Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

České jméno, český dědeček. Švéd Niklas Pavel se těší na výzvu v Motoru

Severskou posilu do obranných řad ohlásil Motor v průběhu července. Defenzivu Jihočechů vyztuží Švéd Niklas Pavel, pro něhož to bude první zahraniční angažmá. Poprvé se v dresu Motoru představí v úterý proti Plzni nebo ve čtvrtek na ledě Komety Brno.

Velice netradiční posilu přivedlo vedení Motoru do svého týmu. Ze Švédska totiž přišel obrovitý bek Niklas Pavel. „Po skočení sezony jsem hledal novou výzvu. Dostal jsem se do kontaktu s panem Prospalem a líbila se mi jeho vize. Projevil jsem zájem, že bych chtěl do Motoru jít a dohodli jsme se," popisoval průběh přestupu.

Ve své kariéře vystřídal už více než pět švédských klubů, ale bude to pro něho vůbec poprvé, co vyzkouší angažmá v cizině. „Ještě nikdy jsem mimo Švédsko nehrál, bude to pro mě premiéra," prozradil rodák z Göteborgu.

O novém klubu si zjišťoval co nejvíce informací a dostal samé dobré reference. S žádným z hráčů se před příchodem ale neznal. „Nikoho z týmu jsem neznal. Ale poznávám, že jsou kluci přátelští a vzali mě v pohodě mezi sebe," pochvaloval si.

S mužstvem skoro dvoumetrový obránce trénuje už týden, odehrál i oba tréninkové zápasy. „Tréninky jsou velice náročné, ale baví mě to. Už jsem se na led těšil a každým dnem je to lepší a lepší," popisoval první tréninkové dávky pod trenérem Václavem Prospalem.

Na jih Čech dorazil urostlý sympaťák s přítelkyní a už si stihli prohlédnout i místní město. „Je to tu opravdu krásné. Byli jsme se projít centrem Českých Budějovic a moc se nám tu líbilo. Už jsme navštívili i Český Krumlov," dodal.

Česká republika pro něho není neznámým státem. „Můj dědeček je z Frenštátu pod Radhoštěm, takže měl velkou radost z mého přestupu. V Česku jsem byl jednou, když jsem byl malý, ale v Budějovicích jsem před tím nebyl nikdy," uvedl na závěr šestadvacetiletý hokejista.

Autoři | Foto bjorkloven.com | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Niklas Pavel, rozhovor, HC Kometa Brno, Plzeň, Česko, Václav Prospal, Švédsko, České Budějovice, Göteborg

České jméno, český dědeček. Švéd Niklas Pavel se těší na výzvu v Motoru  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.