Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Přímý postup, nový systém. Chance liga oblékne nový kabát

Výkonný výbor Českého hokeje schválil pro příští ročník Chance ligy nový herní model. Po zavedení přímého postupu a sestupu se změny dotknou jak Chance ligy, tak extraligy. Druhá nejvyšší tuzemská soutěž bude rozdělena na tři části. Základní část (dvoukolově každý s každým), druhá část, kdy se liga rozdělí na dvě skupiny po osmi, a následovat bude klasické play off i s předkolem.

V úvodní fázi soutěže se utká každý tým s každým, a to dvakrát. Jednou doma, podruhé u soupeře. Po odehrání třiceti kol se prvních osm týmů tabulky odpojí od ostatních celků a vytvoří tabulku, ve které se bude čtyřkolově hrát o přímý postup do play off. Zbylé týmy pak vytvoří druhou skupinu, která si to společně rozdá o postup do předkola play off.

V základní části, která skončí 7. března a do níž se počítají obě zmíněné skupiny, odehraje každý tým celkem 58 utkání.

Vyřazovací část začne právě předkolem. V něm se utkají celky po základní části na 7. až 10. místě, a to vyřazovacím způsobem na tři vítězná utkání.

Poté přijde na řadu klasické play off. Čtvrtfinále, semifinále i finále se bude hrát na čtyři vítězné zápasy. Případné sedmé finále je naplánováno na 29. dubna 2020. Vítěz Chance ligy si zajístí přímý postup do extraligy, ze které naopak poslední celek spadne do druhé nejvyšší soutěže. Naopak Chance liga bude v sezoně 2019/20 stále nesestupová.

„Soutěž se bude dělit na dvě osmičky a od začátku to dle mého názoru bude mít větší kvalitu než loni. Všichni budou chtít mít co nejdříve klid a jisté play off, což si myslím, že není správně. O play off by se mělo bojovat do konce února. Když ho někdo bude mít jisté od prosince, hokeji to nepomůže,” říká asisent trenéra Alešš Totter.

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky Motor, hokej, Chance liga, extraliga, 1. česká hokejová liga, soutěž

Přímý postup, nový systém. Chance liga oblékne nový kabát  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.