Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Cíl je jasný, Budějce chtějí postoupit do extraligy

S jednoznačným cílem postoupit do extraligy vstoupí do nové sezony hokejisté prvoligových Českých Budějovic. Jihočeši opustili elitu v roce 2013, kdy společnost Mountfield převedla licenci na extraligu do Hradce Králové. V předešlém ročníku se Motor probojoval až do baráže, kterou však nezvládl. V nadcházející sezoně ale do extraligy postoupí vítěz první ligy přímo.

„Naše cíle se nemění, chceme postoupit do extraligy. Chceme hrát agresivní, atraktivní a útočný hokej a chceme do týmu zabudovat další mladé hráče. A lákat diváky na stadion," řekl prezident klubu Roman Turek na dnešní tiskové konferenci.

Změnu v systému postupu a sestupu mezi extraligou a první ligou si Jihočeši pochvalují. „Za mě je vítaná změna, že se nehraje baráž. Je to po sportovní stránce uděláno lépe, když vítěz první ligy automaticky postoupí do extraligy. A i systém se mi líbí, bude se hrát více atraktivních zápasů s týmy, se kterými se pak můžeme potkat v play off," řekl trenér Václav Prospal.

Vedle zrušení baráže byl totiž upraven i hrací systém první ligy. Druhá nejvyšší soutěž bude rozdělena na tři části. Po dvoukolové základní části se liga rozdělí na dvě skupiny po osmi, následovat bude klasické play off i s předkolem.

České Budějovice si ale uvědomují, že aspirantů na postup bude více. „Zápasy našich přímých konkurentů jsem ale neviděl. Nahoře může hrát Jihlava, Poruba, Vsetín, ale i jiní. Soustředíme se hlavně na sebe. Chceme nechat na ledě všechno a v sezoně uspět," řekl Prospal.

Počítá s tím, že Motor bude v průběhu sezony tým ještě posilovat. "Nezdráhám se odpovědnosti, ale nyní se soustředíme hlavně na sebe. Až uvidíme soupeře v ostrých zápasech, můžeme pak soudit," dodal bývalý vynikající útočník, který vede tým jako hlavní kouč druhou sezonu.

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky sport, hokej, Motor, Chance liga, Madeta Motor České Budějovice, Mountfield Hradec Králové, České Budějovice, baráž, Václav Prospal, Roman Turek, VHK Vsetín, HC Dukla Jihlava, HC RT Torax Poruba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cíl je jasný, Budějce chtějí postoupit do extraligy  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.