Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Motor nezvládl zápas s Pardubicemi, boj o extraligu se výrazně zkomplikoval

Dnešní den patřil v Českých Budějovicích týmům Dynama. Zatímco výkon toho fotbalového budějovické fanoušky potěšil, z hokejového stadionu odcházeli zklamaní. V zápase s Pardubicemi Motoru opět utekl začátek a stejně jako s Kladnem musel celé utkání dotahovat. To se mu bohužel opět nepodařilo, a ačkoliv předvedená hra nebyla vůbec špatná, prohra v poměru 3:4 pomalu přesouvá šance na postup do extraligy jen do teoretické roviny.

Domácí mohli jít do vedení hned v první minutě. Obránce Pardubic nasměroval při zakládání útoku přihrávku přímo na hokejku Janduse, který si navezl puk mezi kruhy, ale jeho střelu Kacetl zneškodnil. Motor pokračoval i nadále v aktivní hře a plynuly z toho další šance. V 7. minutě létal puk nebezpečně brankovištěm z hokejek Heřmana a Přikryla. O minutu později se dostal po odrazech přímo na hokejku Doležala, kterému ale, tváří v tvář Kacetlovi, sjel z hole a následně dokázal zakročit obránce. Zatímco první desetiminutovka patřila domácím, v té druhé se začali osmělovat i Pardubice. Jejich přečíslení v 15. minutě ještě dokázal zastavit Strmeň a dojíždějící obrana. Při přesilovce v 19. minutě se už mohli radovat. Nicholas Schaus jen lehce nahazoval puk směrem na budějovickou branku, ten ale těsně před Strmeněm tečoval Prospal a domácí brankář byl bezmocný. Početní výhodu dostali v závěru třetiny i domácí, přišla v ní ale další pohroma pro Motor. Po ztrátě Babky v útočné třetině ujížděla do protiútoku dvojice Machala a Jan Mandát, přičemž druhý jmenovaný prostřelil Strmeně čtyři vteřiny před sirénou. Pardubice nebyli v první třetině lepším týmem, k vidění byl vyrovnaný hokej se šancemi na obou stranách. Rozhodně ale byli tím šťastnějším a mohli se těšit z dvoubrankového vedení.

Ve stejné přesilové hře, v jaké se prosadily Pardubice, padla ještě jedna branka. Zdeněk Doležal se v útočném pásmu nezdržoval s žádnou kombinací a zřejmě i k překvapení brankáře Kacetla napálil svižně puk z kruhu do horního rohu jeho branky. Tým Motoru snížení viditelně nakoplo a tlačil se za vyrovnáním. Plány mu ale zkřížila další branka Pardubic. Při nenápadné akci se uvolnil od mantinelu Petr Sýkora, natlačil se před bránu a jeho střela na přední tyč propadla Strmeňovi pod rukou. Obdržená branka domácími otřásla a jejich aktivní snažení bylo na pár dalších okamžiků otupeno.  V závěru se ale Motoru podařila podobná věc jako v první třetině hostům. Doktor dokázal protlačit puk do prostoru před brankou, kam si výborně najel Karel Plášil a tvrdou ranou nedal Kacetlovi šanci. Domácím se tak podařilo vstřelit branku naděje a utkání slibovalo zajímavou podívanou i do třetí třetiny.

Hned v úvodu třetí třetiny mohlo být vyrovnáno. Po odrazu od zadního mantinelu se ve vyložené šanci objevil Karabáček, ale trefil jen lapačku připraveného Kacetla. Vzápětí ho to mohlo mrzet. Pardubice se dostaly do dalšího přečíslení, které přesně zakončil Rostislav Marosz. Uběhla jen chvilka a Motoru se podařilo opět snížit na rozdíl jedné branky. Do předbrankového prostoru si najel Martin Novák, kde ho přesnou přihrávkou našel Kutlák. Vyrovnání měl na hokejce v další přesilovce Endál, který po křižné přihrávce pálil z první. Kacetl se stihl proti jeho střele přesunout. V závěru to Motor ještě zkoušel bez brankáře, vyrovnání se už ale nedočkal.

ČEZ Motor Č. Budějovice – HC Dynamo Pardubice 3:4 (0:2, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 21. Z. Doležal (Babka, Bradley), 40. Plášil (Kachyňa, Doktor), 45. M. Novák (Kutlák, Plášil) – 19. Schaus, 20. Mandát (Machala), 31. P. Sýkora, 42. Marosz (J. Kloz, Perret). Rozhodčí: Hradil, Bejček – Bryška, Lederer. Vyloučení: 3:6 + Eklund (PCE) –  10min a Karabáček (CEB) – 10 min. Využití: 1:1. V oslabení:0:1. Diváci: 6421 (vyprodáno). Střely na branku:28:16. Zblokované střely: 14:7. Hity: 6:9. Vhazování: 33:28.

Motor: Strmeň – Vydarený, M. Jandus, Kutlák, Prospal ml., Plášil, Kachyňa – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – M. Novák, Gilbert, Endál – R. Přikryl, Heřman, Čermák – Šimánek, Doktor, Babka – Dančišin.

Pardubice: Kacetl – Eklund, Holland, Mikuš, Schaus, Budík, J. Zdráhal, Porseland – M. Kratochvil, Ihnačák, P. Sýkora – Rolinek, Mandát, Hovorka – Machala, Poulíček, L. Horký – Perret, Marosz, J. Kloz.

Motor padl na svém ledě také s Pardubicemi

Úterý, 9. dubna 2019, 08:16

Neúspěšný střelecký pokus Jakuba Babky
Dynamo oslavuje pátou výhru. Extraligovou baráží zatím prochází bez ztráty kytičky

Autoři | Foto Bramberka Nová

Štítky zápas, Motor, Pardubice, hokej, FK Pardubice, Madeta Motor České Budějovice, HC Dynamo Pardubice, SK Kladno, Zdeněk Doležal, hokejka, Karel Plášil, Petr Sýkora, Rostislav Marosz, Martin Novák

Motor nezvládl zápas s Pardubicemi, boj o extraligu se výrazně zkomplikoval  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.