Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Skvělý obrat v závěru a plný počet bodů s Přerovem

V osmém kole Chance ligy hokejisté Motoru porazili Zubry z Přerova nejtěsnějším možným rozdílem, když ještě deset minut před koncem prohrávali, ale nakonec brali všechny tři body. O vítěznou trefu se postaral Martin Novák, když v samém závěru prostřelil Petráska.

Do branky Motoru se po porážce s Litoměřicemi vrátil Milan Klouček, po zranění naskočil Slovinec Žiga Pavlin. Úvodní dějství zápasu branku nepřineslo, diváci v Budvar aréně viděli vyrovnaných dvacet minut. Zřejmě největší šance měli domácí obránci Plášil s Pýchou, ale ani jeden z nich nepropasíroval kotouč za Petráska.

Druhá třetina už značně ovlivnila vývoj utkání. Do vedení se dostali Jihočeši, když pokus Přikryla dorazil do odkryté branky Zdeněk Doležal. Ještě do konce druhé třetiny se Přerovu podařilo otočit stav zápasu. Nahození Zbořila dorazil Süss, nenápadnou střelou se prosadil i Šimon Kratochvíl a rázem to bylo 1:2.

V posledních patnácti minutách Motor výrazně zvýšil svou aktivitu a byl za to poctivě odměněn. O vyrovnání se postaral Matouš Venkrbec, když byl rychlejší než Petrásek a na dlouhou hůl zakončil mezi betony. Necelé dvě minuty před koncem vybouchla Budvar aréna radostí, když ze skrumáže před brankou vystřelil Martin Novák a puk skončil v síti. Divoký závěr zápasu už další gól nepřinesl, Motor tak mohl slavit velice cennou výhru.

ČEZ Motor České Budějovice – HC ZUBR Přerov 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky:27. Z. Doležal (R. Přikryl, Pýcha), 53. Venkrbec (M. Novák, Lytvynov), 59. M. Novák – 34. Süss (Zbořil, Š. Kratochvil), 36. Š. Kratochvil (T. Sýkora, Zbořil) . Rozhodčí: Čech, Maršálek – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 3-3. Využití: 1:0. Diváci: 5409 . Střely na branku: 31:35. Zblokované střely: 6:10. Vhazování:41:59 . Průběh utkání:1:0, 1:2, 3:2.

ČEZ Motor České Budějovice: Klouček (Strmeň) – Vydarený, Plášil, Pýcha, Pavlin, Suchánek, Lytvynov, Pavel – Babka, Venkrbec, Holec – M. Novák, Gilbert, Beránek – Šimánek, R. Přikryl, Z. Doležal – Karabáček, Prokeš, J. Veselý.

HC ZUBR Přerov: Petrásek (Šimonů) – Čáp, R. Černý, Kubeš, Zbořil, Krisl, Weinhold, Šnajnar – T. Doležal, Pšurný, Navrátil – Goiš, Hejcman, M. Kratochvil – Süss, T. Sýkora, Š. Kratochvil – Ma. Svoboda, Indrák, Kočica.


Ohlasy po zápasu

Václav Prospal (České Budějovice): Pro nás je to skvělá odpověď na minulé domácí utkání, kdy jsme se moc nepředvedli. Výborné vítězství. Soupeř je za námi hned v tabulce. Další zápas hrajeme v Chomutově, pak je tu Poruba, všechno týmy, co jsou v tabulce kolem nás. Věděli jsme, že nepřijede soupeř, co nám dá něco zadarmo. To se potvrdilo. Mrzí mě fáze ve druhé třetině, kdy jsme trochu přestali hrát po gólu, který jsme dali na 1:0. Tam nám to trochu uteklo. Prohrávali jsme, ale moc se mi líbil náš přístup, takový ten f*cking attitude v kabině po druhé třetině. Kluci si za tím šli, góly v třetí třetině jsme byli jen odměněni. Velmi dobré vítězství proti velmi silnému soupeři.

Jakub Grof (Přerov): Především bych chtěl kluky pochválit za výkon, na ledě předvedli dobrý kus práce. Bohužel pro nás měl zápas trpký konec. Ve třetí třetině jsme předvedli solidní výkon, soupeře přestříleli, ale bohužel jsme udělali dvě chyby a z nich dvakrát inkasovali. Na kluky jsme hrdý. Nic se neděje, jedeme dál. Body musíme brát v dalším zápase.

Motoráci otočili zápas proti zubrům

Sobota, 28. září 2019, 21:55

Autor vítězné trefy Martin Novák
Brankář Přerova Michael Petrásek a bývalý bek Motoru Zdeněk Čáp sledují odražený kotouč

Autoři | Foto Bramberka Nová

Štítky Motor, hokej, Přerov, výhra, HC Zubr Přerov, Madeta Motor České Budějovice, Martin Novák, 1. česká hokejová liga, Zdeněk Doležal, Budvar aréna, SK Dynamo České Budějovice, Žiga Pavlin, Milan Klouček, HC Stadion Litoměřice

Skvělý obrat v závěru a plný počet bodů s Přerovem  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.