Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Motor slaví postup do semifinále. Vítězství dokázali vybojovat i bez Prospala na střídačce

Hokejisté Motoru mohou slavit. Přes ne moc úspěšná představení na domácím ledě totiž dokázali vyhrát všechny tři střetnutí na tom havířovském. Dnešní utkání navíc neokořenili svým výkonem na ledě pouze hokejisté, ale i kouč Motoru Václav Prospal, který v první třetině neunesl chování některých fanoušků na stadionu a tak se je rozhodl umravnit vodní sprchou. Následně musel opustit střídačku, ale tým se poté semkl a dokázal vybojovat rozhodující vítězství. Motor se tak může opět po roce těšit na semifinále. Na svého soupeře si ale musí ještě počkat.

Tým havířovských hokejistů nastoupil do utkání s velkým odhodláním vrátit sérii ještě jednou do Českých Budějovic. Hned v první minutě si velké šance vytvořili nejprve Bednář a posléze Maruna, ale brankář Strmeň ještě dokázal jejich pokusy zlikvidovat. Následně nestačil na střelu Veselého, který ještě trefil tyč. Další pokus Ondřeje Procházky už ale skončil v jeho síti a domácí se tak mohli radovat z brzkého vedení.

Další dění na ledě, a posléze i mimo něj, ovlivnil zákrok Žigy Pavlina na domácího útočníka Gřeše. Ten zůstal ležet otřesený několik minut a na ledě po něm zůstala krvavá stopa. Konflikt se poté přesunul na střídačku Motoru, kde se do roztržky dostali domácí diváci s trenérem Prospalem, který je následně pokropil vodou. Hlasatel musel diváky v aréně umravňovat a hostujícího kouče si vzal na starost rozhodčí, který ho odeslal do šaten.

Chvilku po divácích dostali studenou sprchu i domácí hokejisté. V samotném závěru první třetiny nahodil Kutlák puk od modré a před Bláhou ho se štěstím nasměroval do sítě tečující Jakub Babka. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu a vzhledem k dosavadnímu průběhu mohli být s výsledkem zatím spokojenější hosté.

Zřejmě díky událostem na ledě z první třetiny pokračovalo utkání v úvodu té druhé z obou stran nervózně. Na ledě se začaly objevovat tvrdé střety a hráčské potyčky. Ta nejvážnější vznikla mezi domácím Kotalou a bekem Motoru Pavlinem. Za odměnu dostali oba od rozhodčího vysoké tresty, přičemž Kotala celou situaci neunesl a musel utkání opustit odchodem do kabin. Následovaly šťastné momenty hostí. Nejprve ve 26. minutě našel pěkně zpoza brány Přikryl svou přihrávkou Martina Janduse, který přesnou střelou poslal Motor do vedení. Netrvalo dlouho a rozdíl byl dvoubrankový. Při přesilovce 4 na 3 dokázal zachovat chladnou hlavu, jinak bouřlivák, Karabáček a poslal puk na Zdeňka Doležala, který už jen doklepl do prázdné brány. 

Ve třetí třetině jsme mohli sledovat rychlý hokej z obou stran. Domácí se samozřejmě snažili o jakoukoliv korekci stavu, přes dílčí šance se jim to ale nedařilo. Zmínit by se dala snad jen Semanova šance ze 48. minuty, kdy se ještě k dorážce dral Procházka, ale ani jeden neuspěl. Už v 57. minutě odjel domácí Bláha na střídačku a Havířov to zkoušel v šesti bruslařích. Přes veškerou snahu už ale nedokázal s utkáním něco udělat. Naopak byl pro domácí závěr velmi nešťastný, protože si při rozehrávce ve vlastním pásmu sami srazili puk do branky. Ta byla připsána Martinu Novákovi. Motor tak nakonec po třech vítězstvích na ledě Havířova dokázal sérii urvat poměrem 4:2 a může se těšit na semifinálového soupeře.

HC AZ Havířov 2010 – ČEZ Motor Č. Budějovice 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. O. Procházka (R. Veselý) – 20. Čermák (Kutlák, R. Přikryl), 26. M. Jandus (R. Přikryl, Doktor), 30. Z. Doležal (Karabáček, Pýcha), 60. M. Novák. Rozhodčí: Obadal, Koziol – J. Novák, R. Žídek. Vyloučení: 5:6 + Kotala (HAV) - OK, Pavlin (CEB) - 10min., Prospal (CEB) - OK. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3353. Střely na branku: 26:17. Zblokované střely: 15:10. Průběh utkání: 1:0, 1:4.

Havířov: Bláha – Matai, Chroboček, Staněk, Bořuta, Dudek, Rašner, Mrowiec – Rehuš, F. Seman , Kotala – Bambula, R. Veselý, Gřeš – L. Bednář, Haas, Maruna – O. Procházka, Pořízek, Pawliczek.

Motor: Strmeň – M. Jandus, Vydarený, Plášil, Kutlák, Pavlin, Pýcha – Babka, R. Přikryl, Čermák – Endál, Gilbert, M. Novák – Z. Doležal, Bradley, Karabáček – Doktor, Dančišin, Beránek – Heřman.

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, play-off, Havířov, Václav Prospal, Madeta Motor České Budějovice, hokejista, Ondřej Procházka, semifinále, HC AZ Havířov 2010, Martin Novák, Zdeněk Doležal, ČEZ

Motor slaví postup do semifinále. Vítězství dokázali vybojovat i bez Prospala na střídačce  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.