Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Motor začal v Havířově vítězně a ujal se vedení v sérii

Za stavu 1:1 na zápasy se přesunula čtvrtfinálová série play-off Chance ligy mezi českobudějovickým Motorem a Havířovem do Slezska. Trenér Motoru Václav Prospal při snaze nabudit mužstvo po minulém nezdaru, vyrukoval do utkání s pozměněnou sestavou. V brance ale zůstal mladší z dvojice gólmanů Petr Kváča a tato volba se nakonec ukázala jako klíčová. Hlavně po jeho skvělém výkonu dokázal Motor vybojovat na havířovském ledě výhru 2:1 a stejným poměrem se tak ujmout vedení v sérii. Vítěznou branku utkání si pak připsal Zdeněk Doležal, pro kterého to byl již čtvrtý bod v play-off.

Boj o každý centimetr, kterého byli svědci budějovičtí diváci v prvních dvou utkáních pokračoval i v Havířově. Vyrovnanost obou týmů byla na ledě k vidění hned od začátku první třetiny. Byli to domácí, kdo se dostal do první větší příležitosti, když se v šesté minutě protlačil až před Kváču domácí bek Rašner. První velkou příležitost hostů pak na konci osmé minuty zahodila hvězda prvního utkání Doležal, kterého vychytal Bláha. V jedenácté minutě to byl opět mladý Rašner, který ohrozil budějovickou branku střelou do tyče. Jako první se ovšem ze vstřeleného gólu radovali hosté. Ve čtrnácté minutě vystřelil Bradley od pravého mantinelu a volného puku před Bláhou si jako první všiml Václav Karabáček. Po obdržené brance měli více ze hry domácí. Obraně Motoru dělali potíže hlavně Kotala se Semanem, kteří se dostali do dobrých příležitostí, ale Kváča držel svůj tým nad vodou. Po první třetině tak byl stav 1:0 pro hosty.

Na začátku druhé třetiny Motor dohrával přesilovou hru a trvalo to jen dvacet vteřin, než jí dokázal využít Zdeněk Doležal po krásné individuální akci, kdy se dokázal uvolnit od pravého mantinelu a přesně vystřelil na zadní tyč – 0:2. Nadále jsme mohli sledovat vyrovnané utkání s šancemi na obou stranách. Za domácí se do šance dostal Gřeš, branku Bláhy naopak ohrožovali Karabáček s Pýchou. Postupně ale přebírali otěže utkání do své moci domácí. Rehušovu střelu ještě dokázal Kváča pokrýt. Ve 35. minutě už ale nestačil na pokus Dominika Pawliczeka, který si najel mezi kruhy a snížil na rozdíl jedné branky. Tlak domácích ani po vstřelené brance neustával. Do šance se znovu dral agilní Kotala. Kouč hostů musel dokonce sáhnout k oddechovému času, aby otupil havířovskou převahu.

Jak skončila druhá třetina, pokračovala i ta třetí. Hokejisté AZ si hned od jejího úvodu vytvářeli další šance. Hned zkraje třetiny se do dobré příležitosti dostal domácí Pořízek, ale jeho střela nebyla dostatečně důrazná. Čím blíž byl konec utkání, tím tlak domácích sílil. Do gólové šance se pět minut před koncem dostal Maruna. Po jeho střele byl před brankou závar, ale žádný domácí hokejista nedokázal dopravit puk do sítě. Následně měli velké šance ještě Bořuta a Matai, jehož střelu musel Kváča vytěsnit maskou. V úplném závěru zkoušeli domácí štěstí bez brankáře, navíc při vlastní přesilovce. Tým Motoru už ale dokázal příznivý stav udržet, první utkání na ledě Havířova vyhrát a dostat se tak opět do vedení v sérii. To se bude snažit zítra navýšit. Druhý zápas v Havířově začíná opět v 18 hodin.

HC AZ Havířov 2010 – ČEZ Motor Č. Budějovice 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Karabáček (Bradley, Babka), 21. Doležal (Kutlák, Pýcha) - 35. Pawliczek (Gřeš, Pořízek). Rozhodčí: Kopeček, Barek – Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 5:8, navíc Bednář 10 min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3019. Střely na branku: 37:15. Průběh utkání: 0:2, 1:2

Havířov: Bláha – Matai, Chroboček, Staněk, Bořuta, Dudek, Rašner, Mrowiec – Rehuš, F. Seman, Kotala – Bambula, R. Veselý, L. Bednář – O. Procházka, Haas, Maruna – Pawliczek, Pořízek, Gřeš.

Motor: Kváča – Plášil, Pýcha, Pavlin, Kutlák, M. Jandus, Vydarený – Heřman, Babka, Čermák – Endál, Bradley, Karabáček – Z. Doležal, Gilbert, M. Novák – Doktor, R. Přikryl, Beránek.

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Motor, hokej, Havířov, play-off, HC AZ Havířov 2010, Madeta Motor České Budějovice, Petr Kváča, Zdeněk Doležal, 1. česká hokejová liga, Václav Prospal, Slezsko, Václav Karabáček, ČEZ

Motor začal v Havířově vítězně a ujal se vedení v sérii  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.