Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na zisk Motor Cupu domácí nedosáhli

Poslední střetnutí v budějovickém Motor Cupu přineslo rozuzlení umístění na prvních dvou příčkách. Krásný pohár si odvezl ruský celek z Chabarovsku, který dokázal ve druhé a třetí třetině přehrát domácí tým a odvést si trofej. Motor skončil na druhé pozici a zakončil tak seriál přípravných zápasů na nový prvoligový ročník.

Jedinou změnu v sestavě udělal oproti utkání s Lincem trenér Prospal v útoku, Václava Karabáčka nahradil Roman Přikryl. Od prvních minut potvrzoval soupeř z KHL svou kvalitu, zápas měl skvělé tempo. Nejvíce domácím zatápěla dvojice českých reprezentantů a bratrů Tomáš a Hynek Zohornovi, v první třetině ale Milan Klouček držel stejně pevně jako proti Linci. V závěru první časti dostali domácí příležitost dvojnásobné početní výhody, ovšem o jediný pokus se postaral Jan Kloz a Marek Langhammer střelu dokázal vyrazit.

Druhých dvacet minut přineslo první branky zápasu. Solidní šanci měl hned v úvodu Roman Přikryl, jenže od zad Langhammera se kotouč do sítě neodrazil. V pětadvacáté minutě Rusové otevřeli skóre utkání. Pokus Gorškova vyrazil Klouček jen před sebe, puk si vzal Maxim Kapiturov a bekhendem ho poslal do sítě – 0:1. Střelec první branky se aktivně angažoval i u té druhé. V útočné třetině se k němu odrazil kotouč, ale ještě ho posunul na volného Igora Rudenkova, který krásně vymetl růžek – 0:2.

Na úvod třetí třetiny dostali Jihočeši možnost dvou přesilovek za sebou, ale ani jedna nepadla na úrodnou půdu. Někteří domácí příznivci už zvedali ruce po tečovaném pokusu Plášila od modré, jenže kotouč prolétl těsně vedle levé tyče. Krásný hokejový moment přišel o pár chvil později. Jan Kloz se prosadil jeden na jednoho, skrz obránce dokázal vystřelit a Marek Langhammer zasáhl skvělým zákrokem lapačkou. Třetí branku přinesl český obránce Ondřej Vitásek. Hynek Zohorna vypálil a vypadalo to, že se trefil on, jenže vyhlášen střelcem gólu byl jiný český hokejista – 0:3. Poslední branka přišla z hole Maxima Kapiturova, který dokázal využít brejku dva na jednoho - 0:4.

ČEZ Motor Č. Budějovice – HC Amur Chabarovsk 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 25. Kapiturov (Gorškov), 38. Rudenkov (Kapiturov), 51. Vitásek (H. Zohorna, T. Zohorna), 58. Kapiturov (Rudenkov, Vitásek).Rozhodčí: Skopal, Šperl – Jindra, Němec.Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 3710.

Motor: Klouček – Vydarený, Plášil, Pýcha, Suchánek, Lytvynov, Pavel – Novák, Kloz, Endál – Doležal, Přikryl, Gilbert – Christov, Prokeš, Veselý – Beránek, Venkrbec, Holec.

Chabarovsk: Langhamer – Jordán, Vitásek, Vasiljev, Korobov, Kondratěv, Korjagin, Faizullin, T. Zhohorna, H. Zohorna – Gorškov, Kapiturov, Rudenkov – Vl. Ušenin, Vj. Ušenin, Lazarev – Železkov, Kuzněcov, Golubev.

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky Amur Chabarovsk, Maxim Kapiturov, Ondřej Vitásek, Hynek Zohorna, Roman Přikryl, Milan Klouček, Kontinentální hokejová liga, ČEZ

Na zisk Motor Cupu domácí nedosáhli  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.