Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motor ztratil vedení a z Kladna se vrací bez bodu

Českobudějovičtí zajížděli v rámci 53. kola na kladenský led. V souboji o třetí místo se dostali již do dvoubrankového vedení, Kladno ale stav v posledních dvaceti minutách kompletně otočilo. Jihočeši se tak v tabulce propadli na čtvrté místo. Za Motor se trefili Bradley a Kutlák.

Úvodní minuty nabídly první přesilovou hru. Tu k dispozici sice dostal Motor, velkou šanci měl ale domácí. Únik dva na jednoho zakončoval Petr Vampola, na svého bývalého spoluhráče Petra Kváču si ale nepřišel. V dalším dějství hrozilo především Kladno, které ale častokrát ztroskotala v koncovce, o což se nejednou přičinil právě českobudějovický brankář, který musel zastavit vřavu před jeho brankou nebo Nashovu zajímavou příležitost. A obraz hry se příliš neměnil. Až v samotném závěru periody přišlo ale to nejpodstatnější. Budějovičtí se dostali do pásma, od modré vypálil kapitán Kutlák. Do jeho pokusu sáhl pohotový Cody Bradley a početný kotel hostujících fanoušků mohl propuknout v jásot.

Trochu klidu na jihočeské hokejky přinesla čtyřiadvacátá minuta. Tehdy Endál poslal bravůrní přihrávku na Zdeňka Kutláka, jehož střela skončila v horních patrech branky. Dvoubrankový náskok ale nevydržel Prospalovým svěřencům dlouho. Daniel Kružík dopravil kotouč za Kváčova záda u jeho levé tyče. Kladenský ČEZ Stadion se dostal do varu a domácí příznivci vytvořili parádní atmosféru a dostali další důvod k radosti. Osmnáctiletý Šimon Jelínek se procpal přes Vydareného a z bekhendu prostřelil na bližší tyč - 2:2. Před odchodem do kabin mohl stav obrátit Jakub Strnad, jenže domácí útočník v zakončení neuspěl.

Rytíři měli na startu periody k dispozici přesilovou hru, jenže ta zůstala bez zužitkování. V oslabení se aktivně prezentoval Beránek, ale jeho tlak nic vážnějšího nepřinesl. V další početní výhodě pak měl obrovskou šanci Jelínek, ale druhou branku v utkání nepřidal, mezi brankovou konstrukci totiž nezamířil. Matyáš Zelinger si už ale počínal lépe. Nahodil kotouč od modré, načež letící puk propadl až do českobudějovické klece. A o třicet pět vteřin později zde byla ještě větší kladenská radost. Rytíři otočili na 4:2 zásluhou Ladislava Zikmunda, jenž byl úspěšný se střelou nad Kváčův beton. Středočeši se ještě museli bránit šesti Českobudějovickým na ledě, ale odolali, a tak se mohou radovat ze tří bodů.

Rytíři Kladno – ČEZ Motor Č. Budějovice 4:2 (0:1, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 25. Kružík (Kehar, Redlich), 36. Jelínek (Lakos), 51. Zelingr (T. Kaut), 51. Zikmund (Jelínek) – 20. Bradley (Kutlák, Karabáček), 24. Kutlák (Endál, M. Novák). Rozhodčí: Wagner, Kostourek – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 7:10.Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4352. Střely na branku: 37:20. Průběh utkání: 2:0, 2:4.

Kladno: Brízgala – Zich, Nash, Kehar, Zelingr, Lakos, Zajíc, Veber – J. Strnad, Vampola, Melka – Zikmund, Machač, Jelínek – Redlich, T. Kaut, Kružík – Š. Bláha, Kubík, Hajný.

Motor: Kváča – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil, M. Jandus – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Heřman, R. Přikryl, Babka – Beránek, Dančišin, P. Novák.

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Kladno, prohra, SK Kladno, Zdeněk Kutlák, Šimon Jelínek, Rytíři Kladno, Jakub Strnad, Ladislav Zikmund, Daniel Kružík, Petr Vampola, Petr Kváča, ČEZ

Motor ztratil vedení a z Kladna se vrací bez bodu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.