Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Motor odjíždí z Hané bez bodů. Prostějov rozhodl o své výhře ve druhé třetině

České Budějovice nezačali zápas nejlépe. Prostějovští se trefili hned v páté minutě. Do přestávky se Motoru podařilo ještě vyrovnat. Jenže Prostějov ve druhé třetině vstřelil další tři branky, kdežto Motor pouze jednu a Prostějovští měli dvoubrankový náskok. Ten už se hokejistům Motoru nepodařilo smazat a Motor tak prohrál druhé venkovní utkání v řadě.

Prostějovští začali utkání o něco lépe. Hned na začátku zápasu měli k dispozici přesilovou hru, kterou se jim podařilo využít. Lukáš Žálčík dostal parádní pas přes šíři kluziště. Místo střely z první předvedl parádní stahovačku, díky které měl před sebou prázdnou bránu a pohotově do ní zavěsil. V sedmé minutě měl Prostějov další možnost v podobě přesilové hry. V ní měl největší šanci Matouš Venkrbec, který ale trefil pouze boční síťku Strmeňovy brány. V patnácté minutě utkání se hokejisté Českých Budějovic radovali poprvé. Lukáš Endál našel skvělou přihrávkou Davida Gilberta, který střelou z první využil přesilovku a vyrovnal. Dvě minuty před koncem první dvacetiminutovky měl Motor další zajímavou šanci. Jakub Doktor našel zpoza branky rozjetého Pavla Pýchu, jenže tomu střela nesedla a jeho pokus neměl potřebnou razanci. V první periodě se už nic nestalo a do kabin se šlo za nerozhodnutého stavu.

Druhou dvacetiminutovku začal lépe Motor. Českobudějovičtí hokejisté se dostali do přečíslení. Celou akci stihl dojet domácí hráč, přesto se hokejista Motoru dostal ke střele. Tu však Jakub Neužil bez větších potíží chytil. Za necelou minutu to byl Prostějov, který měl další šanci. Nejprve pálil Prokeš, jehož ránu vyrazil Strmeň pouze před sebe. Tam byl osamocený hráč Prostějova, který minul branku. Ještě v úvodní pětiminutovce měl Prostějov k dispozici další přesilovou hru. A znovu byla přetavena v branku. Zdráhalova přihrávka sice byla zpomalena, přesto se dostala k Lukáši Luňákovi, jehož parádní rána zamířila přesně do růžku branky. V sedmadvacáté minutě rozhodčí neuznal branku Prostějova. Strmeň již měl kotouč pod kontrolou, když Prostějovští dostali puk za brankovou čáru. Ve třicáté třetí minutě Jan Starý parádním pasem našel Ondřeje Mikliše, který jel z trestné lavice. Ten měl díky tomu dostatek prostoru i času, přesto jeho první nájezd Strmeň vychytal. Na následnou dorážku už ovšem nestačil. Jenže za necelé dvě minutky Motor snížil na rozdíl jediného gólu. Žiga Pavlin vyslal pěknou střelu od modré. Před brankou se puk několikrát odrazil a dostal se přesně na hůl Davida Gilberta, jenž s přehledem proměnil nabídnutou šanci. Necelé dvě minuty před koncem druhé třetiny vyslal dobrou střelu Pavel Pýcha, Neužil ji vyrazil jen před sebe. Následně se pokusil objet branku, ale Neužil se stihl přesunout. Jenže pak přišla další využitá přesilovka Prostějova. Celou akci rozjel Zdráhal, jenž poslal puk do brankoviště. Prokeš ještě z první našel Tomáše Divíška, který pálil do prázdné brány.

Na začátku třetí periody si Lukáš Endál dokázal najet až před brankáře Neužila a snažil se zasunout puk pod betonem. Domácí brankář však udržel beton na ledě. V šestačtyřicáté minutě měl nejdříve velkou možnost Dvořáček, který si dokázal položit Strmeně, jenže hostující brankář ho dokázal vychytat betonem. Následně to byl Luňák, ale ani ten nedokázal Strmeně překonat. Pět minut před koncem utkání ještě snížil na rozdíl jediné branky Jiří Šimánek, který tečoval nahození od Milana Dančišina. Tři minuty před koncem mohl Martin Beránek vyrovnat. Beránek vybojoval puk a jel sám na gólmana. Zkoušel střelu mezi ruku a tělo, ale Neužil si toto místo ohlídal. Střelecký účet zápasu uzavřel prostějovský útočník Lukáš Žálčík, který bez větších obtíží trefil prázdnou bránu Českých Budějovic.

LHK Jestřábi Prostějov - ČEZ Motor Č. Budějovice 5:3

Branky a nahrávky: 5. Žálčík (Dvořáček, J. Zdráhal), 25. L. Luňák (J. Zdráhal, Havlík), 34. Mikliš (Starý), 40. Divíšek (Prokeš, J. Zdráhal), 60. Žálčík (Divíšek, Dvořáček) – 15. Gilbert (Endál, M. Novák), 36. Gilbert (Heřman, Hrubec), 55. Šimánek (Dančišin, Pavlin). Rozhodčí: Fiala, Kašík – Lukš, Novák. Vyloučení: 6:9, navíc Pýcha 10 min.Využití: 3:2. Diváci: 1814. Střely na branku: 30:43. Zblokované střely: 8:4.

Prostějov: Neužil – Krejčí, D. Kolář, Bažant, J. Zdráhal, Havlík, Mikliš, Rašner – Karpov, Divíšek, Žálčík – L. Luňák, Venkrbec, Dvořáček – Starý, Kverka, Prokeš – Matýs, Krejčiřík, Antoníček.

Motor: Strmeň – Pýcha, Fillman, Vydarený, Plášil, Kachyňa, Pavlin – Beránek, Dančišin, Babka – M. Novák, Šimánek, Čermák – Hrubec, Gilbert, Heřman – Doktor, R. Přikryl, Endál.

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky HC Motor České Budějovice, Prostějov, hokej, Madeta Motor České Budějovice, 1. SK Prostějov, Haná, hokejista, Jakub Neužil, David Gilbert, Lukáš Endál, Tomáš Divíšek, přesilová hra, Žiga Pavlin

Motor odjíždí z Hané bez bodů. Prostějov rozhodl o své výhře ve druhé třetině  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.