra našich reprezentantů, musela lahodit oku každého fanouška nejrychlejší kolektivní hry na světě. V přesilovce soupeřovu obranu dokonale rozebrali Kašpar s Nakládalem a útočník Sparty pohodlně zakončoval do odkryté sítě.

Tým trenéra Jakoba Köllikera se však nenechal zahanbit, ve 44. minutě využil početní výhodu po vyloučení Tenkráta a vyrovnal. Dělovka Christopha Schuberta od modré málem protrhla síťku za Pöpperlem. „Škoda zbytečného vyloučení, kvůli němuž Němci vyrovnali,“ poznamenal Jiří Novotný, jenž byl v tu dobu na ledě.

Tento moment však byl jediným zajímavějším ve třetí třetině, která příliš hokejové krásy nenabídla. Když branka nepadla ani v prodloužení (Češi v něm přitom byli velmi aktivní), rozhodnout se muselo při nájezdech.

Hadamczik možná trochu překvapivě poslal do domácí branky Jakuba Kováře, který jinak tento zápas sledoval z lavičky. I přes to ale byl brankář Motoru úspěšný – jak Reimer, tak i Hospelt s Kaufmannem na něj nevyzráli. Zato neproměněné trestné střílení Kašpara a Holíka odčinil mladší z bratrů Kovářových Jan a parádním blafákem ležícího Endrase překonal.

„Váhali jsme, které hráče na nájezdy pošleme. Chtěli jsme dát šanci mladíkovi Holíkovi, který je silný na puku. Gól sice nedal, ale při svém prvním reprezentačním startu nezklamal. Utkání nakonec rozhodli Kovářovi. Oba podali velmi dobrý výkon,“ chválil trenér Alois Hadamczik oba Jihočechy, o jejichž reprezentačním představení v Českých Budějovicích vás bude Budějcká Drbna ještě informovat.

Stejně jako v pátek si mužstvo soupeře zasloužilo pochvalu. „Němci hrají důrazný a silový hokej, proti jejich osobní obraně se těžko prosazuje. Pro náš tým v tomto složení byli velmi silným soupeřem,“ řekl reprezentační kormidelník. „Dnešní utkání nám ukázalo spoustu pozitivních věcí. Nejvýraznější postavou byli oba brankáři a dále dvojice Novotný – Kašpar. Kluci předvedli stabilní výkon v obou zápasech,“ dodal.

Kouč Hadamczik v hodnocení svého mančaftu ještě pokračoval. „K dalším hráčům se vyjadřovat nebudu. Ještě je moc brzy dělat rozhodnutí, kdo na mistrovství pojede a kdo ne,“ uvedl kouč českého národního týmu. Při dotazu na skvělý výkon Kamila Krepse ale udělal malou výjimku: „Můžu říct jen to, že Kamil odvedl velmi dobrý výkon.“ A co na to řekl sám Kreps? „Dneska jsem dostal hodně prostoru. Výkon může být vždycky lepší, ale jsem spokojený,“ prozradil sedmadvacetiletý útočník.

„Musím ještě říct, že každý hráč má šanci dostat se do nominace. Když ale oblékne dres národního týmu, musí odvádět maximální výkony. Už nyní víme, že s námi dále nebudou pokračovat Veselý, Birner, Adamský a Pech,“ doplnil český trenér.

Budějckou Drbnu samozřejmě zajímalo, jakou šanci dostat se do reprezentačního výběru má obránce Dynama Moskva Filip Novák. „Máme zprávy, že Filip má problémy se zády. Pokud bude v pořádku, dostane šanci. Mám o něj zájem!“ řekl rozhodně Alois Hadamczik.

Česká republika – Německo 3:2sn (0:1, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 24. Kreps (Čáslava), 35. Tenkrát (Nakládal, Kašpar), rozhodující nájezd proměnil Jan Kovář – 19. Buchwieser (Gogulla), 44. Schubert (Barta). Rozhodčí: Minář, Jeřábek – Pouzar, Lhotský. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 3588.

Česká republika: Pöpperle (na nájezdy Jakub Kovář) – Zámorský, Čáslava, Nakládal, Krejčík, Mojžíš, Kudělka – Tenkrát, Novotný, Kašpar - Pech, Vampola, Birner – Holík, Jan Kovář, Adamský – Kumstát, Kreps, Vondrka. Trenér Alois Hadamczik.

Německo: Endras – Lavallee, Schubert, Schüle, Kohl, Petermann, Müller, Fischer, Akdag – Reimer, Hospelt, Hager – Kaufmann, Barta, Lewandowski – Gogulla, Schütz, Weiss – Flaake, Pietta, Buchwieser. Trenér Jakob Kölliker.

Štítky Jakub Kovář, Němci, Německo, Tomáš Pöpperle, Jan Kovář, národní tým, Alois Hadamczik, Budvar aréna, Euro Hockey Challenge, Christoph Schubert

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bratři Kovářovi zazářili, Němci odjeli s nepořízenou  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.