Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na první pokus se nezadařilo, Motor musí zpět do Havířova

Čtvrtfinálová série Chance ligy mezi Motorem a Havířovem napsala dnešní večer své páté pokračování, které mohlo být zároveň i posledním. Pokud by totiž domácí tým dokázal zvítězit, slavil by postup do dalšího kola. Trenér Prospal pokračoval i dnes v nastoleném trendu střídání brankářů a do branky Motoru se tak postavil po jednozápasové pauze opět Petr Kváča. Výbornou formu z předešlých zápasů potvrzoval hlavně útok Karabáček, Bradley, Doležal. Ani oni ale nedokázali napsat vítěznou tečku v dnešním střetnutí. Po porážce 2:3 bude mít Motor další šanci ukončit sérii v neděli v Havířově.

Hned od úvodu první periody jsme mohli sledovat svižný hokej z obou stran. Na Motoru byla jasně viditelná touha ukončit sérii. Naopak havířovští hráli uvolněně s vědomím, že již nemají co ztratit. Hned první minuta tak přinesla šance na obou stranách. Nejprve pálil nebezpečně domácí Pýcha, na druhé straně se dostal ke střele mezi kruhy Kotala. Poté mohl jít Motor do vedení. Po obkroužení Bláhovo svatyně zívala na Doležala prázdná branka, ale produktivní útočník nemířil přesně. Což ho za chvíli jistě velmi mrzelo. Jakub Kotala vyhrál souboj za domácí bránou, natlačil se před Kváču a dokázal procpat puk za jeho záda. Pro Motor bylo ještě hůř. V sedmé minutě získali hosté výhodu přesilové hry, a ačkoliv ji neodehráli nijak přesvědčivě, dostal se puk na modrou k Bořutovi, jehož střelu tečoval před Kváčou Tomáš Gřeš.

Obdržené branky budějovickým týmem viditelně otřásly. Snaha byla z pohybu hráčů vidět i nadále, ovšem stejně tak i nervozita na jejich hokejkách. Zvrat přišel až kolem patnácté minuty, kdy dokázal dostat hosty pod tlak nejproduktivnější domácí útok vedený Cody Bradleym. Na ten dokázaly navázat i zbylé formace a havířovští se jen těžko dostávali z vlastního pásma. Snížit se ale domácímu týmu do konce první třetiny nepovedlo.

Druhá třetina pokračovala dohrávanou přesilovkou domácích, při které dostali hosty pod tlak. Velkou šanci měl hlavně Karabáček, ale neproměnil ji v úspěch. Další početní výhoda už radost domácím přinesla. Po pěkné přihrávce Doležala se ke střele z pravého kruhu dostal Cody Bradley a nedal Bláhovi šanci. Následovala herní pasáž se šancemi na obou stranách. Domácí se snažili tlačit za vyrovnáním, ale v jejich hře pak vznikala okénka k rychlým protiútokům Havířova. Jeden takový se povedlo proměnit Lukáši Bednářovi. Šance na další snížení přišla v přesilové hře v polovině utkání. Diváci v Budvar Aréně ale mohli sledovat to, na co jsou v letošní sezoně již zvyklý, tedy nemohoucnost domácích v zakončení. Obrovské příležitosti postupně promrhali Karabáček, Doležal a Gilbert. Následně se k šancím dostávali spíše havířovští, ke kterým jim pomohla i dvojnásobná přesilovka.

Do třetí třetiny tak nastoupil Motor s dvoubrankovou ztrátou a jasným úmyslem zvrátit stav utkání tak jako v minulém zápase. Lepší úvod si snad ani nemohl přát. Do havířovské obrany vlétla hned ve druhé minutě dvojice Doležal a Cody Bradley, zopakovala spolupráci z prvního gólu a Kanaďan přidal svůj druhý zásah v utkání. Srovnáno mohlo být po akci Pavla Pýchy, budějovický bek ale trefil pouze tyč. Obrovský tlak si domácí vytvořili v přesilové hře pět minut před koncem. Byl to opět jednoznačně nejlepší útok v čele s Bradleym na centru, ale ani Doležal, a posléze ani Karabáček nenašli recept na Bláhu v bráně hostí. V samém závěru zkoušel Motor hru bez brankáře, ale enormní snaha domácím bohužel štěstí nepřinesla a vyrovnat se jim nepodařilo. V poslední vteřině stála v cestě vyrovnání tyč za Bláhou. Po porážce 2:3 se tak série ještě jednou stěhuje do Havířova.

ČEZ Motor Č. Budějovice - HC AZ Havířov 2010 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 24. Bradley (Z. Doležal, Karabáček), 42. Bradley (Kutlák) – 4. Kotala (F. Seman), 7. Gřeš (Bořuta, L. Bednář), 29. L. Bednář (Maruna). Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 6338. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3.

Motor: Kváča – Pýcha, Plášil, Kutlák, Pavlin, Vydarený, M. Jandus – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Babka, Čermák, Gilbert – M. Novák, R. Přikryl, Endál – Beránek, Doktor, Heřman – Kachyňa.

Havířov: Bláha – Chroboček, Matai, Bořuta, Rašner, Staněk, Dudek, Mrowiec – Kotala, F. Seman, Rehuš – L. Bednář, R. Veselý, Bambula – Gřeš, Pořízek, Pawliczek – Maruna, Haas, O. Procházka.

Autoři | Foto Bramberka Nová

Štítky HC AZ Havířov 2010, Madeta Motor České Budějovice, Petr Kváča, 1. česká hokejová liga, Jakub Kotala, Pavel Pýcha, Tomáš Gřeš, přesilová hra, ČEZ, Budvar aréna

Na první pokus se nezadařilo, Motor musí zpět do Havířova  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.