Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Motor složil Vsetín a slaví důležitou výhru

Ve 30. kole Chance ligy získal Motor po atraktivní podívané všechny tři body, když na domácí půdě těsně přehrál VHK Vsetín 2:1. Do vedení šli Českobudějovičtí v první třetině, když se trefil Šimánek. Za hosty srovnal Slováček, ale ve stejné třetině rozhodl celé utkání krásnou akcí Jakub Babka. Další kolo hraje Motor až ve středu, když doma přivítá Benátky nad Jizerou.

Do zápasu proti Vsetínu vstoupil Motor v kompletní sestavě, vrátil se i Kanaďan Gilbert a obránce Vydarený. Valaši přijeli na jih Čech bez Antonína Pechance, v brance se představili David Gába a v útoku nechyběl budějovický odchovanec Luboš Rob mladší. V první třetině hosté neměli moc střel na branku, ale přesto si vytvořili zajímavé příležitosti. Ku příkladu od modré střílel Mikuš a Strmeň měl plné ruce práce. V dresu domácích měl šanci Jakub Babka, ale netrefil soupeřovu svatyni. Motor soupeře v první třetině přestřílel a minutu před koncem si připsal i vedoucí gól. Čermák dobře napadal soupeře, získal kotouč, nabil Jiřímu Šimánkovi, který otevřel skóre – 1:0.

Ve druhé třetině se Valaši dočkali vyrovnání. Luboš Rob přiťukl kotouč do jízdy Ondřeji Slováčkovi, který se řítil sám na Strmeně. Zvolil střelu na vyrážečku a uspěl – 1:1. Otočit vývoj skóre mohl Rob, když se rovněž dostal do samostatného úniku. Také vystřelil, ale trefil pouze břevno. Na druhé straně byl úspěšný Jakub Babka. Vyždímal ze sebe poslední zbytky sil, dostal se až před Gábu a povedeným blafákem zasunul – 2:1.

Třetí třetinu se ve vyprodané Budvar aréně střídaly šance na obou stranách. Od modré se mohl trefit Žiga Pavlin, ale trefil pouze zadní mantinel. Ještě blíže brance byl Lukáš Endál, když se dostal do brejkové situace dva na jednoho. Vzal to na sebe, ale trefil pouze lapačku připraveného Gáby. Všem domácím příznivcům zatrnulo necelých pět minut před koncem. Do dobré příležitosti se dostal Luboš Rob, ale naneštěstí pro hosty trefil podruhé v zápase brankovou konstrukci. Další šance už v divokém závěru zápasu nepřišly a Motor tak mohl oslavit velice cennou tříbodovou výhru.

ČEZ Motor Č. Budějovice – VHK Vsetín 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 19. Šimánek (Čermák), 38. Babka (Vydarený) – 25. Slováček (Rob). Rozhodčí:Wagner, Šindel – Tvrdík, Siman. Vyloučení: 3:4.Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 6421. Střely na branku: 40:24.

Motor: Strmeň – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Beránek, Šimánek, Babka – Čermák, R. Přikryl, Heřman.

Vsetín: Gába – Frolo, Hryciow, Slováček, Rudl, Mikuš, Holomek, Jenáček – Rác, Pitule, Hořanský – Vávra, Jonák, Rob – Kopta, Kucharczyk, Březina – Klímek, Šilhavý, Vítek.

Vítězstvím nad Vsetínem prolomil Motor smůlu

Sobota, 1. prosince 2018, 22:32

Sice na něj tolik střel nešlo, přesto Jan Strmeň podal v domácí brance dobrý výkon
Jakub Babka při závěrečné děkovačce

Štítky hokej, Motor, Vsetín, výhra, VHK Vsetín, Jiří Šimánek, Madeta Motor České Budějovice, Luboš Rob, 1. česká hokejová liga, HC Benátky nad Jizerou, David Gába, Žiga Pavlin, Lukáš Endál, Antonín Pechanec

Motor složil Vsetín a slaví důležitou výhru  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.