Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Motor v zápase s Kladnem dotahoval marně

Po úterní prohře nastoupil Motor do odvety proti kladenským Rytířům na domácím ledě. Pomoci mu mohl i uzdravený Jiří Šimánek. Zápas od začátku hodně připomínal střetnutí na kladenském ledě. Hosté se dostali hned v první třetině do dvoubrankového vedení a hráči Motoru, ač se snažili v závěru mocně dotahovat, už vyrovnat nedokázali. Jako klíčová se ukázala kromě brzkého vedení Kladna i dlouhá přesilovka Motoru 5 na 3 ve třetí třetině. Motor tak zůstává v barážové tabulce na posledním místě. Změnit to bude moci už v neděli, kdy ho čeká domácí utkání s Pardubicemi.

Jak skončil zápas na Kladně, tak pokračovalo i střetnutí v Českých Budějovicích. U hráčů Motoru byla patrná nervozita. Puk jim často přeskakoval hokejky a dělala jim velký problém přesnost přihrávek. Kladno naopak nastoupilo aktivněji a dokázalo Motor zatlačit ve vlastní třetině. Z vyvinutého tlaku pramenily chyby domácích a hosté jich dokázali využívat. Ve 4. minutě po špatném vyhození se dostal puk ke Strnadovi, který našel přesnou přihrávkou od mantinelu Tomáše Redlicha. Ten měl na střelu spoustu času a dokázal toho využít. V 8. minutě to vypadalo pro domácí ještě hůř. Motor chtěl založit rychlý protiútok, naneštěstí přihrávka směřovala na hokejku Plekance. Ten posunul na Jaromíra Jágra, který přesnou střelou k tyči zvýšil kladenský náskok. Domácí se chtěli z nepovedeného začátku rychle oklepat a hra se poté vyrovnala. Do šancí se ale dostávali jen sporadicky. Tu největší měl ve 14. minutě Pýcha, který se zjevil sám před Cikánkem, kladenský brankář ale zvládl proti jeho střele vytasit lapačku.

Snížení mohlo přijít z hole Gilberta, který se objevil před odkrytou klecí ve 23. minutě. Vypadalo to, že byl sám z takové příležitosti překvapen a puk do sítě nedopravil. Ve 26. minutě sudí signalizoval vyloučení domácího hráče a vše směřovalo ke kladenské přesilovce. K překvapení všech v hale se ale náhle objevil puk v brance Kváči. Propasírovat ho zpoza brány se povedlo Tomáši Redlichovi, který si tak připsal druhou branku v utkání. Záhy mohlo být sníženo, když si puk dokázala pěknou kombinací vyměnit celá trojice po ose Novák – Endál – Gilbert, ale poslední jmenovaný podruhé za krátkou dobu nedokázal skórovat do odkryté klece. Ve 28. minutě tak přišel další šok do obrany domácích. Po souboji s Jágrem zůstal u mantinelu zraněný Pavlin, což zapříčinilo přečíslení hostů, které dokázal využít André Lakos a vyhnal Kváču z brány. Jiskřičku naděje vykřesal ve 33. minutě Jakub Doktor. Ten zakončoval akci Pýchy, který nádherně obehrál dva kladenské hráče. I ta jiskřička mohla zhasnout ve 38. minutě, kdy ujížděl sám na Strmeně kladenský obránce Nash, ale svůj nájezd neproměnil.

Hned v úvodu třetí třetiny mohla slavit Budvar aréna podruhé. Po pěkné a nutno říci i šťastné kombinaci v přesilovce dokázal skórovat z prostoru levého kruhu Lukáš Endál. Motor dostal následně šanci při dlouhé početní převaze 5 na 3. Branka byla v těch momentech několikrát na spadnutí, vždy ale kousíček k jejímu dosažení chyběl. Chvilku po přesilovce se ve vyložené šanci objevil Babka, ale brankář Cikánek jeho pokus zachytil snad i za přispění vůle. Snížení na 3:4 z hole Zdeňka Doležala přišlo už bohužel pozdě.

ČEZ Motor České Budějovice – Rytíři Kladno 3:4 (0:2, 1:2,2:0)

Branky a nahrávky: 33. Doktor (Pýcha), 41. Endál (Gilbert, M. Jandus), 60. Z. Doležal (Plášil) – 4. Redlich (J. Strnad, J. Říha), 8. Jágr (Plekanec), 26. Redlich (J. Strnad), 28. Lakos (Zikmund, Jágr).Rozhodčí: Hodek, Hribik – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.Diváci: 6 421. Střely na branku: 37:32. Průběh utkání: 0:4, 3:4.

Motor: Kváča (Strmeň) – Kutlák, Plášil, Pýcha, Pavlin, Vydarený, M. Jandus – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Babka, Z. Doležal – Čermák, Přikryl, Heřman – Šimánek, Dančišin, Doktor – Kachyňa.

Kladno: Cikánek (Brízgala) – Kehar, J. Říha, Zajíc, Nash, P. Hořava, Lakos – Zikmund, Plekanec, Jágr – J. Strnad, Vampola, Redlich – Svedlund, Machač, Melka – Š. Bláha, T. Kaut, Hajný – Jelínek.

Rytíři předčili Motor podruhé za sebou

Sobota, 6. dubna 2019, 01:52

Karabáček s Říhou v souboji před Cikánkem, v popředí bránící Vampola
Čtenáři Budějcké Drbny vyhlásili Motorákem měsíce února Američana Codyho Bradleyho. Duel s Kladnem bohužel sledoval pouze z tribuny

Autoři | Foto Bramberka Nová

Štítky hokej, Motor, Kladno, SK Kladno, Madeta Motor České Budějovice, Jiří Šimánek, Jaromír Jágr, FK Pardubice, Lukáš Endál, André Lakos, Zdeněk Doležal, SK Dynamo České Budějovice, Rytíři Kladno

Motor v zápase s Kladnem dotahoval marně  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.