Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kváča vychytal nulu a Motoru tak stačila Karabáčkova trefa

Českobudějovičtí ukořistili na ledě předposledního Ústí nad Labem hubenou výhru 1:0 a v boji o druhé místo tabulky si tak připsali tříbodový zisk. Domácího gólmana Aleše Stezku překonal v závěru úvodní dvacetiminutovky Václav Karabáček, z dalších četných střeleckých pokusů už žádný puk v ústecké síti neskončil. Petr Kváča se radoval z třetího čistého konta v této sezóně. V dalším zápase hostí Motor v sobotu Třebíč!

Do utkání vstoupily oba celky s velkým nasazením a již od prvních minut bylo k vidění několik zajímavých příležitostí na obou stranách. Ústecký Štovíček trefil švihem horní tyč Kváčovy branky. Budějovický Motor postupně začal kontrolovat hru a domácí Slovan do hry příliš nepouštěl, avšak domácí držel brankář Stezka. Parádní fintou neuspěl ani hostující Přikryl. Dvě minuty před koncem se však hostům podařilo domácího brankáře překonat, když Bradley chytrou přihrávkou našel Václava Karabáčka, ten se natlačil před Stezku, neuspěchal zakončení a poslal puk do odkryté části branky.

Již od začátku druhé třetiny byla hra pod taktovkou hostů, kteří na domácí vyvíjeli konstantní tlak. Do první vyložené šance se dostal Cody Bradley, který však trestuhodně minul z mezikruží. Další možnost měl na hokejce Jakub Doktor, který zakončoval sám přečíslení dva na jednoho, ale Stezka jeho pokus vytěsnil a tak se skóre neměnilo.

Hosté ve svém tempu hry pokračovali i ve třetím dějství, kdy se domácí stále nedokázali dostat do zápasu a hrálo se především před brankou Slovanu. Hosté se snažili přidat pojišťující branku, ale když už se zdálo, že se jim to podaří, tak se Stezka blýskl krásným zákrokem proti ráně Doležala a udržoval domácí v naději. Avšak Slovanu se do konce utkání nepodařilo i přes několik nadějných pokusů vyrovnat a tak utkání skončilo v poměru 0:1.

HC Slovan Ústí nad Labem – ČEZ Motor Č. Budějovice 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 19. Karabáček (Bradley, Vydarený). Rozhodčí: Skopal, Vokřál – Maštalíř, Horažďovský. Vyloučení: 3:2. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 711. Střely na branku: 18:39.Zblokované střely: 5:8. Vhazování: 24:30.

Ústí nad Labem: Stezka – Zdvořáček, Málek, Březák, Hes, Mert, Blaha, Štochl – Havel, Roubík, Šťovíček – Grim, Svoboda, Krliš – Ouřada, Chlán, Chrpa – Planý, Schwamberger, T. Jandus.

Motor: Kváča – Fillman, Kutlák, Pavlin, Pýcha, Plášil, Vydarený – Endál, Gilbert, M. Novák – Babka, Bradley, Karabáček – Doležal, Přikryl, Heřman – Dančišin, Doktor, Beránek – Dunn.

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Motor, hokej, Ústí nad Labem, výhra, Petr Kváča, Madeta Motor České Budějovice, Aleš Stezka, Václav Karabáček, FK Ústí nad Labem, SK Horácká Slavia Třebíč, HC Slovan Ústí nad Labem, ČEZ

Kváča vychytal nulu a Motoru tak stačila Karabáčkova trefa  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.