Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V Německu padl Motor v nájezdech

Odvetné utkání s Lausitzerem Fuechse už se Motoru tolik nevydařilo. Jihočeši sice vedli po první třetině o dvě branky, ale domácím se podařilo srovnat a dovést utkání až do nadstavby. Místo prodloužení se jely samostatné nájezdy, ve kterých domácí rozhodli v sedmé sérii.

Do zápasu vstoupil Motor dobře a po pěti minutách se mohli radovat z úvodní branky. Poprvé v novém angažmá se totiž trefil urostlý centr Matouš Venkrbec - 0:1. Za necelé tři minuty bylo pro Jihočechy ještě lépe. Jiří Šimánek dostal kotouč do sítě, přestože sudí váhali, jestli ho kvůli vysoké holi uznat - 0:2. Divoká první třetina pokračovala. Domácím se podařilo snížit zásluhou Kuschela - 1:2. Motor si vzal dvoubrankový náskok brzy zpět, v oslabení se prosadil Miroslav Holec - 1:3. 

Druhá třetina vyšla lépe Liškám. Už po necelých dvou minutách znovu snížil Čech Ondřej Poživil - 2:3. Na konci třetiny se domácí příznivci radovali znovu, protože se Clarku Breutkreuzovi podařilo srovnat - 3:3.

Napínavá třetina třetina nejprve vrátila Motoru vedení, když se prosadil Václav Karabáček - 3:4. Lausitzeru se ovšem v početní výhodě šesti proti čtyřem podařilo srovnat, protože skóroval Farmer - 4:4. 

Prodloužení se nehrálo, takže rozhodovaly samostatné nájezdy. Z Motoru byli úspěšní Pýcha a Babka, ale domácím se vedlo o něco lépe, protože v sedmé sérii ukončil utkání Clarke Breitkreuz - 5:4.

EHC Lausitzer Fuechse – ČEZ Motor Č. Budějovice 5:4sn (1:3, 2:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Kuschel (Keussen, Schwamberger), 22. Poživil (Breitkreuz, Karrer), 38. Breitkreuz (Ustorf, Granz), 59. Farmer (Murphy, Breitkreuz), rozh. náj. Breitkreuz – 5. Venkrbec, 8. Šimánek, 15. Holec, 52. Karabáček (Doležal). Rozhodčí: Göran Noeller, Kevin Salewski – Kenneth Englisch, Markus Paulick. Vyloučení:10:8.

Fuechse: Carruth – Keussen, Fern, O. Poživil, Monteith, Granz, Karrer – Schwamberger, Murphy, Ustorf, Farmer, Kuschel, Reichel, Rentsch, Rennert, Breitkreuz, Strodel, Hammond, Andres.

Motor: Strmeň – Plášil, Suchánek, Lytvynov, Pavel, Pýcha, Svach – Karabáček, Přikryl, Doležal - Christov, Prokeš, Veselý - Babka, Šimánek, Endál - Beránek, Venkrbec, Holec.

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Motor, hokej, prohra, Německo, Madeta Motor České Budějovice, Clarke Breitkreuz, Jiří Šimánek, Miroslav Holec, Ondřej Poživil, Václav Karabáček, ČEZ

V Německu padl Motor v nájezdech  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.