Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Václav Prospal je členem Síně slávy jihočeského sportu, ocenění si váží

Kromě spousty hokejových titulů se trenér Motoru Václav Prospal může nově pyšnit i jedním čestným – byl uveden do Síně slávy jihočeského sportu.

A nachází se tam právem. Léta hrával v kanadskoamerické NHL, kde si za Philadelphii zahrál ve finále Mekky všech hokejistů, Stanley Cupu. V NHL uhrál 1108 zápasů, během nichž si připsal úctyhodných 756 bodů. V počtu odehraných zápasů legendární Národní hokejové ligy ho z Čechů předčili už jenom tři hráči, co do počtu asistencí je dokonce třetí.

Během odstávky NHL Prospal nezapomněl na rodný Motor. Tehdy mu z pozice levého křídla pomohl vrátit se zpátky do extraligy.

Václav Prospal velmi úspěšně reprezentoval Česko na světových hokejových turnajích – z olympiády v Turíně si odvezl bronzovou medaili, dvakrát se mu s nároďákem povedlo vyhrát mistrovství světa. V repre dva roky působil i jako asistent trenéra Jandače.

Odtud se vrátil zpět do Budějc, tentokrát už coby kouč.

Václav Prospal ovšem neusíná na vavřínech, dle svých slov stále pracuje na postupu Motoru zpět do extraligy.

Své přítomnosti v síni slávy si cení. „Když se podívám na sportovce, kteří jsou v síni slávy, tak je fantastické, že mohu být mezi nimi. Moc hokejistů tam není a ti, co tam jsou, to jsou legendy jihočeského hokeje," přemýšlí Prospal.

Štítky Budějce, Motor, hokej, sport, Václav Prospal, ocenění, Síň slávy jihočeského sportu, Madeta Motor České Budějovice, National Hockey League, olympijské hry, Philadelphia Flyers, Stanley Cup, Mistrovství světa v ledním hokeji, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Václav Prospal je členem Síně slávy jihočeského sportu, ocenění si váží  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.