Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pět gólů, pět střelců. Motor jede z Havířova se třemi body

, aktualizováno 12. října 2019, 20:31

Třinácté kolo Chance ligy zavedlo českobudějovického hokejisty do dalekého Havířova. Motor proti třetímu týmu tabulky předvedl jistý výkon a na jih Čech se vrací zpět se třemi body. Do střelecké listiny se zapsalo hned pět útočníků. V dalším kole se Jihočeši střetnout s nováčkem soutěže ze Sokolova.

Hned v úvodní minutě šel za katr Karel Plášil. A Havířov vyloučení hostujícího týmu potrestal. Přihrávku od Jana Bambuly převzal Filip Seman přímo v mezikruží, odkud překonal Milana Kloučka v brance poprvé. O chvíli později bylo srovnáno. Lukáš Endál také využil prostoru při přesilové hře, nabruslil si také zhruba mezi kruhy a zkorigoval na 1:1. Následně disponovali domácí velkým mmnožstvím střel, ani jednu za brankovou čáru už ale nedostali. Naopak v oslabení trefil spojnici Přikryl, mrzet jej to však nemuselo. O minutu později se po individuální akci totiž trefil Radek Prokeš a českobudějovickému týmu poprvé přisoudil vedení.

Na začátku druhé periody musel Motor opět čelit oslabení. Tentokrát ho zvládl bez úhony. A naopak to byli právě Jihočeši, kteří navýšili své vedení. Roman Přikryl se dostal před branku, odkud z bekhendu zavěsil přesně pod horní tyčku. Českobudějovickým útočníkům se dařilo na havířovském ledě i nadále. O chvíli později se mezi přesné střelce zapsal také Václav Karabáček. Od tohoto okamžiku začal Havířov ofenzivněji. Klouček několikrát domácí hráče vychytal, v oslabení tři proti pěti ale nestačil na střelu Lukáše Bednáře - 2:4.

I úvodní minuty poslední dvacetiminutovky rozehrával Motor ve čtyřech proti pěti. V havířovských přesilovkách byl velmi aktivní Kotala, jenž ale střelecky neuspěl ani nyní. Naopak přišla početní převaha pro Jihočechy a ti ji znovu přetavili v branku. Jmenovitě to byl Martin Novák, který propálil z kruhu až do sítě - 5:2 z pohledu Motoru. Svěřenci trenérů Prospala a Tottera tak znovu potvrdili, že letos se jim na venkovní půdě daří, když se z Havířova vrací s plným bodovým ziskem.

AZ RESIDOMO Havířov – ČEZ Motor České Budějovice 2:5 (1:2, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. F. Seman (Bambula, Maruna), 38. L. Bednář (Rašner) – 5. Endál (M. Novák), 15. Prokeš, 28. R. Přikryl, 32. Karabáček (Prokeš, Pýcha), 50. M. Novák (Plášil, Endál). Rozhodčí: Fiala, Obadal – Bartek, Dohnal. Vyloučení: 9:10. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 1636. Střely na branku: 31:24. Zblokované střely: 14:8. Vhazování: 32/66:34/66.

Havířov: Stezka (Štipčák) – Matai, Chroboček, Mrowiec, Rašner, L. Rutar, Malina, Kachyňa – Bambula (A), F. Seman (C), Maruna – Kotala, R. Veselý (A), L. Bednář – Fridrich, Baláž, Žiak – Dvořák, Cihlář, Danielčák.

Motor: Klouček (Strmeň) – Suchánek, Vydarený (A), Plášil, Pýcha (C), Pavel, Lytvynov – Holec, Venkrbec, Christov – Z. Doležal, R. Přikryl, M. Novák (A) – Šimánek, Babka, Beránek – Endál, Prokeš, Karabáček – J. Veselý.

Ohlasy po zápase:

Jiří Režnar (AZ Havířov): Prohráli jsme s týmem, který hrál výborně. Měli jsme soupeře teoreticky rozebraného, bohužel nás překvapil jinými věcmi. Byl to zatím suverénně nejlepší tým, proti kterému jsme letos hráli. Hráčům je těžké něco vyčítat. Postupně jsme hru stáhli na tři lajny, protože naše čtvrtá lajna se nedokázala soupeři vyrovnat. A to hodně rozhodovalo. Ta emotivní část zápasu s vyloučeními byla voda na mlýn soupeře, který má širší kádr na tyto situace. Pro nás je teď důležité připravit se na další utkání.

Václav Prospal (Č. Budějovice): Měli jsme špatný vstup do zápasu, nechali jsme se vyloučit a soupeř přesilovku využil. Ale dokázali jsme se z toho oklepat, odpovědět také přesilovkovým gólem a před přestávkou jít do vedení. To byl základní předpoklad toho, abychom tady dneska uspěli. Proti Havířovu je totiž strašně těžké hrát, pokud vede. Ve druhé třetině jsme naše vedení potvrdili. Pak byla hry díky vyloučením rozháraná, ale emoce k tomu patří. Ve třetí třetině jsme si to pohlídali, dali další přesilovkovou branku a myslím, že po zásluze vyhráli.

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky Motor, Havířov, hokej, CHance liga, HC AZ Havířov 2010, Madeta Motor České Budějovice, 1. česká hokejová liga, HC Baník Sokolov, Lukáš Endál, Česko, Martin Novák, Karel Plášil, Milan Klouček, Václav Karabáček

Pět gólů, pět střelců. Motor jede z Havířova se třemi body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.