Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

S Ústím se Motor nepáral a odvezl si všechny body

V 25. kole Chance ligy potvrdil Motor roli favorita a na ledě posledního Ústí nezaváhal. O třech bodech rozhodli Jihočeši ve druhé a třetí třetině, kdy shodně přidali dvě branky. Vítěznou nakonec obstaral nejproduktivnější hráč Motoru Martin Novák.

Již v úvodu utkání byl vidět velmi útočný hokej se spoustou šancí na obou stranách. Za zmínku určitě stojí samostatný únik Jakuba Chrpy, který ujel celé obrané hostů, ale i přes povedenou kličku nedokázal překonat ležícího Strmeně. Na druhé straně měl nejspíše největší šanci Lukáš Endál, který svojí dělovkou z levého kruhu rozezvučel brankovou konstrukci Slovanu, avšak ani přes obrovské šance zůstalo skóre po první třetině 0:0.

Začátek druhé třetiny domácí zaspali a toho Motor dokázal brzy využít, když Martin Novákpo povedené kombinaci uklidil puk po ledě za záda Stezky. Poté se však Slovan zvedl a dostal hosty pod tlak, ale i přes ohromný počet příležitostí nedokázal vyrovnat. Poté dali hosté Slovanu lekci z efektivity, když od modré propálil Stezku Pavel Pýcha a poslal tak Motor do dvoubrankového vedení. Slovan se nevzdal a pokračoval v útočném snažení, ale při koncovce mu nepřálo štěstí a tak druhá třetina skončila 0:2.

Třetí třetina pokračovala v podobném tempu jako dvě předchozí, bohužel však také se stejnou úspěšností střelby domácích. S tou naopak Motor problém neměl a také to potvrdil Mitchell Fillman, který od modré přidal třetí branku hostů. Poté už toho Slovan mnoho do útoku nepředvedl a vše nakonec dokončila čtvrtá branka hostů, když puk při závaru před brankou do brány protlačil David Gilbert a pojistil tak výhru hostů. Slovan doprovázela špatná koncovka až do konce utkání a ani v závěru při přesilovce pět na tři nedokázal snížit a tak utkání skončilo 0:4.

HC Slovan Ústí nad Labem – ČEZ Motor Č. Budějovice 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 22. M. Novák (Gilbert, Kutlák), 31. Pýcha (Babka, Šimánek), 48. Fillman (Pýcha, R. Přikryl), 52. Gilbert (M. Novák). Rozhodčí: Souček, Vokřál – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0.Diváci: 642. Střely na branku: 27:26. Zblokované střely: 14:12. Vhazování: 30/66 - 36/66.

Ústí nad Labem: Stezka – M. Jandus, Látal, Weinhold, Jeřábek, M. Zdvořáček, Mert, Zukal – Jánský, T. Jandus, Melka – Severa, L. Volf, Chrpa – Tůma, Pšenička, Davídek – Jícha, Kropáček, Krliš.

Motor: Strmeň – Fillman, Kutlák, Pavlin, Pýcha, Plášil, Vydarený – Endál, Gilbert, M. Novák – Babka, Dančišin, Šimánek – Z. Doležal, Bradley, Beránek – Heřman, R. Přikryl, Čermák – Doktor.

Autoři | Zdroj hcmotor.cz

Štítky Motor, hokej, Ústí nad Labem, výhra, Madeta Motor České Budějovice, HC Slovan Ústí nad Labem, Martin Novák, David Gilbert, 1. česká hokejová liga, Pavel Pýcha, Jakub Chrpa, Lukáš Endál, FK Ústí nad Labem, ČEZ

S Ústím se Motor nepáral a odvezl si všechny body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.