Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Velký obrat a Motor veze dva body z Litoměřic

Hokejisté Motoru jeli do Litoměřic s celkem solidní formou, jelikož vyhráli sedm z posledních osmi zápasů. V tomto zápase však šli jako první do vedení domácí, kteří využili svou přesilovou hru. České Budějovice taktéž daly branku v početní výhodě. Z vedení se dlouho neradovaly, jelikož Litoměřice šly po chvilce zpět do vedení. Ty navíc navýšily své vedení ve třetí části, ale Budějovice se dvakrát prosadily během posledních pěti minut a šlo se do prodloužení. To také nerozhodlo. V samostatných nájezdech vystřelil bonusový bod pro Motor Pavel Pýcha.

Již ve druhé minutě byli vyloučení Jihočeši, kteří tedy hráli první oslabení v zápase. Ti se sice jako první dostali do zajímavé šance, když Babka se svým spoluhráčem ujeli do přečíslení, jenže to nevyužili. Nedáš, dostaneš! Z následného útoku se totiž strhla mela před brankou Kváči. Puk se nakonec odrazil přesně na hůl Patrika Marcela, který ho poslal po ledě až do branky a využil tak první početní výhodu v zápase - 1:0. Budějovicím sice chvíli trvalo, než se po inkasované brance dostaly do tempa, avšak poté měly tlak v útočném pásmu. Michajlov si však se všemi jejich střelami poradil. Šikovnou tečí se chtěl prosadit Jakub Babka, ale ta šla nakonec těsně vedle branky. Hra nadále plynula a hrál se celkem vyrovnaný zápas, avšak domácí hráči mohli jít do dvoubrankového vedení. U levé tyče se totiž zjevil osamocený Štohanzl, který mohl dávat do prázdné. Místo toho si však nechal kotouč projet pod hokejkou a náskok svého týmu nenavýšil. Do kabin i tak odcházeli spokojenější Litoměřice, které vedly o jednu branku.

Také Budějovice si zahrály přesilovou hru, ony na začátku periody druhé. A přesilová hra to pro Jihočechy byla úspěšná. Karel Plášil od modré našel Davida Gilberta, jehož parádní rána rozvlnila síťku za litoměřickým brankářem 1:1. Jenže radost Motoru dlouho nevydržela, jelikož Stadion se po chvilce vrátil zpět do vedení. David Merta dostal přihrávku od Pavlase, najel si na před brankoviště střelou mezi betony Kváči rozveselil domácí fanoušky - 2:1. Následně mohl navýšit náskok svého týmu Daniel Voženílek, ale před prázdnou brankou mu puk přeskočil hokejku. Poté zůstal po velmi tvrdém úderu ležet na zemi Žiga Pavlin, který nakonec odjel na střídačku po svých, ale šťastně tedy nevypadal. Navíc pro něj zápas tímto skončil. Ve druhé třetině bylo vidět hodně trestů, jelikož došlo k několika strkanicím, což ukazovalo vyhrocenost utkání. Dobrou šanci v podání hostů měl René Vydarený, ovšem Michajlov zůstal pozorný. Do kabin po druhé třetině šli znovu šťastnější domácí hráči, kteří stále vedli o gól.

Začátek třetí třetiny žádnou rychlou branku nepřinesl, jako to mohli vidět diváci v předešlých periodách. Dlouho se hrál vyrovnaný hokej, i když o něco více ze hry měli Litoměřičtí. Přesto se jako první ve velké šanci objevil Miloslav Čermák, jenž branku přestřelil. Tak přišel trest, jelikož Středočeši se prosadili potřetí. Ke střele se dostal Vojtěch Kropáček, jehož rychlá střela se zastavila až o síťku v brance - 3:1. Na druhé straně zkusil střelu po ledě David Gilbert, jenže Michajlov jeho ránu viděl a zneškodnil. Zmar Motoru doložila akce v útočné třetině, kde to bylo celkem dobře rozehrané, avšak poté se tři hráči sjeli k sobě a ztratili puk. Jihočeši se však přece jen dostali na dostřel jedné branky. Domácí totiž špatně vystřídali, ke kotouči se dostal Jakub Babka. Ten předložil puk Zdeňku Doležalovi, který si najel na střed a parádní ranou zápěstím vyhnal pavouky z domácí branky - 3:2. Velkou šanci na rozhodnutí zápasu měl Martin Štohanzl, který jel sám na gólmana. Pokoušel se o bekhendový blafák, ale Strmeň ho vychytal. Hokejisté Motoru to ještě zkusili se šesti bruslaři v poli, což se jim nakonec vyplatilo! Jakub Babka získal puk za brankou, posunul ho na Gilberta, jehož střela trefila nejspíš tyčku zevnitř. Na brankovišti však byl připravený Václav Karabáček, který posunul puk za brankovou čáru - 3:3. Ten tedy poslal zápas do prodloužení.

Jak to bývá, prodloužení nabídlo svižný hokej. První pokus si připsal Korkiakoski, ale trefil jen budějovického obránce. Litoměřice měly velkou šanci, když ujely do přečíslení dva na jednoho. Jeden z domácích hráčů už to dával do prázdné, jenže trefil jen boční síťku, ani následné objetí branky branku nepřineslo. Největší šanci měl deset vteřin před koncem Zdeněk Doležal, jenž jel sám na Michajlova. Jeho bekhendový blafák šel nakonec vedle branky. Prodloužení nerozhodlo, tak zápas dospěl až do samostatných nájezdů. Za Litoměřice se trefil jen Korkiakoski, zatímco za Budějovice Václav Karabáček a Pavel Pýcha, který tak znovu rozhodl nájezdy.

HC Stadion Litoměřice - ČEZ Motor Č. Budějovice 3:4sn (1:0, 1:1, 1:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Marcel (D. Merta), 26. D. Merta (Jánský, Marcel), 50. Kropáček (Sklenář, Marcel) – 25. Gilbert (Plášil), 55. Z. Doležal (Babka), 60. Karabáček (Gilbert, Babka), rozh. náj. Pýcha. Rozhodčí: Souček, Valenta – Rubáš, Šimán. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. Diváci: 1082. Střely na branku: 29:34. Zblokované střely: 17:14. Vhazování: 40 - 34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:4.

Litoměřice: Michajlov – Marcel, Pavlas, Smetana, Strejček, Dluhoš, Jebavý, Klejna – Ščegolkov, Korkiakoski, M. Kadlec – D. Merta, Voženílek, Jánský – Jícha, Štohanzl, Průžek – Sklenář, Kropáček, Jirásek.

Motor: Strmeň – Kutlák, Plášil, Pýcha, Pavlin, Vydarený, M. Jandus – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Babka – Heřman, R. Přikryl, Z. Doležal – Čermák, Beránek, Dunn.

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Madeta Motor České Budějovice, HC Stadion Litoměřice, Pavel Pýcha, přesilová hra, David Gilbert, Patrik Marcel, Zdeněk Doležal, Václav Karabáček, Karel Plášil, Žiga Pavlin

Velký obrat a Motor veze dva body z Litoměřic  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.