Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hokejový útočník Sedlák končí v NHL a bude hrát za Čeljabinsk

Hokejový útočník Lukáš Sedlák, který v uplynulých třech sezonách odehrál 164 utkání v NHL za Columbus, bude nově hrát v KHL za Čeljabinsk. Šestadvacetiletý hráč podepsal s Traktorem dvouletou smlouvu. Klub o tom informoval na oficiálním webu.

„Hledali jsme cizince, který by neměl být jen členem týmu, ale jeho lídrem. S tímto cílem jsme podepsali dvouletou smlouvu s Lukášem Sedlákem,“ uvedl generální ředitel klubu Boris Vidgof.

Odchovanec Českých Budějovic působil v zámoří od roku 2011. Nejprve hrál dvě sezony v juniorské QMJHL, poté tři roky na farmě Columbusu v AHL, od roku 2016 oblékal dres Blue Jackets v NHL. Aktuálně má na kontě včetně play off v nejkvalitnější lize světa 164 zápasů, ve kterých vstřelil 15 branek a přidal 12 asistencí.

Sedlák je aktuálně jediným českým hráčem na soupisce Čeljabinsku. Ruská média v minulých dnech informovala, že do Traktoru míří i útočník Tomáš Hyka, který ale momentálně bojuje na farmě Vegas o Calder Cup.

Autoři | Foto hokej.cz

Štítky hokej, České Budějovice, Lukáš Sedlák, Traktor Čeljabinsk, National Hockey League, Columbus Blue Jackets, Kontinentální hokejová liga, útočník, Madeta Motor České Budějovice, Quebec Major Junior Hockey League, American Hockey League, Vegas Golden Knights

Hokejový útočník Sedlák končí v NHL a bude hrát za Čeljabinsk  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.