Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

První prohra v základní hrací době. Motoráci doma nestačili na hokejisty Třebíče

Premiérovou prohru uštědřila hokejistům českobudějovického Motoru na svatého Václava Horácká Slavia z Třebíče. Přestože Jihočeši dokázali zareagovat na rychlou vedoucí branku hostů v první třetině, od prostřední části hry už jenom dotahovali a nakonec padli v poměru 3:6.

První třetina, to byla pastva pro oči. Třebíčští však domácím přichystali pořádně studenou sprchu, když Bláhou vyraženou střelu Švece usměrnil po devětačtyřiceti sekundách hry mezi tyče hostující kanonýr Matěj Pekr.

Z inkasovaného gólu se Jihočeši dokázali rychle oklepat a v čase 3:56 vyrovnali. Zatímco tvrdá střela Straky krátce předtím orazítkovala tyčku, za pár sekund vyvezl kapitán Motoru kotouč před branku, nahrál mezi kruhy Romanu Vráblíkovi a ten propálil všechno, co mu stálo v cestě - 1:1.

Elitní budějcká formace předvedla v 8. minutě všem přihlížejícím ukázkovou akci. Vráblík nahrál při přesilovce zpoza vlastní branky na útočnou modrou Nouzovi, ten jenom přiťukl rozjetému Josefu Strakovi, který ze dvou obránců Horácké Slavie udělal diváky a bekhendovým blafákem překonal Klimeše.

Za pár okamžiků to mohlo být už o dva, Pajičův pokus ale zastavila tyčka, stejně tak si vzápětí počínal na druhé straně kluziště Pekr. Šanci změnit skóre utkání měli domácí i v dalších minutách díky několika početním výhodám nabídnutých faulujícími Horáky, jenže na gólmana Klimeše už nevyzráli.

Třebíč se nehodlala smířit s nepříznivým stavem a v úvodu druhé třetiny Jihočechy předčila jak herně, tak i výsledkově. Vodou na mlýn pro ni bylo vyloučení Kříže, které celek trenéra Mičky bezezbytku potrestal. Na listinu střelců se zapsal Martin Dočekal - 2:2.

A ve 31. minutě se Horácká Slavia dostala do vedení, to když hlavní rozhodčí nařídil za faul Zíba poměrně sporné trestné střílení. Proti Bláhovi se ze středového kruhu rozjel Tomáš Svoboda a přesně mířenou střelou mezi betony gólmana Motoru rozvlnil síťku potřetí.

Odpověď však na sebe nenechala dlouho čekat. Při druhém oslabení jihočeského mančaftu se do samostatného úniku dostal Rok Pajič, jenž vystihl jednu z přihrávek hostí, před Klimešem ani zlomek sekundy neváhal a ranou nad vyrážečku vyrovnal na 3:3.

České Budějovice srazila na kolena vlastní branka Roba, jenž ve 43. minutě srazil do sítě kotouč vyražený Bláhou po pokusu Petera Zuzina - 3:4. Další gólová akce Třebíče přišla v čase 49:20, kdy Erat vybídl napříč pásmem ke skórování Tomáše Svobodu, jenž touto možností nepohrdl a zvýšení na 5:3 z pohledu hostů nezabránil ani tygří skok Ondřeje Bláhy napříč brankovištěm.

Zdálo se, že motoráci neměli na zvrácení výsledku dostatek fyzických ani morálních sil, a tak pojistku v podobě gólu do prázdné branky přidal 55 sekund před závěrečnou sirénou Petr Polodna. Prohra 3:6 je první porážkou Jihočechů v základní hrací době aktuální sezony WSM Ligy. Pražská Slavia po triumfu v Jihlavě tak ztrácí na Budějčáky pouhý bod.

Radek Bělohlav (ČEZ Motor České Budějovice): „Gratuluji soupeři, odehrál perfektní zápas. Kdybychom v první třetině dali víc gólů, mohlo to být jiné. Něco jsme si k tomu zápasu už v kabině řekli. Bohužel nám dneska chybělo srdíčko. Nemůžeme hrát jenom první a druhý zápas, stejně musíme přistoupit i k tomu osmému. U některých hráčů mi chybělo sebeobětování, nešli do toho naplno a nemohli se tedy ani zranit, což se jinak může stát úplně každému.“

Jiří Mička (SK Horácká Slavia Třebíč): „Zápas jsme zvládli a zaslouženě získali tři body. První třetinu jsme hráli osm minut v oslabení, vedoucí gól domácích byl velice sporný. Rozhodčí se upískl, ale neměl sílu své rozhodnutí odvolat. Domácí hráč stál v brankovišti snad deset vteřin... Od druhé třetiny jsme se ale zvedli a hráli jsme kvalitní hokej s dobrým systémem, který chceme aplikovat i v dalších zápasech. I když jsme při brance na 3:3 udělali fatální chybu, prokázali jsme, že máme srdce, v kabině zdravé jádro a utkání jsme dotáhli do vítězného konce.“

Tuto středu budou hrát Jihočeši na ledě nováčka soutěže z Přerova, při sobotním domácím duelu přivítají od 15 hodin na svém ledě poslední Most. Děti do dvanácti let budou mít vstup zdarma.

ČEZ Motor České Budějovice - SK Horácká Slavia Třebíč 3:6 (2:1, 1:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 4. Vráblík (Straka, Heřman), 8. Straka (Nouza, Vráblík), 35. Pajič - 1. Pekr (Švec), 24. Dočekal (Erat, Bilčík), 31. Svoboda (TS), 43. Zuzin (vlastní Rob), 50. Svoboda (Erat), 60. Polodna (Pekr). Rozhodčí: Wagner - Kreuzer, Špringl ml. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 5459.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Mucha, Zíb, Suchánek, Vráblík, Bohunický, Žovinec, Kříž - Kuchejda, Pajič, Švihálek - Nouza, Straka, Heřman - Žálčík, Rob, A. Přibyl - Guman, Babka, Prokeš. Trenér Petr Rosol.

SK Horácká Slavia Třebíč: Klimeš (Vejmelka) - Wasserbauer, Bilčík, Šaur, Niko, Šik, M. Přibyl, Čech - Erat, Dočekal, Mrázek - Švec, Polodna, Pekr - Zuzin, Psota, Svoboda - Kusko, Zohorna, Petelin - Abdul. Trenér Jiří Mička.

Průběžné pořadí WSM Ligy po 8. kole: 1. MOTOR (18 bodů), 2. Slavia (17), 3. Kladno (15), 4. Benátky nad Jizerou (14), 5. Přerov (14), 6. Litoměřice (14), 7. Třebíč (13), 8. Kadaň (12), 9. Jihlava (12), 10. Ústí nad  Labem (11), 11. Šumperk (8), 12. Havířov (8), 13. Prostějov (7), 14. Most (5).

Štítky SK Horácká Slavia Třebíč, SK Dynamo České Budějovice, Madeta Motor České Budějovice, Matěj Pekr, Josef Straka, Tomáš Svoboda, hokejista, Ondřej Bláha, Rok Pajič, Martin Dočekal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První prohra v základní hrací době. Motoráci doma nestačili na hokejisty Třebíče  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.