Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Povedená třetí třetina a Motor veze z Kadaně tři body

Na severu Čech to dlouho vypadalo na tuhý souboj. Vždyť ještě po čtyřiceti minutách bylo skóre nerozhodné 1:1. Poté se ale českobudějovičtí hokejisté střelecky zmátořili a z branky se radovali rovnou třikrát. V závěru Jihočeši také ustáli dvojnásobné oslabení a mohou se radovat ze zisku tří bodů do tabulky.

Netrvalo to příliš dlouho a jihočeský celek poprvé propukl v gólový jásot. Ve čtvrté minutě od modré čáry vypálil Karel Plášil. Do jeho pokusu před brankou stihl sáhnout Martin Heřman, jenž tak rozvlnil síťku za Pavlátovými zády. Záhy přilétla na kadaňskou branku další nebezpečná střela od modré čáry, nicméně s ní si domácí obrana počínala o něco lépe a propadnout za brankovou čáru ji nenechala. Až na pár výjimek poté tlačili především českobudějovičtí hokejisté. Ti však svou převahu druhým gólovým zásahem potvrdit nestihli. Před koncem periody inkasovali domácí dvouminutové vyloučení, a tak Motor vstupoval do dalšího dějství v početní převaze.

Přesilovka českobudějovických hokejistů zůstala bez využití. Převaha hostí ale pokračovala i přesto. Po přihrávce přes celou šířku kluziště pálil jeden z motoráckých útočníků, avšak domácí Pavlát se stačil přesunout ke své levé tyči, kde kotouč uschoval ve výstroji. Poradil si také se střelou Romana Přikryla, která šla nepříjemně z otočky. První polovina druhé periody zněla dále jasně pro Budějovické. Ti stále obstřelovali kadaňskou svatyni, avšak neujala se ani povedená Plášilova střela, jež měla velmi dobré parametry. Severočeši si mohli oddychnout až poté, co na trestnou lavici zamířil David Gilbert. Pak pálil především Jaroslav Kůs. Všechny jeho pokusy ale Strmeň bez větších problémů zkrotil. Kůs ale poté přihrál do mezikruží, kde stál Roman Chlouba, jenž se připravil ke střele a následně propálil vše, co potřeboval - 1:1. Hra se následně o něco vyrovnala, ovšem branku před odchodem do kabin již nenabídla.

Motor zkraje posledních dvaceti minut obstřeloval domácí svatyni, nicméně bez gólového úspěchu. Za zmínku stojí Karabáčkův pokus o zasekávačku, který ale nakonec jen těsně nevyšel a českobudějovickému útočníkovi střeleckou pozici nevynesl. Gólová radost byla k vidění až o chviličku později. Endál tehdy objel branku, aby poslal puk na najíždějícího Martina Nováka. Ten poté v rychlosti doklepl kotouč až za brankovou čáru. O necelé dvě minuty hostující střídačka propukla opět v jásot. To se totiž pohotovou tečí prosadil Roman Přikryl, jenž tak zaznamenal druhou branku v sezóně. Zápas na svou stranu Českobudějovičtí kompletně zvrátili ve čtyřicáté deváté minutě, kdy Karabáček zachytil Pavlátovu rozehrávku, načež adresoval přesnou přihrávku směrem na Jakuba Babku, a ten se zblízka branky nezmýlil - 1:4. Severočeši ještě měli šanci na snížení, českobudějovickou nedisciplinovanost v závěru utkání a dvojnásobnou přesilovou hru v branku ale neproměnili, a tak se mohli budějovičtí hráči radovat z tříbodové výhry.

SK Trhači Kadaň – ČEZ Motor Č. Budějovice 1:4 (0:1, 1:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 33. Chlouba (Kůs, Šťovíček) – 4. Heřman (Plášil, Dančišin), 44. M. Novák, 46. R. Přikryl (Plášil, Babka), 49. Babka (Karabáček).Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek – Coubal, Horážďovský. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 320. Střely na branku: 16:48.Zblokované střely: 5:12. Vhazování: 37:70 - 33:70.Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

Kadaň: Pavlát – Trefný, Eliáš, Buchtela, Foltýn, Popela, Šefl, Seemann – Ma. Svoboda, Kůs, Chlouba – Maršoun, Šťovíček, Šulek – Rezek, Rindoš, Vašíček – Homer, Tupý, J. Svoboda.

Motor: Strmeň – Plášil, Fillman, Pýcha, M. Jandus, Vydarený, Pavlin – M. Novák, Gilbert, Endál – Beránek, R. Přikryl, Babka – Čermák, Bradley, Karabáček – Heřman, Dančišin, Dunn – Doktor.

Autoři | Foto | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Kadaň, výhra, Madeta Motor České Budějovice, Sportovní klub Kadaň, hokejista, Karel Plášil, Česko, Jaroslav Kůs, Roman Přikryl, Martin Heřman, Roman Chlouba, Martin Novák

Povedená třetí třetina a Motor veze z Kadaně tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.