Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opět s čistým štítem a Motor může už zítra slavit baráž

Po dvou vyhraných utkáních na ledě soupeře čekal na hokejisty Motoru nesmírně těžký úkol. Potvrdit dominanci z venkovních střetnutí i na domácím ledě, kde se mu zatím příliš nedaří a vybojovat třetí vítězství v sérii. Po dramatické bitvě a dalším skvělém výkonu defenzivy v čele s brankářem Petrem Kváčou se to nakonec podařilo. Nemohoucnost střelců Vsetína už tak trvá 180 minut. Po vítězné brance Václava Karabáčka uhráli domácí vítězství poměrem 2:0 a zítra mohou slavit postup do baráže.

Zaplněná Budvar Aréna mohla být od začátku utkání svědkem mírné převahy vsetínských hokejistů. Hned v první minutě to demonstroval svou střelou na branku nejlepší střelec základní části Rob. Tato převaha vydržela hostům do 5. minuty, kdy dostal domácí celek výhodu přesilové hry, při níž zívala odkrytá brána na Endála, který ale nedokázal usměrnit kotouč do branky. Aktivnějším týmem byl ale od té chvíle ten domácí. Několikrát se podařilo hokejistům Motoru zamknout hosty ve svém pásmu. Tým mohly nastartovat i tvrdé hity mladého Beránka, který se do vsetínských hokejistů několikrát pěkně trefil. Z tlaku začaly pramenit i šance domácích. Gábovo lapačku nechal vyniknout v úniku Dančišin. Velké šance nedokázal využít Gilbert. Hala se začínala pomalu probouzet a hnala domácí za prvním úspěchem. Vsetín v těchto momentech viditelně nestíhal a hostující kouč Dopita musel přerušit tlak domácích tím, že si vzal timeout. Ten hostům pomohl a posléze se hra vyrovnala. Do konce první třetiny si dokázali vytvořit i první větší šance, které pramenily hlavně z protiútoků. Tým domácích ale dokázal podržet Kváča. V závěru úvodní periody zle zatopil hostům čtvrtý útok domácích. Jeho akce skončila střelou Plášila z prostoru kruhů, ale jelikož brankou neskončila, odcházelo se do šaten za bezbrankového stavu.

Hned z kraje druhé třetiny dostali hosté výhodu přesilové hry. V jejím průběhu si paradoxně vypracovali největší šanci domácí. Po odrazu zpoza Gábovy brány, se k puku dostal osamocený Čermák, ale vsetínský brankář vytěsnil jeho pokus do sítě. Vsetín byl od úvodu třetiny vyrovnaným soupeřem, postupně ale přebírali otěže utkání opět domácí. Nedůslednost Gilberta v útočném pásmu je ale mohla hodně mrzet. Po jeho zaváhání ujížděl v samostatném úniku Jonák, ale Kváču se mu prostřelit nepodařilo. Poprvé v utkání rozvlnil síť ve 31. minutě Kutlák při přesilovce domácích. Rozhodčí ale branku nemohli uznat, jelikož ještě před střelou domácího kapitána odpískali faul hostů. Následující dvojnásobnou přesilovku Motor nevyužil. V závěru třetiny se na ledě začalo přiostřovat a důsledkem byla čtyřminutová pasáž hry 4 na 4. Většího prostoru na ledě dokázali lépe využít domácí a do vyložených šancí se dostali Doležal s Bradleym. Gába si ale s jejich pokusy poradil, a tak i po dvou třetinách byl stav utkání bez branek.

Utkání plné agresivity a osobních soubojů hodné play-off pokračovalo i ve třetí třetině. Tým Motoru dostal v úvodu výhodu přesilové hry a hala mohla poprvé zažít výbuch radosti ze vstřeleného gólu. V prostoru před brankou se nejlépe zorientoval Václav Karabáček a střelou do horního rohu nedal Gábovi šanci. Dosažená branka Motoru pomohla a vzápětí se do vsetínské obrany řítil jeden útok za druhým. Jak hra postupně plynula, začali se domácí více soustředit na obranu a nehnali se již tolik do odvážnějších akcí. Naopak Vsetín se nadechoval k závěrečnému tlaku. V závěrečné hře bez brankáře už chtěl za pojistkou v utkání prchat Babka, ale jeho akce byla přerušena pro zranění rozhodčího. Na druhou branku si tak museli domácí počkat ještě pár sekund, než se do odkryté klece trefil Miloslav Čermák. Vsetín tak ani ve třetím utkání nedokázal Motoru vstřelit branku a v zítřejším utkání bude odvracet první mečbol svého soupeře.

ČEZ Motor Č. Budějovice - VHK Robe Vsetín 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 43. Karabáček (Doležal, Babka), 60. Čermák. Rozhodčí: Kubičík, Micka – Luks, Zídek. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6 421. Střely na branku:31:19. Zblokované střely: 12:8.  Vhazování:64%:36%. Průběh utkání: 1:0. Stav série: 3:0.

Motor: Kváča – Kutlák, Plášil, Pýcha, Pavlin, Vydarený, M. Jandus – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Čermák, R. Přikryl, Babka – Beránek, Dančišin, Heřman – Doktor.

Vsetín: Gába – Mikuš, J. Drtina, Slováček, Teper, Frolo, Jeřábek, Hryciow – Theoret, Kucharczyk (A), Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Šilhavý, Březina – Karafiát, Pitule, Hořanský.

Motoru schází jediný krok do baráže

Středa, 20. března 2019, 00:16

Konečně! Skóre otevřel ve 43. minutě pohotovou střelou Václav Karabáček
Motoru schází jediný krok do baráže

Autoři | Foto Bramberka Nová

Štítky Motor, zápas, výhra, Madeta Motor České Budějovice, VHK Vsetín, hokejista, baráž, Miloslav Čermák, Václav Karabáček, přesilová hra, Budvar aréna, ČEZ

Opět s čistým štítem a Motor může už zítra slavit baráž  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.