Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Motor porazil Slavii a doma stále neztratil ani bod

I potřetí v nové sezoně Motor na domácím ledě neztratil body a Slavii zdolal 4:2. Jihočeši odehráli výbornou první polovinu zápasu a vedli už o tři góly. Sešívaným se podařilo snížit, ale ve třetí třetině domácí znovu odskočili a vedení už nepustili.

Budějovičtí hokejisté vstoupili do pátého kola Chance ligy aktivně, ale na rozdíl od zápasu s Ústím nebyli hned od úvodu produktivní. Na první branku si museli počkat až do dvacáté minuty, kdy do sítě dolétlo nahození Karla Plášila od modré.

Motor na gól do šatny dokázal navázat v úvodu druhé třetiny. Na 2:0 se trefil v přesilové hře kapitán Pýcha, povedenou první půlku zápasu zakončil po skvělém pasu od Martina Nováka střelec Jan Veselý, který si připsal už devátý gól v sezoně! Slávistům se podařilo ještě do sirény snížit na rozdíl jedné branky. Ve dvojnásobné početní výhodě se náramně trefil Jan Novák, zanedlouho poté se prosadil i Tomáš Šmerha.

Třetí třetina překvapení nepřinesla. Pražané si nevytvořili prakticky žádnou šanci, naopak se šikovně trefil Slovák René Vydarený a svým prvním gólem v sezoně pojistil budějovickému týmu zisk všech bodů.

Motor porazil Slavii a doma stále neztratil ani bod

Sobota, 21. září 2019, 18:51

Motor porazil Slavii a doma stále neztratil ani bod
Motor porazil Slavii a doma stále neztratil ani bod
 

ČEZ Motor Č. Budějovice – HC Slavia Praha 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 20. Plášil (R. Přikryl, Vydarený), 21. Pýcha (J. Kloz), 28. J. Veselý (Plášil, J. Kloz), 52. Vydarený (Plášil) – 31. J. Novák (Vampola, Šagát), 38. Šmerha (Vampola). Rozhodčí: Valenta, Hucl – Tvrdík, Šimán. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 6013. Střely na branku: 36:20. Zblokované střely: 15:13. Vhazování: 44/73 - 29/73.

Motor: Klouček – Suchánek, Pavel, Pýcha, Lytvynov, Vydarený, Plášil – Christov, Venkrbec, Holec – M. Novák, J. Kloz, J. Veselý – Karabáček, Gilbert, Endál – Šimánek, R. Přikryl, Babka.

Slavia: Michajlov – T. Duda, J. Novák, P. Hořava, Antoš, Barák, Hejda, Ryzák – Jar. Brož, Vampola, Šteiner – J. Doležal, Vrdlovec, Všetečka – M. Ondráček, Šagát, Kuťák – Furch, Kohút, Šmerha.


OHLASY PO ZÁPASU

Jan Srdínko, HC Slavia Praha: Měli jsme dobrý vstup do utkání. První třetina byla podle nás vyrovnaná, možná jsme soupeře přestříleli. Paradoxně jsme na konci inkasovali, což by se stávat nemělo. Ve druhé třetině nás zmrazilo vyloučení a chyby, které soupeř potrestal a byl zázrak, že to skončilo jen 3:2. Ve třetí třetině jsme se snažili zápas zdramatizovat a držet se na puku, což se nám nepodařilo.

Václav Prospal, ČEZ Motor České Budějovice: Ta první třetina byla vyrovnaná. Ano, soupeř nás přestřílel, ale my jsme dali velmi důležitý gól, takže jsme měli dobrý konec. Ve druhé třetině nám pomohla nedisciplinovanost hostů a my jsme dali důležité góly. Možná kdybychom ji dali víc, tak bychom měli více klidu, ale soupeř má ve středu hráče, kteří pořád ještě můžou té lize hodně dát a my jsme je naší nedisciplínou vrátili zpět do hry. Jsme moc rádi za vítězství, Slavia je dobrý soupeř a my jsme rádi za body.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky Motor, hokej, domácí, České Budějovice, Madeta Motor České Budějovice, HC Slavia Praha, Karel Plášil, René Vydarený, Jan Veselý, Jan Novák, Tomáš Šmerha, Martin Novák, 1. česká hokejová liga, ČEZ

Motor porazil Slavii a doma stále neztratil ani bod  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.