Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hokejový tým VŠTE hraje v Evropské hokejové lize. Představí se ve Veselí a na Hluboké

Mezinárodní zápas čeká na univerzitní hokejový tým Black Dogs Budweis z Vysoké školy technické a ekonomické (VŠTE). Budějčtí borci se na domácím ledě střetnou s Gladiátory Trenčín.

Nezahrají si však v jihočeské metropoli - první puk bude mezi hokejky soupeřů vhozen 20. listopadu v 10:30 ve Veselí nad Lužnicí. Stejně tak se stane i v dalším utkání 30. listopadu, kdy se vyzyvateli Black Dogs stanou Engineers Prague v Hluboké nad Vltavou.

„Budou to souboje o první body. Věříme, že se zvedneme. Do sezony jsme šli s vyššími ambicemi, liga nám však nastavila tvrdé zrcadlo. Ale bojujeme. Je před námi ještě hodně zápasů,“ říká trenér David Oulík.

Mužstvo v evropské lize začíná a za dobu svého dosavadního působení si odneslo tři porážky ze hřišť soupeřů. V Olomouci podlehlo University Shields 3:5, v Praze týmu UK 0:2 a v Brně vedoucí Masarykově univerzitě 0:7. V této „středoevropské“ skupině EUHL hraje 12 týmů – osm z Česka, tři ze Slovenska a jeden z Maďarska.

Tým Black Dogs Budweis tvoří studenti VŠTE, posilnění o jednoho hráče z Jihočeské univerzity. Pravidla totiž umožňují start i studentům jiných univerzit či středoškolským maturantům. Univerzitní sport je láká, ale naráží na nedostatek místa pro trénování.

„Problémy s ledem jsou letité a znají je krasobruslaři stejně jako amatérští hokejisté. A teď jsme do toho přišli my. Je to téma k širší diskusi, jinak se stav nezmění. Na škole každopádně bereme univerzitní sport vážně a budeme ho dál podporovat a rozvíjet. V Evropě i ve světě má ve spojení se studiem své nezpochybnitelné místo,“ uvedl Marek Vochozka, rektor VŠTE.

Autoři | Foto Jiří Bicek

Štítky Budějce, VŠTE, hokej, sport, Veselí nad Lužnicí, Hluboká nad Vltavou, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Evropská hokejová liga, Engineers Prague, HC Olomouc, Masarykova univerzita, HC Kometa Brno, Jihočeská univerzita v Českých B

Hokejový tým VŠTE hraje v Evropské hokejové lize. Představí se ve Veselí a na Hluboké  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.