Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Pouzarovi se utkaly mladé hokejové naděje. Medaile braly zahraniční týmy

Osm týmů, dva dny zápasů. To je ve zkratce Vánoční turnaj pro mladé nadějné hokejisty, který se konal v Hokejovém centru Pouzar. Kromě českých týmů se objevili i hokejisté ze zahraničí, kteří nakonec brali i všechny medailové příčky.

Turnaje se zúčastnilo pět týmů z České republiky HC LVI 2009, HC Motor, Bohemia Black Knights, HC Energie Karlovy Vary a HC Slavia Praha a ze zahraničí přijeli týmy Hungary talent z Maďarska, Slovak Vampires ze Slovenska a Jungadler Mannheim z Německa.

Týmy hrály ve dvou skupinách. Podle získaných bodů ve skupině si poté zahráli finálové zápasy o umístění. Všechna utkání se hrála třikrát po patnácti minut čistého času. Turnaj se odehrával v přátelském duchu, ale nechyběla zdravá rivalita mezi týmy. V zápasech nebyla nouze o napínavé akce, zajímavé momenty a drobné šarvátky. Celý turnaj se bylo na co koukat. Ve všech šestnácti zápasech padlo neuvěřitelných 155 branek. Turnaj byl napínavý až do konce a ve čtyřech zápasech rozhodly o výsledku až samotné nájezdy.

V průběhu celého turnaje byli pečlivě vybírání i nejlepší obránce, gólman a střelec. Tato individuální ocenění si nakonec odnesli Oliver Botka (Slovak Vampires), Jan Jaroš (HC Slavia Praha) a Jan Jäger (Bohemia Black Knights). Odměnou pro nejlepšího brankáře, střelce a obránce turnaje byly nejen trofeje ale i speciálně vyrobené hodinky s vyrytým názvem turnaje a hráčovým oceněním.

Na slavnostním vyhlášení nechyběl ani Jaroslav Pouzar, který předával poháry a medaile. Na závěr celý turnaj zhodnotil a poděkoval všem zúčastněným, divákům a sponzorům. Jak říká hokejová legenda Jaroslav Pouzar: „Vítězem je každý, kdo se turnaje zúčastnil. Nejdůležitější je, že si turnaj všichni užili a nikdo z hráčů se nezranil,“ komentoval.

První tři místa nakonec brali zahraniční týmy. Na prvním místě se umístil tým Slovak Vampires, druhé místo obsadili Bohemia Black Knights a třetí místo vybojoval německý tým Jungadler Mannheim. Tým HC Slavia Praha skončil na čtvrtém místě, hned za ním Hungary talent, domácí Lvi. Sedmé místo uhrál další budějovický tým HC Motor a poslední skončili HC Energie Karlovy Vary.

Tisková zpráva

Štítky hokej, turnaj, Hokejové centrum Pouzar, Jaroslav Pouzar, HC Slavia Praha, HC Energie Karlovy Vary, Mannheim, Německo, Česko, Maďarsko, Slovensko, Jan Jaroš

V Pouzarovi se utkaly mladé hokejové naděje. Medaile braly zahraniční týmy  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.