Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motor doma nestačil na Frýdek-Místek

Vyrovnaná bitva se šťastnějším koncem pro hosty ze Slezska. Motor v 29. kole Chance ligy podruhé za sebou neuhrál na svém ledě ani bod, když Frýdku-Místku podlehl 3:4. Hosté po většinu zápasu vedli, ale Jihočeši mocně dotahovali. V závěru si ještě vytvořili tlak, ale na vyrovnání to nestačilo.

Poprvé v dresu Motoru se představil nový útočník Václav Karabáček, v pozici třináctého útočníka se do zápasu dostal mladík Pavel Novák. Do zápasu Motor nevstoupil dobře a už ve čtvrté minutě musel brankář Strmeň lovit puk ze své branky. Domácí špatně rozehráli, kotouče se zmocnil Štěpán Novotný a bekhendem se trefil na vzdálenější tyč – 0:1. Domácím se podařilo srovnat v první přesilové hře. Tvrdou ránu Endála tečoval Václav Karabáček a v prvním utkání se hned uvedl brankou – 1:1. V závěru třetiny mohl otočit vývoj skóre v oslabení Pavlin, ale Daneček zákrokem á la Hašek slovinského obránce vychytal.

Ani vstup do druhé třetiny se Jihočechům nevyvedl. Už po 57 vteřinách hry ve druhé periodě si vzal Frýdek ztracené vedení zpět. Jan Hladonik vybojoval kotouč pro Víta Christova, jenž se trefil nenápadnou ranou na přední tyč – 1:2. Ještě hůře bylo pro domácí o pár minut později. Martynek vybojoval kotouč pro Štěpána Novotného, který potvrdil roli nejlepšího střelce Slezanů – 1:3. Svěřencům Václava Prospala se podařilo rychle vrátit zpátky do hry. Důraz na brankovišti předvedli Endál s Martinem Novákem a prvně jmenovaný brzy snížil – 2:3.

Do třetí třetiny vstoupil Motor aktivně, ale vyrovnání stále nepřicházelo. Ideální příležitost k tomu měli domácí v přesilové hře, jenže vše bylo jinak. Kofroň ujel budějovické obraně, ale Strmeň jeho pokus zlikvidoval. Na dorážku osamoceného Martynka už však byl krátký – 2:4. Naději vrátil domácím zkušený Jiří Šimánek. Uvolnil se mezi dvěma obránci a krásně zakončil pod břevno – 3:4. Vyrovnání mohlo přijít z hole Martina Heřmana, jenže puk skončil po jeho teči na tyči. V závěru Jihočeši zatlačili na soupeře, ale vyrovnání nepřišlo. Soupeř ze Slezska si tak odvezl všechny tři body.

ČEZ Motor České Budějovice – HC Frýdek Místek 3:4 (1:1, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. Karabáček (Endál, Pýcha), 27. Endál (M. Novák, Pavlin), 51. Šimánek (Endál) – 4. Novotný (Kofroň), 21. Christov (Hladonik, Rudovský), 25. Novotný (Martynek, Klimša), 49. Martynek (Kofroň). Rozhodčí: Doležal, Micka – Štofa, Beneš. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4704. Střely na branku:38:18. Zblokované střely: 16:7. Vhazování: 36/74 - 38/74.

Motor: Strmeň – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – Čermák, Doktor, Babka - M. Novák, Dančišin, Endál – Beránek, Šimánek, Karabáček – Heřman, R. Přikryl, Z. Doležal – P. Novák.

Frýdek-Místek: L. Daneček – Husák, Adámek, Žovinec, Matyáš, Zahradníček, Bartko, Haman – Martynek, Novotný, Kofroň – Christov, Hladonik, Rudovský – J. Kalus, Peterek, Klimša – Raška, Kaukič, Motloch.

Motor podruhé v řadě doma prohrál

Pondělí, 26. listopadu 2018, 23:58

Ofenzivní zákrok Mitche Fillmana na hostujícího beka Mariána Adámka
Martin Heřman své spoluhráče na střídačce burcoval k lepšímu výkonu

Autoři | Foto Bramberka Nová | Zdroj hcmotor.cz

Štítky Motor, hokej, Frýdek-Místek, prohra, HC Frýdek-Místek, Madeta Motor České Budějovice, Štěpán Novotný, Slezsko, 1. česká hokejová liga, Václav Karabáček, Jan Hladonik, Jiří Šimánek, Martin Novák, Vít Christov

Motor doma nestačil na Frýdek-Místek  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.