Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Motor opět neskóroval a z Pardubic si odváží další porážku

Šestou porážku z celkem sedmi utkání baráže si na ledě Pardubic v dnešním utkání připsal Motor. Navíc se nedokázal gólově prosadit ve druhém utkání v řadě. Zatímco v minulých střetnutích se dalo alespoň hovořit o dobrém a bojovném výkonu, v tom dnešním už byla na hráčích Budějovic znatelná ztráta víry v nějaký úspěch a touha po brzkém konci noční můry, kterou v baráži prožívají. Pardubice si došli pro vítězství v poklidném tempu. V tuto chvíli už Motoru nezbývá, než dohrát zbytek baráže se ctí, jelikož postup do extraligy už by mohl být pouze námětem na sci-fi.

V úvodu první třetiny byli mírně aktivnější domácí, zatímco Motor se chvilku hledal. Postupně se ale začal dostávat do hry také. Přesto působila hra velice ospale. U obou týmů se možná podvědomě projevovala pozice, v jaké se v baráži nacházejí. Zatímco Pardubice jsou jednou nohou v extralize, Motoru už vyrostla pro příští ročník Chance ligy druhá noha až po koleno. V největší šanci první třetiny se hosté objevili paradoxně v oslabení. Puk vybojoval v útočném pásmu Dančišin, který našel na středu hřiště úplně volného Heřmana. Ten tváří v tvář Kacetlovi selhal a vůbec netrefil branku. Domácí to mohli hned z protiútoku potrestat, ale Hovorka trefil místo prázdné brány brusli spoluhráče. Pardubice si v první třetině vypracovali i další šance, a to hlavně díky dlouhé hře v početní výhodě. Motoru se naopak vlastní přesilovky příliš nedařily a mnoho šancí neměl. Přesto byl stav po první třetině bezbrankový.

Hned v úvodu druhé třetiny se dostali domácí do vedení. Ve 22. minutě dokázali využít přečíslení, ve kterém Sýkora našel hezkou přihrávkou přes obránce najetého Patrika Poulíčka, který nedal Kváčovi šanci. Změna skóre byla nadějí, že bychom mohli sledovat záživnější hokej. Bohužel výkon hostů měl následně spíš sestupnou tendenci. Na hráčích Motoru byla znatelná frustrace nejen z průběhu zápasu, ale celé baráže. Pardubicím stačil na relativně pohodlnou hru i slabší výkon. Navíc po chybách hostů v rozehrávce se dostávali zadarmo do dalších vyložených šancí. Takovou si Motor za celou třetinu nevypracoval, a proto ani nemohl doufat ve vyrovnání stavu.

Zmar hokejistů Motoru pokračoval i od úvodu třetí třetiny. Ve 43. minutě se dostal do samostatného úniku Karabáček, ale puk mu poskakoval a při zakončení mu přeskočil čepel hokejky tak, že ani nezakončil. Další příspěvek do nepohody hostů přišel ve 46. minutě. Pardubice dokázali využít své další přečíslení. Tentokrát se o to postarala dvojice Machala a zakončující Luboš Horký. V 50. minutě se vyznamenal alespoň nějaký hráč Motoru. Byl to brankář Kváča, který dokázal vychytat nájezd dvou domácích hráčů bez jakékoliv podpory obrany. Hostům nevyšla ani závěrečná hra bez brankáře, a na ledě Pardubic si tak připisují další barážovou porážku.

HC Dynamo Pardubice – ČEZ Motor Č. Budějovice 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Poulíček (P. Sýkora, Eklund), 46. L. Horký (Machala, Poulíček). Rozhodčí: Kubičík, Lacina – Bryška, Lederer.Vyloučení: 7:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.Diváci: 9185. Střely na branku: 29:29. Zblokované střely: 10:10. Hity: 11:14. Vhazování: 36:32.Průběh utkání: 2:0.

Pardubice: Kacetl – Holland, Eklund, Schaus, Mikuš, Nedbal, Porseland – P. Sýkora, Ihnačák, M. Kratochvil – Hovorka, Bubela, Rolinek – L. Horký, Poulíček, Machala – J. Kloz, Marosz, Perret – Dušek.

Motor: Kváča – M. Jandus, Pýcha, Plášil, Kutlák, Kachyňa, Vydarený – Z. Doležal, Gilbert, Karabáček – Babka, Šimánek, Beránek – P. Novák, R. Přikryl, M. Novák – Heřman, Doktor, Čermák – Dančišin.

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, baráž, Madeta Motor České Budějovice, HC Dynamo Pardubice, Patrik Poulíček, Luboš Horký, 1. česká hokejová liga, ČEZ

Motor opět neskóroval a z Pardubic si odváží další porážku  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.