Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Motor neudržel dvougólové vedení a připsal si první porážku

Potvrdit dobrou formu z úvodu sezony jeli českobudějovičtí hokejisté na led posledních Litoměřic. Celý zápas byl ale vyrovnaný a zdaleka nepřipomínal utkání prvního s posledním celkem WSM Ligy. Utkání došlo až do samostatných nájezdů, které rozhodl hned prvním pokusem domácí Zdeněk Doležal.

Utkání začalo tak, jak asi nikdo nečekal. Už ve čtvrté minutě se dostali domácí do vedení. Kalla se dostal až před Gábu, přihrál Martinu Procházkovi a ten zleva dokázal prostřelit nepřipraveného Gábu. Poté byla hra vyrovnaná. V deváté minutě se ale Motoru už podařilo vyrovnat. Zmatku před domácí brankou dokázal nejlépe využít Michal Švihálek a prostrčil kotouč za Pavelkova záda. Nicméně další příležitost si dokázaly vypracovat domácí Litoměřice. Před Gábou se ocitl opět Martin Procházka, ale tentokrát neuspěl. Ve čtrnácté minutě se domácí dostali znovu do vedení. Ve skrumáži před Gábovo svatyní se nejlépe zorientoval Jaroslav Kalla a strhnul vedení na stranu domácích. Pár minut před koncem první třetiny přišla zajímavá situace. Pavelka se rozhodl vyjet pro kotouč daleko ze své branky, ale puku se zmocnili hosté. Domácí brankář se však stačil vrátit a celou akci zneškodnit. V první části už se nic vážnějšího nestalo a domácí šli do kabin s překvapivým vedením.

Úvod prostřední části patřil zase domácímu mančaftu. Litoměřičtí dostali touš až před Gábu a dokonce ho pod ním propasírovali. Puk však zamířil mimo tři tyče. O dvě minuty později se dostali budějčtí hokejisté do nadějného protiútoku, ale ani ten k vyrovnání nevedl. Půl minutu nato dostal možnost vyrovnání Nouza, který jel trestné střílení, Pavelku však nepřekonal. Ve 29. minutě přišlo první vyloučení zápasu a Motor dokázal početní výhodu využít. Strakovu střelu Pavelka vyrazil přímo na hůl Jakuba Suchánka a ten dokázal vyrovnat. Další větší šanci si vytvořili opět hosté, konkrétně Švihálek, ale ve své příležitosti neuspěl. České Budějovice dostaly možnost přesilové hry i v 37. minutě a využita byla hned po třinácti vteřinách. Situace byla podobná jako u předchozí branky. Tentokrát však byla vyražena Nouzova střela a připravený Josef Straka dokázal dostat Jihočechy poprvé v zápase do vedení. Pár vteřin na to se dostali do šance také domácí, ale zmatek před Gábou a chvíli volný kotouč dokázali hosté odpálit. Poté zkoušel obkroužit branku Žálčík, ale na Pavelku si nepřišel. Další gól tak přišel 22 sekund před koncem druhé třetiny. Motor se dostal do přečíslení tří na jednoho, Kuchejda s Bohunickým udělali prostor pro Michala Švihálka a ten v pohodě překonal Pavelku. Druhá část tak vyšla budějckým borcům na výbornou a před třetí třetinou měli náskok dvou branek.

Na začátku poslední třetiny dostaly Litoměřice výhodu dvojnásobné přesilovky a gólově se v ní prosadil Ondřej Kopta, který dostal přihrávku zpoza branky a nemýlil se. Jedenáct minut před koncem mohlo být dokonce vyrovnáno, ale domácí Nedvídek nedokázal dostat puk do prázdné branky. Další šance si vytvořili také budějčtí hokejisté, žádná však neskončila gólem. V 52. minutě už se ale diváci v Kalich Areně radovali z vyrovnávací branky. Jaroslav Kalla dostal přihrávku z prostoru za brankou a v pohodě dostal puk do sítě hostů. Před Gábou ještě vznikla šarvátka, po které se Litoměřicím naskytla možnost přesilové hry, jenže z ní už nekáplo. Víc se v základní hrací době nestalo a šlo se do prodloužení.

Pětiminutovka navíc však vůbec nic zajímavého nepřinesla a utkání tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy.

Za domácí tým proměnil hned první nájezd Zdeněk Doležal, zatímco Guman neuspěl. K druhému nájezdu se za Litoměřice rozjel Martin Procházka, ale nebyl šťastným exekutorem, stejně jako jeho protějšek Straka. V poslední sérii se nedokázali prosadit Kalla s Nouzou a Litoměřice se tak staly prvním týmem, který dokázal Motor porazit.

V příštím utkání se Motor představí na domácím ledě ve středu 16. září, kdy přivítá Slavii Praha. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30.

HC Stadion Litoměřice - ČEZ Motor České Budějovice 5:4sn (2:1, 0:3, 2:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Procházka (Kalla, Krstev), 14. Kalla (Krstev), 44. Kopta (Švagrovský, Plášil), 52. Kalla (Mikliš, Krstev), rozhodující nájezd Doležal - 9. Švihálek (Bohunický, Mikyska), 30. Suchánek (Heřman, Straka), 38. Straka (Nouza, Heřman), 40. Švihálek (Kuchejda, Bohunický). Rozhodčí: Jílek - Svoboda, Malý. Vyloučení: 4:4 Využití: 1:2. Diváci: 970.

HC Stadion Litoměřice: Pavelka (Král) - Krstev, Piegl, Šulc, Plášil, Čáp, Bílek, Mikliš - Procházka Ma., Kalla, Rousek - Kopta, Švagrovský, Doležal - Berger, Nedvídek, Ondráček - Valášek, Racek, Procházka Mi. Trenér: Jiří Kučera.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Bláha) - Mucha, Zíb, Vráblík, Suchánek, Žovinec, Bohunický, Kolmann - Žálčík, Rob, Škoda - Nouza, Straka, Heřman - Kuchejda, Mikyska, Švihálek - Guman, Babka, Prokeš. Trenér: Petr Rosol.

Autoři

Štítky HC Stadion Litoměřice, Madeta Motor České Budějovice, Jaroslav Kalla, Zdeněk Doležal, Michal Švihálek, trestné střílení, hokejista, Josef Straka, Martin Procházka, Jakub Suchánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor neudržel dvougólové vedení a připsal si první porážku  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.