Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Velký obrat ve třetí třetině znamená tři body pro Motor

Hokejisté ČEZ Motor České Budějovice vybojovali cenné vítězství nad lídrem z Jihlavy, kterého porazili po skvělém obratu ve třetí třetině o dva góly. Závěrečnou část Motor vyhrál 4:0.

První třetina šlágru 47. kola moc hokejové krásy nenabídla. Motor měl sice po většinu části puk pod kontrolou, ale stoprocentní šanci si nevypracoval. Mezi sedmou a devátou minutou pálili na brankáře Davida Honzíka obránci René Vydarený a Žiga Pavlin, následně i Cody Bradley. Všechny pokusy ale hostující gólman zastavil. Motor pak přečkal oslabení a chystal se k závěrečnému tlaku. Jenže Martin Matějíček viděl najetého Lukáše Anděla, který se dostal do úniku a puk v čase 17:53 propasoval mezi betony Jana Strmeně – 0:1. 

Domácím se naopak povedl vstup do prostřední části. V přesilovce měli tlak a po střele Pavla Pýchy zazvonila horní tyč. V další pasáži pak měli šance Vydarený a Roman Přikryl. Oba pokusy ale lapil Honzík. Gilbert ve 26. minutě byl podražen před brankou a tlak se tak stále stupňoval. Vyrovnat se domácím nepovedlo a Jihlava tak prodloužila sérii neprůstřelnosti na 200 minut.

Jihlava mohla navýšit skóre po faulu Lukáše Endála, ale několikrát domácí podržel pozorný Strmeň. Pět a půl minuty před koncem fauloval Matěj Pekr, ale Motor se během početní výhodu dostal jen ke dvěma zablokovaným střelám. A hosté to potrestali. Necelé tři minuty před sirénou se před brankářem po vybídnutí Pekra prosadil Josef Skořepa - 0:2. A v poslední části to mohlo být o tři branky. Chybu Přikryla ale nepotrestal Pekr, který pálil z mezikruží do Strmeně.

Závěr třetiny musel Motor dohrávat bez zraněných obránců Karla Plášila a Mitchela Fillmana. První polovina závěrečné části příliš krásy nenabídla, ale v 51. minutě byl před gólmanem na hranici pravidel hodně aktivní Lukáš Endál, který snad na popáté propasíroval puk do branky – 1:2. Jihlavě nepomohly ani mohutné protesty. Žiga Pavlin pak gesty hecoval vyprodanou Budvar arénu, která začala vřít. 

V 55. minutě fauloval Lukáš Mareš a domácí dostali další možnost na vyrovnání. Velký tlak ale dlouho kýžený gól nepřinesl. Až těsně před koncem přesilovky se trefil z dorážky Jiří Šimánek - 2:2. Domácí tým pokračoval v aktivní hře a chtěl rozhodnout za tři body. A to se mu povedlo! Minutu a 12 sekund před sirénou po odražené střele Bradleyho objel branku Zdeněk Doležal a zasunul puk k tyči – 3:2. A do prázdné branky pečetil vítězství Martin Heřman - 4:2!

ČEZ Motor Č. Budějovice – HC Dukla Jihlava 4:2 (0:1, 0:1, 4:0)

Branky a nahrávky: 51. Endál (Babka, Gilbert), 57. Šimánek (Karabáček, Heřman), 59. Z. Doležal (Karabáček, Bradley), 60. Heřman (Pýcha) – 18. Anděl (Matějíček, Skořepa), 38. Skořepa (Pekr).Rozhodčí: Wagner, Pilný – Coubal, Bohunek.Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 6 421.

Motor: Strmeň (Dvořák) – Vydarený, Jandus, Pýcha, Pavlin, Plášil, Fillman – Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Doležal – Beránek, Šimánek, Babka – Čermák, Přikryl, Heřman – Doktor

Jihlava: Honzík (Lundström) – Pohl, Holý, Mareš, Matějíček, Štindl, Půža, Černohorský – Anděl, Skořepa, Pekr – Zeman, Werbik, Čachotský – Klíma, Harkabus, Osmík – Vála, Hrníčko, Chlubna

Jihočeši otočili šlágr s vedoucí Jihlavou

Čtvrtek, 17. ledna 2019, 00:40

Důraz Lukáše Endála před brankou Jihlavy nesl své ovoce a v 51. minutě Jihočeši snížili na 1:2
Na tenhle okamžik se bude dlouho vzpomínat. Zatímco Jihlavští se v pozadí snaží přesvědčit rozhodčího, že kontaktní gól Motoru by neměl platil, Žiga Pavlin gesty hecuje domácí publikum k větší aktivitě. Vyplatilo se!

Autoři | Foto Bramberka Nová

Štítky Hokej, Motor, výhra, Madeta Motor České Budějovice, FC Vysočina Jihlava, Martin Heřman, Josef Skořepa, Matěj Pekr, Žiga Pavlin, René Vydarený, David Honzík, Martin Matějíček, Pavel Pýcha

Velký obrat ve třetí třetině znamená tři body pro Motor  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.