Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zubři nadále překvapují svou nováčkovskou silou, Motoru nepovolili ani branku

Odčinit sobotní prohru s Třebíčí se pokousili hokejisté Motoru na ledě nováčka z Přerova. Zápas jim však střelecky vůbec nevyšel a už čtyři třetiny po sobě nedokázali vstřelit branku. Přerov si tak připsal velice cenné tři body za vítězství 2:0.

Úvodní třetinu začaly aktivně oba týmy, ale první příležitost si vypracovali hráči Motoru. Přerov byl nějakou dobu usazen v útočném pásmu hostů, kteří se však z tlaku vymanili a v útočném pásmu se dostal ke kotouči Kuchejda, jenž vyslal tvrdou střelu. Šimboch si s ní poradil. Poté se dostali do šance také domácí, ale Sikora minul z mezikruží Gábovu branku. Další průběh první části byl vyrovnaný a hrálo se od branky k brance, nicméně žádné větší šance nepřicházely. Jednu z větších příležitostí neproměnil opět Kuchejda v závěru první dvacetiminutovky. Projel kolem brankoviště Šimbocha, ale jeho následný bekhendový pokus zamířil mimo odkrytou branku.

Hned z kraje druhé třetiny se naskytla zubrům možnost přesilové hry, ale českobudějovičtí hokejisté se v pohodě ubránili. Přesilová hra přerovské hokejisty nabudila a vypracovali si další slušné šance. Nejprve vystřelil exbudějcký Pšurný, jeho střelu tečoval těsně před Gábou Dostálek, ale puk zamířil mimo tři tyče. O pár chvil později se opět ukázal Pšurný, ale jeho bekhendový pokus prolétl těsně nad horní tyčkou Šimbochovy branky. V polovině zápasu bylo před Šimbochem rušno, ale žádný z budějckých borců ho nedokázal prostřelit. A tak se do šance dostal domácí Stoklasa. Položil si Gábu a snažil se zasunout kotouč za jeho záda, nicméně mířil vedle. Jeden z nejlepších hráčů minulého utkání, Roman Vráblík, se vydal na útočný výlet, ale s jeho bekhendovým pokusem si Šimboch opět poradil. Ve 35. minutě se opět blýskl Gába, když zmařil obrovskou šanci Dostálka, který byl před ním úplně sám. Následně střílel Popelka těsně nad. Minutu a čtvrt před koncem prostřední třetiny se naskytla první možnost přesilové hry také Motoru. Jenže místo toho, aby skórovali hosté, tak se dostali do vedení domácí. Popelka najel do obranného pásma Jihočechů, předložil přesnou přihrávku Davidu Šťastnému a ten střelou z první překonal Gábu.

Na začátku závěrečné periody dohrávali hosté přesilovku, ale bez gólového efektu. Motor dobýval Šimbochovu branku, ale neúspěšně. Další příležitost tak měl na hokejce Procházka a ještě dorážející Přindiš, ale ani jeden z nich skvělého Gábu nepřekonal. Vzápětí se snažil ještě Šťastný, ale Vráblík na poslední chvíli pokus zblokoval. Domácí přesto zvýšili na 2:0. Stoklasa našel rozjetého Jiřího Goiše, který Gábu v pohodě překonal. Pár vteřin na to měl šanci opět Kuchejda, ale zcela prázdnou branku netrefil. Na rozdíl tří branek nedokázal zvýšit Šťastný, který svůj únik gólově nezakončil. Dostálek se také řítil sám na Gábu, ale ani on českobudějovického gólmana nepřekonal. Domácí si už v závěru výsledek pohlídali a Motor vyšel poprvé v sezoně střelecky naprázdno.

Šňůru dvou porážek v řadě se pokusí budějčtí hokejisté přetrhnout v sobotu 3. října od 15. hodiny, kdy na svém ledě přivítají Most.

HC ZUBR Přerov - ČEZ Motor České Budějovice 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 40. Šťastný (Popelka), 51. Goiš (Stoklasa). Rozhodčí: Přikryl - Reich, Zídek. Vyloučení: 1:3. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 2154.

HC ZUBR Přerov: Šimboch (Slovák) - Vágner, Grof, Přindiš, Pala, Běhal, Sedlák, Zbořil - Procházka, Pšurný, Dostálek - Šťastný, Popelka, Sikora - Goiš, Šebek, Stoklasa - Kovařík, Král, Š. Kratochvíl. Trenér Petr Dočkal.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Bláha) - Mucha, Zíb, Suchánek, Vráblík, Bohunický, Žovinec - Kuchejda, Pajič, Švihálek - Nouza, Straka, Heřman - Žálčík, Rob, Babka - Marek, Přibyl, Škoda. Trenér Petr Rosol.

Pořadí WSM Ligy po 9. kole: 1. Slavia (20 bodů), 2. MOTOR (18), 3. Kladno (18), 4. Přerov (17), 5. Třebíč (16), 6. Kadaň (15), 7. Benátky nad Jizerou (14), 8. Ústí nad  Labem (14), 9. Litoměřice (14), 10. Jihlava (12), 11. Prostějov (10), 12. Šumperk (8), 13. Havířov (8), 14. Most (5).

Autoři

Štítky Madeta Motor České Budějovice, HC Zubr Přerov, hokejista, SK Horácká Slavia Třebíč, David Šťastný, Roman Vráblík, přesilová hra, Most, HC Slavia Praha, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zubři nadále překvapují svou nováčkovskou silou, Motoru nepovolili ani branku  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.