Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Motor navýšil rozpočet a chce do extraligy

Na vskutku netradiční tiskové konferenci představilo dnes odpoledne vedení hokejového klubu ČEZ Motor České Budějovice své předsezonní ambice. Uvnitř nově polepeného autobusu městské hromadné dopravy, který bude k vidění v krajském městě na různých linkách, zazněla z úst generálního manažera Stanislava Bednaříka suma, s níž bude A mužstvo v ročníku 2015/2016 usilovat o postup do nejvyšší tuzemské soutěže.

„Jen málo sportovních klubů v České republice může říct, že jejich hospodaření zůstalo po uplynulé sezoně v plusu. My patříme mezi ně a jsme na to pyšní. Díky mírnému přebytku i většímu zapojení partnerů jsme tedy navýšili rozpočet na více než 43 milionů korun,“ odhalil karty Bednařík.

Za lepší ekonomickou situací stojí také nový generální partner první hokejové ligy, která ode dneška nese název WSM Liga - a svůj díl si z koláče ukrojí také jihočeský klub. „Se svým rozpočtem určitě patříme mezi špičku druhé nejvyšší soutěže. Zmiňovaná suma je čistě pro seniorský tým. Mládež Motoru bude hospodařit se sumou mezi 12 a 13 miliony korun,“ upřesnil generální manažer.

Šest nových tváří

Do nové sezony nastoupí motoráci s třemi gólmany, devíti obránci a šestnácti útočníky. V kádru se objevilo pět nových tváří s podepsanou smlouvou, šestý hráč Jakub Babka je v mužstvu na měsíční zkoušce. „Jestli to budou posily, to se ukáže až během sezony,“ dodal kouč Petr Rosol s tím, že brankářskou jedničkou v zahajovacím duelu na ledě Havířova bude již tuto středu David Gába.

„Letní příprava se nám vydařila. V jedenácti zápasech jsme zapojili do hry všechny hráče, ani jednou se nám však kvůli zraněním nepodařilo nastoupit v plné sestavě,“ hodnotil přípravné období sportovní ředitel a asistent trenéra Radek Bělohlav.

Za největší soupeře vedení považuje týmy Slavie Praha, Kladna a Jihlavy. „Ostatní celky jsou většinou farmy extraligových týmů, což ale neznamená, že některý nemůže okupovat horní příčky tabulky,“ řekl Stanislav Bednařík. „Příkladem je Třebíč, která má dlouhodobě stabilní výkonnost,“ doplnil jeho slova Radek Bělohlav.

Ambice? Jednoznačně postup!

V Budvar Aréně panovala po uplynulé sezoně spokojenost jak s finanční situací klubu, tak i se sportovními výsledky. Jenže postup do baráže už bude napřesrok považován pouze za dílčí úspěch. Hlavní cíl je ten nejvyšší: Motor kráčí za postupem do extraligy!

„Chceme pokračovat v atraktivním hokeji. Lidem se to v minulé sezoně líbilo a chodili do hlediště v hojném počtu. Také hodláme i nadále zařazovat do kádru mladé hráče,“ konstatoval prezident Motoru Roman Turek.

A o zájem fanoušků se Jihočeši nemusí obávat - aktuálně je prodáno 3 254 permanentních vstupenek. „To je dlouhodobý rekord,“ potvrdil marketingový a PR ředitel českobudějovického klubu Tomáš Kučera. Jak dodal ředitel Dopravního podniku města České Budějovice, všichni permanentkáři navíc budou jezdit na hokej a zpátky v městské hromadné dopravě zadarmo.

Diváci se v sezoně 2015/2016 dočkají také již tradičního retro zápasu. Ten se bude hrát v sobotu 5. prosince proti Slavii Praha. „Tímto duelem uctíme 70. výročí postupu obou klubů do nejvyšší soutěže. Nejenže oba týmy ukážou stejné dresy jako tehdy, oba se určitě pokusí navázat i na tehdejší úspěch,“ zmínil Tomáš Kučera, jenž bude v průběhu celého roku intenzivně sledovat statistiku. Klub by měl v této sezoně znát střelce 10 000. gólu v historii jihočeského klubu. Do této magické hranice nyní zbývá 172 tref do černého.

Štítky rozpočet, Madeta Motor České Budějovice, soutěž, hokej, HC Slavia Praha, Radek Bělohlav, Tomáš Kučera, Česko, Rytíři Kladno, HC Dukla Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor navýšil rozpočet a chce do extraligy  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.