Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Heřman dirigoval výhru nad Slavií, Motor má dva body

Převážně vyrovnaná bitva nakonec vyzněla lépe pro budějovický Motor, který si z ledu pražské Slavie veze dva body za výhru po prodloužení. V Edenu zazářil především Martin Heřman, který si připsal tři body za jeden gól a dvě asistence. Rozhodující branku vstřelil obránce Žiga Pavlin. Už v sobotu čeká Motor doma bitva s Přerovem.

Atraktivní duel se nesl ve slavnostním hávu už před začátkem. Hráči si nejdřív k oslavě sto let založení Československa vyslechli českou a slovenskou hymnu od operního pěvce Tomáše Bartůška. A pak se šlo na věc. Slavia chtěla ve svém království po dvou porážkách zase pořádně zabrat – vždyť v Edenu nikdo nevyhrál od poloviny září. A tak domácí vlétli na soupeře nebojácně, i když vedoucí Motor přijel do Prahy s parádní formou. Hned po doznění hymny znovu připomněl naše východní sousedy Slovák Martin Šagát. Ten měl už po několika sekundách hry velkou šanci, z mezikruží ale bleskovou trefu nezařídil. A Šagát byl ve varu dál. Po šesti minutách prokličkoval střed hřiště a poslal puk na osmnáctiletého Jaroslava Brože, který měl před sebou poloprázdnou branku. Avšak bohužel pro domácí minul. Hrozili i hosté, konkrétně třeba exslávisti Čermák s Pavlinem, Šorf v brance Slavie ale působil dost jistě. A pak se v přesilovce znovu dostal k puku Šagát. Tentokrát ale situaci moc nezvládl. V útočném pásmu totiž kotouč ztratil, Motor se v oslabení dostal do přečíslení, které po naprosto dokonalém pasu od Martina Heřmana využil David Gilbert. Sešívaní se ale nevzdali. A aby nebylo Martina Šagáta v první třetině málo, byl to právě slovenský centr první formace, který ještě před sirénou srovnal na 1:1. Byla to obdobná situace jako při gólu hostů – Panna ujel od přečíslení a poslal pas právě na Šagáta, který rychle zavěsil.

Po přestávce Jihočeši na Slavii vlétli. Chvilku po začátku třetiny od modré dvakrát pálil Prášil, jednou zasáhl výborný Šorf a podruhé prolétl puk těsně kolem tyče. Netrvalo ale dlouho a Motor šel znovu do vedení. I když pro domácí to byl trochu smolný gól. Střela z pravého křídla se totiž nečekaně odrazila za všechny slávisty, kde čekal nikým nehlídaný Martin Heřman, který v pohodě doklepl kotouč do opuštěné klece. Ani tentokrát netrvalo vůbec dlouho, než červenobílí vrátili nerozhodný stav. Exbudějovický Filip Vlček předvedl individuální akci, když se na pravém kruhu ujal puku, zamířil a pak vymetl vzdálenější růžek Kváčovy branky. Zbytek třetiny patřil aktivnímu Motoru, který Slavii ve druhé části jednoznačně přestřílel. V brance sešívaných ale stála zeď jménem Dominik Šorf. „Dominik, Dominik!“ opěvovali domácí fanoušci mladého brankáře, který zhatil několik šancí. Babka nebo Kachyňa byli blízko gólu, Šorf je ale opět vychytal. A když už ho Endál překonal, vrhl se do střely obětavý Šagát. Už před koncem druhé části se začalo pořádně přiostřovat a napětí v atraktivním duelu plném osobních soubojů se stupňovalo.

Nejdřív se mohla ujmout vedení Slavia. Vlček jel do přečíslení, ale nahrávka před prázdnou branku mu nevyšla. Stejně tak o minutu později neuspěl Šteiner, který perfektně zmátl Kváču, brankář Motoru ale stačil předvést výborný zákrok u bližší tyče. Následně zase dominoval tým kouče Prospala. Ale ještě víc se v brance opět činil gólman Šorf. Ten vychytal dvě stoprocentní tutovky – na branku ujížděl sám Šimánek, Šorf zhatil šanci lapačkou. O chvíli později střílel do poloprázdné klece Kachyňa, sešívaný gólman stačil zachránit Slavii betonem. Hosté bušili do obrany Slavie dál. A domácí drželi zuby nehty cennou remízu. Těsně před koncem měl ještě Motor přesilovku, ve které Slavii pořádně zlobil dobře známý Endál, Šorf ale držel naděje dál.

A to až do prodloužení, kdy si Motor zaslouženě připsal bonusový bod. Hrdinka ztratil puk, načež ujel obráncům Žiga Pavlin a tvrdou ranou konečně překonal Šorfa.

HC Slavia Praha – ČEZ Motor České Budějovice 2:3p (1:1,1:1, 0:0- 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Šagát (Panna, Duda), 24. Vlček (J. Veselý, J. Doležal) – 15. Gilbert (Heřman), 23. Heřman (Šimánek, Pavlin), 62. Pavlin (Heřman, Šimánek). Rozhodčí: Jechoutek, Wagner – Beneš, Štofa. Vyloučení: 5:4. Využití:0:0.

Slavia: Šorf – J. Novák, T. Duda, Steinocher, J. Drtina, Hejda, Hrdinka, Valík – Brož, Šagát, Panna – J. Veselý, Vlček, J. Doležal – M. Ondráček, A. Furch, Tejral – Matějka, Šteiner, Heldák.

Motor: Kváča – Vydarený, Pavlin, Kachyňa, Fillman, Pýcha, Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál – M. Beránek, Dančišin, Babka – Heřman, Šimánek, Z. Doležal – Doktor, R. Přikryl, P. Novák – Čermák.

Autoři | Zdroj hcmotor.cz

Štítky Motor, hokej, Sparta, výhra, Madeta Motor České Budějovice, SK Slavia Praha, Martin Heřman, Dominik Šorf, Žiga Pavlin, Martin Šagát, Stadion Eden, HC Zubr Přerov, Filip Vlček, David Gilbert

Heřman dirigoval výhru nad Slavií, Motor má dva body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.