Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V prvním přípravném utkání Motor podlehl Plzni

V úvodním přátelském utkání budějovičtí hokejisté prohráli s extraligovou Plzní. Motor sice vedl po brance Jana Veselého z druhé minuty, ale Západočechům se díky brankám Přikryla a Vlacha podařilo vývoj utkání otočit. V dalším přípravném utkání se svěřenci Václava Prospala představí na ledě Komety, hrát se bude ve čtvrtek od 18:00.

V brance Motoru dostal přednost Jan Strmeň, poprvé se představilo i několik posil včetně těch zahraničních. Jihočeši měli raketový vstup do zápasu. Už po jedné minutě a jedenácti vteřinách dostal od Radka Prokeš nabito Jan Veselý a utaženou střelou k tyči si připsal první branku v novém působišti – 1:0. Plzeň měla šance na vyrovnání, ale Strmeň předvedl hned několik výborných zákroků. Postupně zneškodnil pokusy Kaňáka, Ereta i Mužíka, po střele Romana Vlacha ho zachránila tyč. V úplném závěru třetiny měl Motor příležitost přesilové hry a Radek Prokeš znovu hledal Jana Veselého, ale ten byl tentokrát dobře bráněn, takže kotouč do branky neusměrnil. 

Ve druhých dvaceti minutách byl Motor o něco lepším a aktivnějším týmem, ovšem z vyrovnání se radovali Západočeši. Před budějovickým brankářem se strhla nepřehledná mela, čehož využil Filip Přikryl a bylo srovnáno – 1:1. Možností vrátit se do vedení měli Jihočeši dost. Možná nejblíže ke skórování byl Jan Havel, jenž dorážel kotouč bekhendem do odkryté branky, ale Pavelka se rychle přemístil a pokus vykopl betonem. Do gólové pozice se dostal i Ivan Lytvynov, když si položil blokujícího útočníka, ale plzeňský brankář jeho střelu vyškrábl nad břevno. Nová posila Plzně podržela svůj tým i proti Doležalovi s Klozem, kteří si na něho rychlými střelami nepřišli. 

Do třetí třetiny vstoupil Motor už pouze na tři formace, hra nepostrádala tempo a diváci v Milevsku si přišli na své. Velké štěstí měl brankář Pavelka po špatné rozehrávce, když namazal přímo na hůl Víta Christova. Hbitý útočník se snažil hned zakončit na přední tyč, ale plzeňský gólman to i s pomocí obránců zvládl a neinkasoval. Necelých deset minut před koncem dostal Motor příležitost přesilové hry, jenže z gólu se radoval soupeř. Roman Vlachse dostal do samostatného úniku a zkušeně zakončil – 1:2. Pro Jihočechy mohlo být ještě hůř, protože sudí odpískal trestné střílení pro Luboše Roba. Budějovický odchovanec ale ani pořádně nezakončil a naděje na srovnání tak žila. Necelé dvě minuty před koncem odvolal Václav Prospal brankáře a vzal si oddechový čas. Jihočeši chvíli tlačili na Plzeň, ale vyrovnání se bohužel nedočkali.

ČEZ Motor Č. Budějovice – HC Škoda Plzeň 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Veselý (Prokeš) – 25. Přikryl (Indrák), 52. Vlach (Kantner). Rozhodčí: Jílek, Šperl – Jindra, Flegl. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 2700.

Motor: Strmeň – Svach, Suchánek, Kachyňa, Plášil, Lytvynov, Pavel – Holec, Kloz, Doležal – Christov, Prokeš, Veselý – Heřman, Venkrbec, Hawerchuk – Havel, Dančišin, Beránek.

Plzeň: Pavelka – Budík, Vráblík, Malík, Moravčík, Houdek, Kaňák – Němec, Vlach, Kantner, Rob, Přikryl, Indrák, Pour, Kolda, Mužík, Eret.

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Motor, Plzeň, přípravný zápas, FC Viktoria Plzeň, Madeta Motor České Budějovice, Jan Veselý, Roman Vlach, Václav Prospal, HC Kometa Brno, Jan Havel, Luboš Rob, Ivan Lytvynov, Vít Christov

V prvním přípravném utkání Motor podlehl Plzni  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.