Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Motor porazil Přerov 3:1 a navýšil svůj náskok v čele soutěže na osm bodů

Českobudějovičtí byli v zápase mírně aktivnější než Přerov. V první třetině se Motor prosadil, když využil přesilovku 5 na 3. Zubrům se v polovině prostřední části podařilo vyrovnat. Postaral se o to Mikuláš Zbořil. Motor však ve třetí periodě přidal ještě dvě branky a bere vítězství 3:1. Druhou nejvyšší soutěž tak vede o osm bodů.

Utkání začal lépe domácí Motor. Miloslav Čermák se pokusil ujet do samostatného úniku, jenže přihrávka na něj byla moc dlouhá. Hned ve druhé minutě dostal Motor výhodu dvou mužů navíc. A uspěl. Pavel Pýcha si vyměnil puk s Lukášem Endálem a jeho střelu tečoval Jiří Šimánek. O dvě minutky později hrál Motor další přesilovku. V té měl ale největší šanci Přerov. Milan Procházka ujel do přečíslení jenže jeho přihrávka nikoho nenašla. Ve čtrnácté minutě měl Motor další velkou šanci. Miloslav Čermák se dostal v prostoru před brankou ke střele. Jeho střela orazítkovala tyčku Klimešovy brány. O minutu později Šimon Kratochvíl z vrcholku kruhu minul Budějovickou branku. Nic jiného se v první třetině nestalo a Motor odcházel do kabin s jednobrankovým náskokem.

Druhou třetinu začal znovu lépe domácí Motor. Budějovičtí ujeli do přečíslení. Konkrétně to byl Roman Přikryl a Lukáš Endál. Druhý jmenovaný zakončoval z první, ale brankovou konstrukci přestřelil. Halou to jen zahučelo. V osmadvacáté minutě Karel Plášil napřáhl k mohutné střele. Jeho projektil byl zablokován vysoko nad. David Gilbert volejbalově zasmečoval puk rukavicí za brankovou čáru. Ve třiatřicáté minutě najížděl Tomáš Doležal na pravém křídle, načež zkusil své štěstí střelou ze zápěstí. Jan Strmeň byl ale pozorný, Doležalovu střelu bezpečně uschoval ve své výstroji. O minutu později se Přerovští už radovali, když pohlednou kombinací využili přesilovku. Milan Procházka si najel před bránu a poslal puk do místa, kde stál Mikuláš Zbořil, který poslal puk do prázdné brány. V poslední minutě druhé periody pálil hned třikrát Žiga Pavlin. Dvakrát z těchto pokusů netrefil brankovou konstrukci. Na potřetí již sice prostor, kde stál Klimeš, trefil, jenže nicméně to až po zaznění sirény oznamující odchod do kabin.

Ve třetí minutě poslední dvacetiminutovky se kotouč odrazil příhodně pro Žigu Pavlina. Bek Českých Budějovic napřáhl a poslal na Klimeše pořádnou dělovku. Přerovský brankář ale Pavlinův pokus viděl a bezpečně ho podržel na rameni. O minutku později měl Přerov další velkou šanci. Milan Procházka zkusil zacílit do horního růžku z velkého úhlu. Kotouč poslal ale jen na branku, kde puk skončil. Jan Strmeň chvíli nevěděl, kde puk má, sudí ale nakonec zapískal a hru přerušil. Deset minut před koncem se skoro vyprodaná aréna radovala podruhé.

Jakub Babka dostal přihrávku na levý kruh a vystřelil, jeho střelu ještě tečoval Miloslav Čermák a puk zapadl do vzdálenějšího horního růžku. Ve čtyřiapadesáté minutě pálil z nebezpečné pozice Šimon Kratochvíl, jenže nedal. Na druhou stranu ujeli domácí hokejisté do přečíslené, které neproměnili. Čtyřicet šest vteřin před koncem vyhodil puk Martin Heřman. Naprosto příhodně a trefil prázdnou bránu Přerova. Motor tedy vyhrál a připsal si další body do tabulky.

"Pro nás je to ubojované vítězství. Přijel soupeř, který má silový mančaft. Potvrdilo se, že Přerov je velmi dobrý tým. Jsem moc rád, že jsme dokázali v posledních deseti minutách urvat výhru. Zápas byl vcelku vyrovnaný, na góly se nadřeme. Těší mě, že jsme dokázali najít cestu k výhře," říká trenér Motoru Václav Prospal.

ČEZ Motor – HC Zubr Přerov 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Pýcha (Endál, Z. Doležal), 50. Babka (R. Přikryl), 60. Heřman – 33. Zbořil (Milan Procházka, Pšurný). Rozhodčí: Souček, Šindel – Tvrdík, Siman. Vyloučení: 4:7, navíc Šimánek (České Budějovice) 10 minut. Využití: 1:1. Střely na branku: 26:22. Diváci: 6 391.

ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň – Vydarený, Pavlin, Pýcha, Plášil, Kachyňa, Fillman – M. Novák, Gilbert, Z. Doležal – Čermák, Šimánek, Babka – Heřman, R. Přikryl, Endál – Beránek, Dančišin, Doktor.
HC ZUBR Přerov: Klimeš – Pala, Čáp, M. Novotný, Zbořil, R. Černý, Malina, M. Pohl – Kopta, T. Sýkora, T. Doležal – Milan Procházka, Pšurný, Sikora – M. Kratochvíl, Hejcman, Navrátil – Š. Kratochvíl, Moučka, Václavek.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky Motor, hokej, Přerov, Madeta Motor České Budějovice, HC Zubr Přerov, Milan Procházka, Miloslav Čermák, soutěž, Tomáš Doležal, Pavel Pýcha, Jiří Šimánek, Lukáš Endál, Martin Heřman

FOTO: Motor porazil Přerov 3:1 a navýšil svůj náskok v čele soutěže na osm bodů  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.