Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Motor těsně před koncem duelu s Přerovem vyrovnal, výhru v prodloužení trefil Doležal

Českobudějovický Motor měl znovu výraznou střeleckou převahu. Tu ale Jihočeši dokázali přetavit ve srovnání až ve třetí třetině a rozhodující zásah si v následném prodloužení připsal Zdeněk Doležal. Pro České Budějovice to jsou cenné dva body do tabulky. Na třetí Kladno ztrácí Motor stále jeden bod.

Ze začátku utkání se hrál vcelku vyrovnaný hokej. Své šance měl jak Přerov, tak i domácí Motor. Přerov dostal v úvodu utkání první možnost přesilové hry. Díky skvělé práci defenzivy Motoru ji nevyužili. O chvilku později měli Jihočeši také přesilovku. V ní měl největší šanci Jakub Babka, který tečoval nahození od Pavla Pýchy. Naneštěstí puk letěl těsně vedle Klimešovy brány. O půl minuty později měl další šanci David Gilbert. Ani ten Klimeše nepřekonal. V závěru první dvacetiminutovky hrály České Budějovice další přesilovku. V ní David Gilbert přihrál přes šíři hřiště na hůl Zdeňka Doležala, který střelou z první nepřekonal Klimeše, který se velice rychle přesunul a puk vyrazil betonem. V poslední minutě ještě zahrozil Marek Sikora. Kváča proti jeho střele vytáhl zákrok vyrážečkou. V první třetině se už nic nestalo a hráči odcházeli do kabin za bezbrankového stavu.

Přerovští hráli na začátku druhé dvacetiminutovky přesilovku pět na tři. Tuto šanci Přerov neodmítl. Výměnu mezi hráči na modré čáře dokončil Jiří Krisl, který bombou od modré čáry prostřelil Petra Kváču, který se za jeho střelou jen ohlédl. O necelé dvě minuty později měli Zubři další šanci. Roman Pšurný ujel s jedním se svých spoluhráčů do přečíslení dva na jednoho. Jenže Roman Pšurný neposlal ideální přihrávku a z akce sešlo. Následně dostal také Motor možnost v podobě přesilové hry. V ní měl největší šanci David Gilbert. Martin Novák mu poslal perfektní nahrávku. Jenže David Gilbert trefil jen boční síť. V polovině druhé třetiny měli Jihočeši k dispozici další přesilovku, jenže v ní si nevytvořili žádnou šanci. Čtyři minuty před koncem druhé periody měl obrovskou šanci Přerov. Daniel Vachutka vystihl rozehrávku domácí obrany a už si to mířil na Petra Kváču, ale toho nepřekonal. 

Na začátku třetí třetiny hrál Motor další přesilovku. Po střele Martina Nováka dorážel Pavel Pýcha. Přerovský brankář se včas přesunul. Jenže místo toho, aby měl tlak Motor. Tak měl tlak Přerov, který svého soupeře zamkl v útočném pásmu. Petr Kváča však všechny přerovské šance zlikvidoval. Přerovu pomohla i přesilová hra. V ní se ale nic nestalo a Motor ji přečkal. V závěru třetí třetiny měl za Motor velkou šanci Roman Přikryl. Lukáš Klimeš jeho střelu vychytal. Motoru se podařilo vyrovnat až tři minuty a třicet devět vteřin před koncem, když nahození Pavla Pýchy tečoval za záda Klimeše Martin Heřman. V závěru třetí dvacetiminutovky měl obrovskou šanci Jiří Goiš, ale obranu Motoru nepřekonal. V poslední minutě přece jenom zahrozil i Motor. Jakub Babka se šikovně dostal ke střele a puk propadl Klimešovi mezi rukou a tělem. Naneštěstí se puk odrazil podél brankové čáry.

ČEZ Motor Č. Budějovice - HC ZUBR Přerov 2:1p (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 57. Heřman (Pýcha, Pavlin) – 22. Krisl (R. Černý, Navrátil). Rozhodčí: Doležal, Valenta – Pechánek, Bohunek. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: 5306. Střely na branku: 31:17. Zblokované střely: . Hity: . Vhazování: . Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Motor: Kváča – Vydarený, M. Jandus, Pýcha, Svach, Prospal ml., Pavlin – M. Novák, Gilbert, R. Přikryl – Heřman, Bradley, Z. Doležal – Doktor, Šimánek, Babka – Beránek, Dančišin, P. Novák.

Přerov: Klimeš – Krisl, R. Černý, Pala, Zbořil, Malina, M. Novotný – T. Doležal, Pšurný, Navrátil – Sikora, T. Sýkora, M. Kratochvíl – Goiš, Moučka, Tomi – Gago, F. Dvořák, Vachutka.

Drama s Přerovem vyhráli Jihočeši v prodloužení

Čtvrtek, 24. ledna 2019, 01:22

Matouš Kratochvíl se natahuje za volným kotoučem před Žigou Pavlinem
Přerovský obránce Lukáš Zbořil odpaluje puk před Jakubem Babkou

Autoři | Foto Bramberka Nová

Štítky hokej, Motor, zápas, Madeta Motor České Budějovice, HC Zubr Přerov, Zdeněk Doležal, Pavel Pýcha, David Gilbert, Lukáš Klimeš, Petr Kváča, Rytíři Kladno, Martin Novák, přesilová hra

Motor těsně před koncem duelu s Přerovem vyrovnal, výhru v prodloužení trefil Doležal  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.