Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Motoru se úvod baráže nevydařil, z Pardubic odjíždí poražen

Dlouhé čekání skončilo a Motor se představil ve svém prvním utkání baráže o postup do extraligy na ledě Pardubic. Zápas příliš hokejové krásy nepobral a jeho průběh výrazně ovlivnila smolná branka do sítě hostů v samém začátku utkání. Ačkoliv se hráči Českých Budějovic snažili s výsledkem něco udělat, příliš šancí ke vstřelení branky si nevytvořili a museli se tak sklonit před soupeřem. Dynamo toho sice také moc nepředvedlo, přesto se dá říci, že vyhrálo zaslouženě. Jediné, co může Motor těšit, je vstřelená branka v samém závěru, která dala výsledku konečnou podobu 4:1 ve prospěch domácích Pardubic.

Někteří diváci si možná ještě ani nestihli najít své místo k sezení a Pardubice už vedly. Marek Hovorka nahrával puk před branku, který si nešťastně za záda vlastního brankáře srazil Karabáček. Obdržená branka Motor viditelně zasáhla a hned o pár vteřin později mohlo být ještě hůř. Machalův únik ale vychytal Kváča. Hosté nastoupili do zápasu s viditelnou nervozitou na hokejkách. Domácí naopak posíleni rychlým úspěchem tlačili na obranu Budějovic i nadále a snažili se střílet z každé pozice. Postupně se hráči Motoru začali osmělovat ,a i oni si vytvářeli první náznaky šancí. Sledovat jsme ale mohli spíš tuhý boj než nějaký pěkný hokej pro oko diváka. Tvrdá rána přišla pro hosty v 16. minutě. Pardubice hrály přesilovku a Rolinek našel hezkou přihrávkou zpoza brány najetého Nicholase Schause, který se střelou z kruhů nemýlil. Dynamo nebylo v první třetině výrazně lepším týmem než Motor, bylo ale důraznější a také šťastnější v koncovce, a do šaten odcházelo s dvoubrankovým vedením.

Ve druhé třetině jsme mohli dále sledovat hokej plný nepřesností, který se odehrával hlavně ve středu hřiště. Ani jednomu týmu se příliš nedařilo usadit na delší dobu v pásmu, a i šancí bylo na obou stranách poskrovnu. Tu největší na straně domácích si vytvořil ve 34. minutě Schaus, který se dostal ke střele z podobné pozice, ze které v první třetině skóroval, ale tentokrát úspěšný nebyl. Motor musel na větší šance čekat až do úplného závěru třetiny. Nejprve po chybě domácího beka na modré získal trochu prostoru Novák, ale trefil Kacetla jen do náruče. O minutu později se ještě snažil prosadit Gilbert, kterému hezky prostrčil puk Karabáček, ale ani on nemířil přesně. Jinak ani jeden z brankářů příliš starostí neměl a stav se tak ve druhé třetině nezměnil.

S touhou pokusit se zvrátit stav utkání, nastoupili do třetí třetiny hokejisté hostí. Od začátku byli aktivnější, ale do šancí se dostávali velmi těžce, jelikož domácí se už nikam netlačili a puky se snažili hlavně vyhazovat. Hned zkraje třetiny to zkoušel šikovně Doležal, který obkroužil skoro celé útočné pásmo a poté střílel na zadní tyč, ale Kacetl puk vytěsnil vyrážečkou. Jak se proměňují šance předvedli posléze domácí z ojedinělé akce. Hezkou kombinací vyřadili celou obranu Motoru a Jordan Perret měl sám před Kváčou jednoduchou úlohu. Po třetí inkasované brance jakoby, hosté přestali věřit, že by mohli s výsledkem ještě něco udělat a Dynamo si své vedení bez problémů hlídalo. Jiskřičku naděje měla vykřesat hra bez brankáře, kterou Motor zkoušel už čtyři minuty před koncem. Tu ale definitivně pohřbil svou druhou trefou v utkání Jordan Perret. Už jen kosmetickou úpravu dal výsledku minutu před koncem Lukáš Endál, a hosté tak alespoň nepojedou domů s nulou v kolonce vstřelených branek. Na první pokus to tedy nevyšlo a Motor si odváží z Pardubic porážku. Poprvé v baráži zvítězit, se pokusí v neděli na domácím ledě proti Chomutovu.

HC Dynamo Pardubice – ČEZ Motor Č. Budějovice 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 1. Hovorka (Rolinek, Mandát), 16. Schaus (Rolinek), 49. Perret (Budík, Marosz), 57. Perret (J. Kloz) – 60. Endál (Čermák). Rozhodčí: Bejček, Hejduk – Brejcha, Jelínek.Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.Diváci: 9 106. Střely na branku: 30:28. Zblokované střely: 11:12. Vhazování: 16/35:19:35. Průběh utkání: 4:0, 4:1.

Dynamo: Kacetl – Holland, Eklund, Schaus, Mikuš, J. Zdráhal, Budík, Porseland – P. Sýkora, Ihnačák, M. Kratochvil – Hovorka, Mandát, Rolinek – L. Horký, Poulíček, Machala – J. Kloz, Marosz, Perret.

Motor: Kváča – M. Jandus, Vydarený, Plášil, Kutlák, Pavlin, Pýcha, Kachyňa – Heřman, R. Přikryl, Čermák – Endál, Gilbert, M. Novák – Z. Doležal, Bradley, Karabáček – Babka, Dančišin, Doktor.

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Pardubice, baráž, Madeta Motor České Budějovice, FK Pardubice, HC Dynamo Pardubice, Lukáš Endál, Marek Hovorka, ČEZ, Piráti Chomutov

Motoru se úvod baráže nevydařil, z Pardubic odjíždí poražen  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.