Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motoru se nedařilo ani proti Porubě

Jihočechům se nedařilo ani v 29. kole Chance ligy, když prohráli na ledě Poruby 1:3. Motor sice svého soupeře jasně přestřílel, ale všechny body zůstaly v Ostravě. Za domácí se dvakrát trefil exbudějovický Tomáš Guman, v závěru se ještě podařilo snížit Pavlinovi. Tečku za zápasem udělal do prázdné branky Káňa. V sobotu čeká Motor těžký zápas, když do Budvar arény zavítá Vsetín.

Utkání mezi Porubou a českobudějovickým Motorem začal z obou stran velmi opatrně a oba celky hrstku přítomných v hledišti poněkud šetřily. Největší šanci měl v první polovině úvodní dvacetiminutovky Daniel Krenželok, který se odhodlal ke střele od modré, Janu Strmeňovi ale nikdo neclonil a výraznější problémy tedy nenastaly. Ve třinácté minutě najel drze Milan Dančišin až do brankoviště, jeho pohotová rána ale jen těsně minula pravou tyč branky Daniela Dolejše. Na druhé straně tak mohli jít do vedení domácí borci, když málem otevřel skóre Jan Dufek, kterého našel před brankovištěm Michal Vymazal zpoza branky. Jan Strmeň ale včas sklapl své betony a Motor největší šanci první třetiny přežil bez újmy.

Hráči Motoru měli ve druhé třetině opticky mírně navrch, větší šance si však přes precizní obranu domácího týmu nedokázali vytvořit. Když však České Budějovice našly alespoň skulinku, všechna radost končila na bezchybném Danielu Dolejšovi, který nejprve zabránil průniku Zdeňka Doležala a o chvíli později nadvakrát umlčel v přesilovce také Václava Karabáčka. Hosté nevyužili ani 82 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři, a tak mohl o pár minut později přijít krutý trest. Petr Kanko ovšem v porubské početní výhodě dorážel jen do betonu Jana Strmeně a doklepnutí Patrika Urbance do prázdné klece v závaru před brankovištěm vyřešil jeden z hostujících beků. Minutu před druhou sirénou se naopak po pravé straně protáhl Cody Bradley, hráče Motoru ale zastavila naopak tyč.

Poruba dvě třetiny Českým Budějovicím odolávala a pak to přišlo. Jan Káňa napřáhl v přesilovce na levém kruhu, neskutečnou bombu ale ještě před hostujícím brankářem tečoval Tomáš Guman, na což už Jan Strmeň nemohl zareagovat – 1:0. V OSTRAVAR ARÉNĚ mohlo být bleskurychle vyrovnáno, po střele Václava Karabáčka se ale Danielu Dolejšovi znovu rozezvonilo v uších, rozechvěla se levá tyč. Motor vrhl všechny síly do útoku a porubští beci se měli co ohánět, aby nájezd hladových forvardů z jihu Čech bezpečně odráželi. Hosty přibrzdilo také vyloučení z 54. minuty, které se nakonec stalo osudným. Jozefa Baláže sice Jan Strmeň ještě vychytal, gólman Motoru si ovšem nepohlídal puk u své tyče, a tak porubský snajpr nahrál rychle před brankoviště Tomáši Gumanovi, jenž vymetl všechny pavučinky z českobudějovické klece – 2:0. Ani Daniel Dolejš ale nevyšel z utkání s čistým kontem. Hosté odvolali gólmana a v čase 57:09 napřáhl na opačné modré Žiga Pavlin, který pod břevno snížil a zadělal na drama – 2:1. Motor následně logicky sáhl po hře bez gólmana, Poruba ale má v záloze Jana Káňu, který trefil odkrytou klec a přisoudil zlaté tři body domácímu celku – 3:1.

 

HC RT TORAX Poruba - ČEZ Motor Č. Budějovice 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 43. Guman (J. Káňa, Slavík), 56. Guman (Baláž, J. Káňa), 60. J. Káňa (D. Krenželok, Urbanec) – 58. Pavlin (Čermák).Rozhodčí: Šutara, T. Veselý – Bartek, Paruba.Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 397. Střely na branku: 27:50. Zblokované střely: . Vhazování:36/85 - 49/85.

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky Budějce, Motor, hokej, sport, HC RT Torax Poruba, Madeta Motor České Budějovice, Jan Káňa, HC Vítkovice Ridera, VHK Vsetín, 1. česká hokejová liga, Budvar aréna, Daniel Dolejš, Daniel Krenželok, Žiga Pavlin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motoru se nedařilo ani proti Porubě  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.