Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Motor dokázal na venkovním ledě konečně skórovat, přesto si z Kladna veze další porážku

Motoru už se netýká boj o extraligovou příslušnost a na Kladno tak jel hlavně s cílem alespoň trochu zlepšit dojem z pokažené baráže. To se mu částečně podařilo předvedenou hrou. Navíc dokázal do sítě Kladna dostat dva puky, což bylo oproti předchozím utkáním na venkovních kluzištích výrazné zlepšení. Výsledkově se ale musel před svým soupeřem opět sklonit. Kladno má tak po výhře extraligu na dosah. Motor bude mít ještě jednu šanci alespoň trochu vzájemné zápasy zkorigovat, a to v pátek na ledě Budvar arény.

Motor na rozdíl od Kladna už může hrát své zápasy v klidu, a to se zřejmě projevilo i v úvodu dnešního utkání. Hosté začali velmi aktivně, zatímco domácí se chvilku hledali. Ke vstřelení úvodní branky to ale Motoru opět nepomohlo. Ačkoliv dokázal kladenský tým přebruslit, moc šancí si nevytvořil. V 11. minutě se dostal do šance po samostatné akci domácí Bláha a to byl zlomový moment, kdy začalo Kladno přebírat iniciativu. Gólově se ale také neprosadilo a v závěru třetiny tak přišel na řadu opět Motor. V 18. minutě se po hezkém přistrčení od Karabáčka, objevil Doktor sám před Cikánkem, ale jeho backhandový pokus skončil jen na betonech kladenského brankáře. Poté mohl doklepávat do prázdné branky Jandus. Puk ale špatně trefil nebo chtěl ještě přihrávat, jelikož z jeho hole odlétl úplně mimo brankový prostor.

Ve druhé třetině pokračoval Motor v aktivní hře a několikrát byl blízko úvodní brance. Do tlaku se dokázal dostat útok mladých košíkářů v čele s Doktorem, který nebezpečně tečoval puk před brankou po střele Janduse. Ve 25. minutě našel od mantinelu Přikryl najíždějícího Plášila mezi kruhy. Jeho střelu Cikánek vyrazil a poradil si i s dorážkou Čermáka. Kvalitní herní projev byl ale Motoru k ničemu, jelikož hokej se hraje na góly a ty padaly opět na druhé straně. Nejprve se v přesilovce v polovině zápasu prosadil Antonín Melka po hezké kombinaci se Zikmundem a Plekancem. Na tuto branku ještě přišla rychlá reakce. Martin Novák našel hezkou zadovkou najetého Zdeňka Doležala, který si obhodil kladenského beka a přesně zamířil pod horní tyč Cikánkovy klece. Za chvíli Kladno opět vedlo. Jágr postrčil puk na Lakose, jehož střelu od modré tečoval Zdeněk Zikmund. To nebylo ze strany domácích vše. Hned záhy vybojoval puk za brankou na nedůsledném Kachyňovi Plekanec, který našel přihrávkou najetého Jaromíra Jágra a ten se z obdobných pozic příliš nemýlí. Při střelecké převaze Motoru ve druhé třetině se s brankami roztrhl pytel, paradoxně jich většina napadala do branky hostů.

Hned po půl minutě třetí třetiny jsme mohli být svědky snížení. Gilbert nacentroval dlouhý puk z vlastního pásma na Zdeňka Doležala, který vlétl do útočného pásma a přesně zakončil z podobného místa, jako u svého prvního gólu. Šanci na vyrovnání měl čtyři minuty před koncem Doktor, kterého našel po zavezení puku do útočného pásma Jandus. Z prostoru mezi kruhy ale nemířil přesně. V závěru zkoušel Motor hru bez brankáře, při níž pečetil výhru Kladna vyhozením z vlastního pásma Petr Hořava. Motor tak na Kladno nestačil ani ve třetím vzájemném zápase baráže. To má vzhledem k prohře Chomutova s Pardubicemi extraligovou příslušnost už na dohled.

Rytíři Kladno – ČEZ Motor Č. Budějovice 4:2 (0:0, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 30. Melka (Zikmund, Plekanec), 36. Zikmund (Lakos, Jágr), 37. Jágr (Plekanec, Zikmund), 59. P. Hořava (Plekanec) – 32. Z. Doležal (M. Novák), 41. Z. Doležal (Gilbert). Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Kis, Klouček. Vyloučení:2:2, navíc Gilbert (CEB) 10 min.. Využití: 1:0. Diváci: 5 028. Střely na branku: 26:26. Zblokované střely: 11:6. Hity: 16:13. Vhazování: 34:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Kladno: Cikánek – J. Říha, Kehar, Nash, Zajíc, P. Hořava, Lakos, Svedlund – Jágr, Plekanec, Zikmund – Redlich, Vampola, J. Strnad – Jelínek, Machač, Melka – Hajný, T. Kaut, Š. Bláha.

Motor: Kváča – Plášil, M. Jandus, Vydarený, Kachyňa, Kutlák, Prospal ml. – M. Novák, Gilbert, Z. Doležal – Beránek, Doktor, P. Novák – Karabáček, Šimánek, Babka – Čermák, R. Přikryl, Heřman – Dančišin.

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, zápas, Kladno, SK Kladno, Madeta Motor České Budějovice, Jaromír Jágr, Zdeněk Doležal, Budvar aréna, Martin Novák, Antonín Melka, Petr Hořava, FK Pardubice, Rytíři Kladno

Motor dokázal na venkovním ledě konečně skórovat, přesto si z Kladna veze další porážku  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.