Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Skvělá práce! Motor v Jihlavě neinkasoval a bere tři body

Takřka bezchybný výkon a velice cenné tři body! Motor v 32. kole Chance ligy uspěl na ledě první Jihlavy, když navrátilec Petr Kváča neinkasoval v brance ani jednou a díky gólům Karabáčka a Babky vezou Jihočeši plný počet bodů. Ty je třeba potvrdit hned v pondělí, kdy do Budějovic přijede pražská Slavia.

Hosty trápila v úvodu herní disciplína. Během pěti minut dostali hned dva dvouminutové tresty, šance Dukly ale přišly až v té druhé přesilovce. Nejprve přílišnou aktivitu Motoru v oslabení mohl ztrestat Zeman v přečíslení 4 na 2, zblízka ale neprocpal puk mezi betony Kváči. Proti hostujícímu gólmanovi neuspěl ani Klíma s bleskovou střelou po přesunutí hry na druhou stranu. Motor si ještě do 10. minuty vysloužil dvě vyloučení, jednou za špatné střídání, podruhé za vražení na hrazení. Po druhou půli třetiny však chodili na trestnou lavici domácí hráči a Budějovice se osmělily. Největší šance třetiny přišla na konci 14. minuty, kdy se přesilová hra hostí přetransformovala v ohromný nápor na domácí branku, Lundström spolu s obránci ale puk těsně před brankovou čárou udržel. O dvě minuty později se otevřel prostor Gilbertovi, ani on ho však nepřetavil v gól. Oboustranně byl v první třetině k vidění skvělý hokej, poměr střel svědčil i o útočné hře: 14 - 12.

Do druhé třetiny si hosté přenesli přesilovku, po jejím konci měli Babka s Dančišinem po chybě domácí obrany mnoho času na zakončení, Lundström ale levým betonem uchránil Duklu. Ani Jihlavští nevyužili přesilovou hru po faulu Pavlina na Čachotského, průlom ve skóre nastal až v čase 28:44. Další z mnoha náporů na obranu domácích skončil nahrávkou zpod skrumáže těl v brankovišti na Václava Karabáčka mezi kruhy, který si jednoduše poradil. Domácím nepomohla ani intervence u sudího v podobě reklamace sekání do gólmana. Motoru se tímto gólem zvedl výkon a ve 32. minutě to mohlo být o dvě branky, přečíslení 3 na 1 ale opět vychytal švédský maskovaný muž v barvách Dukly. Po změně skóre se také paradoxně zhoršila kvalita hry, hosté začali hrát především do obranné fáze.

Třetí třetinu měli hosté pod kontrolou a od prvních minut diktovali, v jakém prostoru se bude hrát. Úvodní povedenou pasáž korunovali gólem ve 47. minutě, když se po přihrávce Beránka individuálně prosadil Jakub Babka. Domácí mohli kontrovat za necelou minutu, ale v brejku 2 na 1 Čachotský nezakončil ideálně. A když se povedlo hostům ubránit i oslabení po Jandusově vyloučení, tak to vypadalo pro Motor nadějně. Na výsledku nic nezměnilo ani vyloučení Beránka pět minut před koncem za vražení na hrazení a závěrečná power-play Jihlavy. Nejvyšší letošní návštěva, 4085 diváků, tak sledovala první domácí prohru Dukly od 10. října, tentokrát poměrem 0:2.

HC Dukla Jihlava - ČEZ Motor České Budějovice 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 29. Karabáček (Čermák), 47. Babka (Beránek, Dančišin). Rozhodčí: Koziol, Obadal – Bartek, Dohnal. Vyloučení: 3:3 navíc Beránek a Plášil (oba CEB) 10 min. Využití: .Diváci: 4 085. Střely na branku: 26:29. Zblokované střely: 16:6. Vhazování: 43/64 - 21/64.

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky Budějce, HC Motor, hokej, sport, FC Vysočina Jihlava, Madeta Motor České Budějovice, SK Slavia Praha, FK Dukla Praha, 1. česká hokejová liga, Petr Kváča, HC Dukla Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skvělá práce! Motor v Jihlavě neinkasoval a bere tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.