Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Motor veze z těžkého utkání alespoň bod

Hokejisté Motoru měli po třech zápasech na svém kontě devět bodů a devatenáct vstřelených branek a svou formu chtěli potvrdit i na hřišti Benátek nad Jizerou. Start utkání měli dobrý, jelikož dvakrát vedli. Středočeši však poté vývoj otočili a dostali se oni do vedení o dvě branky. Ani to Motor nepoložilo a ve třetí části přišlo srovnání. Zápas nakonec došel až do samostatných nájezdů, ve kterých si bod navíc zajistily Benátky.

První třetině přinesla solidní přestřelku a diváci viděli celkem pět branek. Tu první vstřelili Jihočeši i s trochou štěstí v šesté minutě. Ivan Lytvynov totiž nahazoval kotouč před branku, kde si ho někdo z domácích hráčů srazil do sítě. Lytvynov se tak trefil poprvé v dresu Motoru. O chvíli později bylo vyrovnáno, když Benátky nad Jizerou hrály přesilovou hru. Nejprve šla sice rána do tyčky, ale od té se kotouč odrazil zpět před branku a Jakub Rychlovský ho dostal do sítě. Avšak i Budějovice využily přesilovou hru a znovu se dostaly do vedení. Lukáš Endál vypálil z vrcholku kruhu a jeho ránu vyrazil Žajdlík vedle sebe. Tam byl pohotový Jan Veselý, jenž neměl problém dostat puk za brankovou čáru. Pro Veselého je to už sedmá branka v této sezóně. Vedení Motoru netrvalo ani minutu. Roman Půček si totiž dojel pro odražený puk a z první ho poslal na bránu. Strmeň toho moc neviděl, a tak bylo znovu srovnáno. Středočeši dali ještě jednu branku a poprvé v utkání se dostali do vedení. Adam Dlouhý byl dostatečně důrazný na brankovišti, kde vyšťoural puk a dostal ho do sítě. Do kabin tak šli spokojenější domácí.

Do druhé třetiny se Motor rozhodl udělat změnu v brankovišti a mezi tři tyče se dostal Milan Klouček. V druhé periodě už byla k vidění jedna branka, a to až k jejímu konci. Nejprve měl dobrou šanci Miroslav Holec v oslabení, ale jeho samostatný únik skončil nepřesnou střelou. Následně hráli domácí početní výhodu pět na tři, ale využít ji nedokázali. Hra postupně plynula a utkání nemělo takové tempo jako první část. Ke konci třetiny se po vyhraném vhazování dostal ke kotouči Radek Duda, který zvedl puk nad dosah Kloučka a bylo to o dvě branky. Do šaten tak šly znovu spokojenější Benátky nad Jizerou.

Ovšem České Budějovice zvládly na začátku třetí třetiny snížit na rozdíl jedené branky, a to navíc v oslabení. Jakub Suchánek si vzal puk ve své obranné třetině a měl před sebou hodně volného místa, tak se vydal do útoku. Kousek za modrou čárou vypálil zápěstím a jeho rána skončila nad lapačkou Žajdlíka. Následně měl zajímavou šanci David Gilbert, ovšem domácí gólman se roztáhl a jeho pokus zastavil. Na druhé straně také mohla přijít branka, jelikož Dlouhý vypálil hodně nebezpečně, ovšem jeho rána se odrazila od horní tyčky. Následně mohla přijít pro Jihočechy ledová sprcha. Suchánek totiž fauloval Špačka a proti Motoru bylo odpískáno trestné střílení. Toho se ujal Chrtek, ale Kloučka v bráně nepřekonal. Motor měl poté jasně více ze hry a odměnou mu bylo srovnání stavu. Jiří Šimánek se uvolnil nějaké tři metry před modrou čárou na středu hřiště v útočné třetině a vyslal velmi svižnou ránu, do té navíc ještě sáhl Jan Veselý, který srovnal stav zápasu. Rozhodnou mohl sedm minut před koncem Zdeněk Doležal, ovšem do jeho střely sáhli domácí hráči, kteří tak odvrátili pohromu pro jejich tým. To bylo po třech částech vše, a tak se šlo do prodloužení.

V tom měl velkou šanci benátecký Radek Duda, ovšem ten nedokázal trefit kotouč u tyče. Navíc ani následný závar brankou v síti hostů neskončil. Asi největší šanci měly České Budějovice dvacet vteřin před koncem prodloužení, když se dostaly do přečíslení. Karel Plášil ovšem svou střelou netrefil prostor mezi třemi tyčemi. To bylo vše a utkání došlo až do samostatných nájezdů. V těch se sice Motor trefil hned dvakrát, ale domácí překonali Kloučka třikrát. Bonusový bod vystřelil Středočechům Daniel Špaček.

HC Benátky nad Jizerou – ČEZ Motor Č. Budějovice 5:4sn (3:2, 1:0, 0:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Rychlovský (Klapka, Buchtela), 13. Půček (Kolmann, D. Špaček), 18. A. Dlouhý (Bittner, Kolmann), 38. R. Duda (Kolmann, Chrtek), rozh. nájezd D. Špaček – 6. Lytvynov (Pýcha), 12. J. Veselý (Endál, Pýcha), 43. Suchánek, 53. J. Veselý (Šimánek, Gilbert). Rozhodčí: Barek, Wagner – Hejl, Horažďovský. Vyloučení: 8:10 + Pavel (CEB) - 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 485. Střely na branku:36:41. Zblokované střely: 7-11.  Vhazování: 49-38.

Benátky: Žajdlík (Hrstka) – Buchtela, Kunst, Kolmann, Žůrek, Niko, Aubrecht, Kovář – Rychlovský, Najman, D. Špaček – Půček, Chrtek, R. Duda – Jiruš, A. Dlouhý, Wiencek – Klapka, Bittner, Šafařovský.

Motor: Strmeň – Pavel, Suchánek, Lytvynov, Pýcha, Plášil, Vydarený – Holec, Venkrbec, Christov – Z. Doležal, Prokeš, Karabáček – Endál, Gilbert, Babka – J. Veselý, R. Přikryl, Šimánek.


OHLASY PO ZÁPASU

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): Za dnešní utkání musím všechny kluky pochválit. Po celé utkání hráli výborně. Samozřejmě soupeř má obrovskou sílu. V poslední třetině jsme neudrželi vedení. Jsme rádi, že jsme utkání zvládli do prodloužení a nakonec si vzali bod navíc. Myslím si, že jsme byli rovnocenným partnerem tomuto silnému týmu, který směřuje k postupu. Mé poděkování směřuje celé kabině, protože to kluci odmakali. Lídr soutěže nás nepřehrál a náš mladý tým nasbíral strašně moc zkušeností. Jestli se bavíme o tom, že mladí kluci mají zažívat podobné zápasy, tak dnešní utkání splnilo naprosto vše. 

Václav Prospal (ČEZ Motor České Budějovice): Mé hodnocení je neadekvátní k tomu, co jsem očekával před zápasem. Čekal jsem potvrzení výkonu, který jsme předvedli v posledních dvou utkáních. Jsme favoritem, respektive pasujeme se do role favorita, a přijedeme k zápasu proti liberecké farmě, mladým klukům, kteří jsou tu pod drobnohledem a chtějí se tu posunout dál. Nám trvá půl zápasu k tomu, abychom se posunuli dál. Pro mě je to velké zklamání a jsem z toho, nechci říci rozčarovaný, ale pěkně nasraný. Výsledek utkání odpovídá tomu, jak jsme k zápasu přistoupili.

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Motor, zápas, Benátky, Madeta Motor České Budějovice, HC Benátky nad Jizerou, trestné střílení, Jan Veselý, Benátky nad Jizerou, Radek Duda, Jakub Suchánek, Adam Dlouhý, Daniel Špaček, Ivan Lytvynov

Motor veze z těžkého utkání alespoň bod  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.